tomekkoz napisał(a):Człowieku, powinni ci odebrać uprawnienia instruktorskie.
Nie masz żadnych podstaw, żeby kogokolwiek uczyć.
Jesteś zbyt cienki , aby coś w tym temacie mógł powiedzieć.
Jak już się nie odróżnia kierunku od ruchu to już woła o pomstę do nieba.
A co powiedzieć o gimbazie dla której ruch=kierunek ruchu-kierunek jazdy to to samo, bo pojazd jedzie bo widać ?
Dla twojej wiadomości ruch prawostronny to nie kierunek,
Ale to logiczna konsekwencja twoich idiotyzmów, gdzie dla ciebie wszystko jest tym samym.
Nawet tego nie zrozumiałeś, że robię sobie z ciebie podśmiech....i tak jesteś zauroczony swoją wizją.
Oczywiście ,że ruch nie jest kierunkiem jazdy jak to lansujesz przy C-12
To był przykład jak pomijasz całą frazę zmieniając znaczenie powołując się na " w kierunku:" i wymyśliłeś sobie kierunek jazdy.
Oczywiście przepisy które podałem pozostały bez echa...za trudne, czy sobie uświadamiasz po jakim cienkim...powiedzmy...lodzie stąpasz ?
To jak ? Poganiacz kóz skręcając zmienia "kierunek jazdy" czy kierunek tuptania?
Instruktor, który nawet nie wie co to jest kierunek jazdy..
Miałeś podane przepisy. Widocznie dobrze zabolało, że jedyne na co ciebie stać to prostackie odzywki., Zero merytoryki.
Już dawno porzuciłeś przedmiot sporu usiłując mnie obrażać.
Przejąłbym się , gdyby zrobiła to osoba prezentująca odpowiedni poziom, ale nie ty...
========================================================
sankila napisał(a): Ktoś musi.
Naprawdę nie jesteś odpowiednia osobą z odpowiednim zasobem wiedzy.
Mają ludzie czytać o jeździe " bez kierunku z powodu zmiany kierunku", to niech lepiej poczytają coś sensownego.
O drodze jednokierunkowej na obwiedni ? Kpisz...
Nie piszę o jeździe bez kierunku tylko o zmianie kierunku jazdy. Jak jest w trakcie zmiany to nie ma określonego kierunku. To takie podstawowe myślenie...szkoda,że dla ciebie za trudne i nie do ogarnięcia.
Wpisujesz się w orkiestrę oszołomów. Zero przepisów...też nie masz za wiele do powiedzenia to i podłączyłaś się do chórku.

prostowaczy rond.
Ktoś, kto nie trawi lewoskrętu na rondzie mogilskim.
To pół biedy.. w jeszcze większym stopniu niestrawne są dla ciebie przepisy. Żenujące są twoje posty pokazujące m.in ":akty prawne " gdaki
A czy rondo Mogilskie to skrzyżowanie o ruchu okrężnym oznaczone C-12 ?
Nie widać znaków D-1( baaardzo powszechne na rondach

,nie widać F-10 stanowiącyh o kierunkach jazdy przez skrzyżowanie ? Myślisz że jak z góry pokażesz zdjęcie i swoje malunki na nim to kogoś przekonasz ?
Moja propozycja dalej aktualna -do książek.
jak chciałam sobie na rondzie parę kółeczek zrobić,
To sobie rób. To jest zespół skrzyżowań tylko nazwany rondem.
Cóż za niebywale doniosłe odkrycie!
Skromnie tylko wskazałem twoje bzdury.
Czyżby jadący w przeciwnym kierunku nie jechał pasem po prawej stronie drogi, czyli zgodnie z kierunkiem ruchu na drodze?
Filozofia nawet nie gimbazy tylko wręcz przedszkolaka( nie obrażając przedszkolaków). Nie. Napisałaś
Pojazd (na drodze) może mieć jeden z dwóch kierunków jazdy: zgodny z kierunkiem ruchu na tej drodze lub poprzeczny do kierunku ruchu na drodze - bo tylko na taką okoliczność ustawodawca przewidział różne przepisy.
Pojazd na drodze dwukierunkowej może zmienić kierunek jazdy na przeciwny. Ty założyłaś,że na drodze taki kierunek jazdy nie może wystąpić.
A są drogi dwukierunkowe. Tak samo dla ciebie w lewo i w prawo to tylko kierunek jazdy poprzeczny. Droga poprzeczna też może być dwukierunkowa.
Tak więc niestety do książek.
Taki sam "poziom wypowiedzi jak o egzaminatorach , którzy wydają polecenia i oceniają manewry , a nie jazdę zgodną z przepisami.
Masz jeszcze jakąś równie głęboką myśl? Jakby co, to przypominam, że jest jeszcze ruch okrężny!

tak , wiem po drodze jednokierunkowej po obwiedni i poprzeczny przy zjeździe z obwiedni. Naucz się definicji skrzyżowania, albo chociaż przeczytaj.
Dramat to co wypisujesz.
C12 również
Tylko tyle,że ruch odbywa się wokół wyspy w kierunku wskazanym....o kierunku ruchu czy jazdy nic nie zauważyłem. Mogłabyś wspomóc kolegów i podkreślić te frazy o których tak zapamiętale piszecie.
że geometria nie jest twoją najmocniejszą stroną
Wiem,że możesz być lepsza w tym temacie z uwagi na aktualnie przerabiany program, ale tu się dyskutuje( przynajmniej próbuje) o przepisach, czyli o czymś abstrakcyjnym dla ciebie. Jak sobie chcesz pogadać o geometrii to polecam inne forum.