tomekkoz napisał(a):A co ma być? Nie ma się co dziwić, że poseł, który nie zna podstawowych zasad ruchu (uważa że z pasa zewnetrznego można tylko na wprost i zawrócić

, nie odróżnia rownież pasa zewnetrznego od wewnętrznego. Mniej więcej ten sam poziom co ty.
Oczywiście kłamiesz. Nic nie pisałem o kierunkach jazdy opisanych przez Pana Posła tylko o twoich dwóch pasach zewnętrznych, których się rzekomo dopatrzyłeś i byłeś z tego powodu bardzo rozbawiony.
Rozumiem, że jednak nie jesteś w stanie przedstawić odpowiedniego cytatu.
Nie jest to jakimś większym zaskoczeniem.Czyli konfabulujesz.
Czyżbyś zaczynał się wypierać swojej teori ruchu po rondach?
Przecież zgodnie z nią czerwony wjechał na rondo lewym pasem, z lewym kierunkowskazem i bandycko z lewego pasa w prawo, o mały włos nie doprowadzając do kolizji.
Na razie mój punkt widzenia ma się świetnie. Oczywiście z załączonego filmu nie można się dowiedzieć jak jechał pojazd czerwony do momentu uchwycenia przez kamerę.
Też o tym pisałem i chcialem poznać źródlo twojej wiedzy o kierunku jazdy czerwonego.
Jak widać po raz kolejny znowu kłamiesz. Nie jesteś w stanie tego przedstawić i w związku z tym pisanie o jakiejkolwiek szkole jest nadużyciem.
Typowy bezmyślny, nieumiejący jeździć po rondach wyznawca " warszawskiej szkółki niedzielnej" czyli taki jak ty
Jak pisałem powyżej nie jesteś w stanie określić kierunków jazdy przez skrzyżowanie poszczególnych uczestników ruchu. Czyli jesteś kłamcą bezpodstawnie oskarżającym innych.
Cytatu rzekomo potwierdzającego "warszawski" sposób też ci się nie udało znaleźć. Co za pech...
Nawet przepisów nie znasz.
W art 22.2 nie ma nic o wjeździe na skrzyżowanie i nie ma nic o sygnalizowaniu.
TRAGEDIA, człowieku ty uczysz jeździć?
A to przejeżdżając przez skrzyżowanie w lewo czy w prawo nie skręcam i nie zmieniam kierunku jazdy ?

Rozumiem, że Art 22.2 nie dotyczy skrzyżowań...fakt..nie wiedziałem

Nie można rozpatrywać Art 22.2 bez ustępu 5.