LeszkoII napisał(a):Niestety często to "okrężne wyznaczanie linii" odbywa się niezgodnie z prawem, bo malują P-1b a nie P-1d, chyba że obwiednia wyspy, placu, cmentarza, plant to droga.
Jak przeznaczona do jazdy pojazdów, to jest droga - nie ma przepisu, że nie może biec naokoło cmentarza; nie ma przepisu, że musi być jednokierunkowa; nie ma przepisu, że
musi mieć C12.
dylek napisał(a):Nie do końca kumam tą nowomowę, ale idąc jej tropem zapytam :Czy te ZNAKI PIONOWE są wewnątrzskrzyżowaniowe ?
Jak je postawisz w obrębie skrzyżowania - to będą.
Ja pytam o znaki, które mają w warunkach technicznych, że maluje się je
między skrzyżowaniami.
papadrive napisał(a):Statyczna droga. Nowe pojecie PoRD
To określenie cechy drogi, jaką jest nieruchomość. Bo ten pasek asfaltu - w przeciwieństwie do pojazdu - w żaden sposób się nie porusza, więc jego kierunek ruchu NIE JEST cechą dynamiczną, w przeciwieństwie do kierunku ruchu pojazdów, które poruszanie się mają w definicji.
I nie, nigdy nie słyszałam o drodze z dwoma kierunkami
ruchu. Chętnie obejrzę, jeśli ktoś taką zbuduje.
Póki co, będę korzystać z dróg, umożliwiających dwa kierunki
jazdy.
szerszon napisał(a):Pisałem o drodze dwukierunkowej, gdzie pojazd może mieć kierunek jazdy zarówno na wprost jak i moze zawrócić
Tylko dlaczego w odpowiedzi na tekst o kierunku ruchu
na drodze? Baardzo na temat - bo czyż może być różnica między drogą a pojazdem? Pojazd jedzie, droga biegnie - według szerszonologii żadna różnica - ruch to ruch.
BTW: "takiej" to szukaj, synku, we własnej rodzinie. A ode mnie spadaj - do wylotu, ze zmianą kierunku jazdy na przeciwny.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".