tomekkoz napisał(a):Nie rozumiesz po polsku?
Treści zawierające sens to i owszem..napisałeś może jakąś ? Co ma oznaczać to N ? Punkt docelowy..nazwę miasta , ulicy...w paragrafie 36 nic o tym nie ma. kolejny wymysł w twoim wykonaniu bez pokrycia w przepisach.
Podałem ci przykład pojazdu, który nie jest w ruchu pomimo że jedzie.
czy możesz mi odpowiedzieć na pytanie, dlaczego przeinaczasz mój post ?
Napisałem " w ruchu" , a nie w ruchu. Ta manipulacja usiłujesz mnie ośmieszyć ? Przecież to kłamstwo.
Właśnie istota rzeczy jest ci pokazanie ,że twoje potoczne w ruchu bo sie rusza nie jest adekwatne do pordowskiego " w ruchu"
czyli musisz sie posuwać do kłamstwa, gdy nie masz argumentów.
Stado kóz też posiada kierunek jazdy pędzone przez poganiacza pomimo ,że nie "jedzie"
Masz wątpliwości w stosunku do tego co napisano w art 35 ?
===================================================
szymon1977 napisał(a):To o kierunku czego napisano!?
Ależ nic nie pisano o kierunku czegokolwiek. Skonsultuj sie z polonista, aby ci wytłumaczył różnicę pomiędzy
"ruch odbywa sie w kierunku wskazanym na znaku" vs kierunek ruchu.
Składnia języka polskiego sie kłania i sjp.
Skoro kierunek jazdy nie zostal w PoRD zdefiniowany inaczej od znaczenia ogolnego oznacza to ze zostal uzyty zgodnie ze znaczeniem ogolnym
Ależ nic podobnego. Miałeś przykłady podane na podstawie przepisów o znakach F-10 i F-11 oraz grafikach. nie ma to nic wspólnego ze słownikową jazdą.
Widzisz ..my ci podajemy przepisy na podstawie których nawet średnio inteligentny człowiek pojmie o co chodzi, a ty jakoś przez tyle czasu nie możesz.próbujesz wszystkiego od własnego kierunku po skarpetki...a i tak ci ciągle wychodzi klops.
Skad taki wniosek? W art.35. mowa o jezdzie wierzchem oraz o pedzeniu zwierzat, za to o jezdzie pedzonych zwierzat ani slowa. A juz tym bardziej o kierunku jazdy pedzonych zwiarzat!?
Ale mocny jesteś

i ty sie burzysz, gdy ci piszę ,że nie masz bladego i zielonego pojęcia o przepisach.
czytaj miszczu pord....
Art 35.2
Dojazdy wierzchem i pędzenia zwierząt stosuje sie odpowiednio przepisy Art 34 ust 1 i 2 oraz przepisy o RUCHU POJAZDÓW
Czy znowu wykazałem,że jednak nie masz racji i twoje czytanie ze zrozumieniem , a co za tym idzie "interpretacje" to zwykłe trollowanie i śmieci ?
możesz odpowiedzieć TAK/NIE
Moze dlatego, ze stado pedzonych zwierzat nie tylko nie ma "migaczy" ale nawet rak, ktorymi mogloby zasygnalizowac?
poganiacz pociągnie kozę za ogon..raz zameczy to w prawo, dwa razy to w lewo
A kto ma sygnalizować ? Pojazd czy kierujący, koza czy kierujący( poganiacz)
Brawo szymonie... coraz wieksze absurdy wypisujesz.
na podstawie tak banalnego przepisu wykazałem ci ,że powinieneś jednak sie troszkę douczyć.