Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szoferemeryt » piątek 16 stycznia 2015, 00:01
przez tomekkoz » piątek 16 stycznia 2015, 00:07
dylek napisał(a):tomekkoz napisał(a):Dla twojej wiadomości, tekst konwencji nigdy nie ukazał się w Dzienniku Ustaw....
http://bs.sejm.gov.pl/exlibris/aleph/a18_1/apache_media/Q65PQAXKPM5HHSQMPGUU9BB1A7A8LN.pdftomekkoz napisał(a):Direction to be followed.
Must follow the direction.
Chyba znasz angielski....?
SZACH I MAT
A ty znasz angielski ?
Masz tu coś o obieraniu kierunku jazdy ?
przez szerszon » piątek 16 stycznia 2015, 00:09
O ! Okazuje się jednak, że jest w Dz.Udo aktualnego tekstu i do tekstu z Dz.U.
Tak czy siak:
SZACH I MAT
Na zakręcie też ?Dla każdego normalnego człowieka, kierunek w przypadku jadącego samochodu to kierunek jazdy.
Dopóki nie będzie definicji ruchu okrężnego dopóty nie będzie zgody.
. Nawet Konwencja nie pomorze.
Ze zrozumieniem jak i z ortografią...ehhhh wjedź na skrzyżowanie lewym pasem i zajmij prawy pas do zawracania...tak samo inteligentnie jak przy tym lewoskręcie w innym wątku.Jak na razie to mogę tylko tyle powiedzieć, że zawracanie zewnętrznym, zabronić mi może tylko przepis Art. 22 . 6. 4 i nie w każdym przypadku. tyle że nic nie ma o konieczności zajęcia pasa ruchu.
przez tomekkoz » piątek 16 stycznia 2015, 00:48
szerszon napisał(a):A na jakiej podstawie mamy przyjąć.
1) że to aktualny ?
2) gdzie jest ogłoszone w Dz.U ?
szerszon napisał(a):Najwyżej kapsle. Szachy są dla osób inteligentnych i przewidujących potrafiących myśleć przestrzennie. Przy czterech skrzyżowaniach i pięciu drogach poddaję to pod wątpliwość.
przez szerszon » piątek 16 stycznia 2015, 08:02
Na poziomie polskiego prawa dostałeś MATA,
Sprawdź sobie obowiązującą wersję w dzienniku urzędowym UE.
I to wystarczy, aby pokazać ci, ze skrzyżowanie jest jedno, a nie cztery oraz pozwala odróżnić prawą od lewejCóż braki w myśleniu na poziomie zerowym - podstawowym nie pozwalają ci rozumować racjonalnie.
przez LeszkoII » piątek 16 stycznia 2015, 08:22
Tekst Konwencji jest stale nowelizowany, ale z tego co wiem, Polska powinna zatwierdzać każdą nową wersję, jeśli nowelizacja ma być wiążąca dla obu stron umowy. Linki z poza domeny gov.pl mnie nie interesują. Prawo w Polsce dostosowano do wersji z podpisanej Konwencji.tomekkoz napisał(a):To co wkleił Leszko natomiast ma się nijak i do aktualnego tekstu i do tekstu z Dz.U.
Dalej nie rozumiesz? Niebywałe. Są trzy grupy znaków nakazu kierunku. A w dyskusjach wsadzacie Nakazany Ruch Okrężny do grupy pierwszej(Direction to be followed) pisząc o kierunku jazdy na znaku C-12tomekkoz napisał(a):Direction to be followed. (Kierunek do obrania)
Must follow the direction (Musi obrać kierunek, inaczej - podążać w kierunku)
przez tomekkoz » piątek 16 stycznia 2015, 08:31
przez szerszon » piątek 16 stycznia 2015, 09:37
Już ci to przetłumaczyłem,
To samo co w punkcie pierwszym - Follow direction:
Skoro sie zgadzasz, to dlaczego wciskasz ciemnotę o kierunkach jazdy przy C-12 ?Dodatkowo zgadzam się z tym co napisał Dylek w sprawie Konwencji czyli, że polska ustawa jest zgodna z Konwencją.
Wykazałeś, ze nie odróżniasz jednego skrzyżowania od czterech jak również że paragraf 36 jest dla ciebie troszkę za skomplikowany.Szerszon już wykazałem, że uprawiasz jakiś nielogiczny trolling.
Oczywiście, że nie masz podstaw do dyskusji. Tu pełna zgoda.Nie dziwię się.Dalej nie mam zamiaru z Tobą dyskutowaćm bo za krótki jesteś, i masz poważne braki w myśleniu:
Nawet zacytować porządnie nie umiesz. Mieszasz potoczne pojęcia z przepisami..robisz misz maszszerszon pisze:
przez dylek » piątek 16 stycznia 2015, 09:44
tomekkoz napisał(a):3. Obowiązkowy ruch okrężny - informuje kierujących, że muszą obrać kierunek wskazany przez strzałki na znaku.
tomekkoz napisał(a):Must follow the direction (Musi obrać kierunek, inaczej - podążać w kierunku)
przez tomekkoz » piątek 16 stycznia 2015, 09:53
przez szerszon » piątek 16 stycznia 2015, 10:00
przez LeszkoII » piątek 16 stycznia 2015, 10:47
przez tomekkoz » piątek 16 stycznia 2015, 10:53
LeszkoII napisał(a):Kiedy wzbudzi się w Was refleksja o pytanie, dlaczego Czesi, Niemcy, Austriacy, Anglicy posiadają w swoim systemie prawnym zapisy szczególne odnośnie ruchu na rondach?
przez szoferemeryt » piątek 16 stycznia 2015, 13:00
LeszkoII napisał(a):Na każdym poletku was łoimy
przez szerszon » piątek 16 stycznia 2015, 13:46
To tylko wasze zdanie nie mające potwierdzenia w rzeczywistości.
Jedno co mogę wam przyznać to niezależnie od tego czy macie rację czy nie, trwacie w upartości.
Jak sobie nie dajecie rady to kierujecie dyskusję na inny tor. Brawo.