Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Makabra » środa 07 stycznia 2015, 12:51
przez dylek » środa 07 stycznia 2015, 14:16
przez rocko19 » środa 07 stycznia 2015, 14:49
przez disaster » środa 07 stycznia 2015, 15:06
rocko19 napisał(a):Ale mnie tylko nurtuje jedno. Sam nieraz znalazłem się w takiej sytuacji że skręcałem w lewo na sygnalizatorze ogólnym S1 i z przeciwka przepuszczałem pojazd który skręcał w prawo i on stanoł i ja. Nie powinno być takiego czegoś, takiej niejasności, ja wróżką nie jestem i nie wiem jaki ten z przeciwka ma sygnał czy strzałka mu się pali czy nie. Jest to jakoś rozwiązane? Czy ja może o czymś nie wiem?
przez Makabra » środa 07 stycznia 2015, 15:38
dylek napisał(a):Makabra... właściciel forum nie ma interesu w tworzeniu podforum poświęconego jakiemuś tam programowi telewizyjnemu. Temat ten już był tu poruszany... i nic z tego nie wyniknęło.
przez szoferemeryt » środa 07 stycznia 2015, 18:11
rocko19 napisał(a):Czy odniesie się ktoś do tego co napisałem, nie chcę zakładać osobnego tematu a nie daje mi spokoju ta sprawa.
przez papadrive » środa 07 stycznia 2015, 19:20
dylek napisał(a):papadrive napisał(a):Dalej się zrehabilitował, prawidłowo wyjaśniając PP przy sygnalizacji S-1.
W którym momencie powiedział, że skręcający w prawo ma prawo zająć po skręcie nawet i skrajnie lewy pas...
przez Makabra » środa 07 stycznia 2015, 21:04
przez rocko19 » środa 07 stycznia 2015, 22:12
przez papadrive » środa 07 stycznia 2015, 22:56
Makabra napisał(a): Podejrzewam że ta pani nic nie zrozumiała z tego programu i zaraz narobi większych głupot przy skrętach w lewo.
przez Makabra » środa 07 stycznia 2015, 23:02
papadrive napisał(a):Makabra napisał(a): Podejrzewam że ta pani nic nie zrozumiała z tego programu i zaraz narobi większych głupot przy skrętach w lewo.
Jak pani nie rozumie przepisów, to ani p.Dworak ani nikt inny temu nie zaradzi.
przez dylek » czwartek 08 stycznia 2015, 01:07
papadrive napisał(a):Również w 3:44 min. wyjaśnia, że inicjatywa należy do skręcającego i to on decyduje pierwszy, na który pas wjedzie.
To tłumaczenie o zajmowaniu odpowiedniego pasa (z lewego na lewy, z prawego na prawy) wcale nie jest nieuzasadnione.
przez papadrive » czwartek 08 stycznia 2015, 20:29
dylek napisał(a):papadrive napisał(a): Tyle bym zrozumiał z tego niskich lotów odcinka, gdybym przepisów nie znał.
przez szoferemeryt » piątek 09 stycznia 2015, 09:46
rocko19 napisał(a):"gdy nie następuje kolizja i z innymi uczestnikami ruchu".
To mi dobre. Mam uprawnienia na kat B od 7 lat wielokrotnie zdarzyło mi się podczas jazdy na zielonej strzałce ustąpić pierszeństwa innym pojazdom, który mieli nadawany sygnał zielony. No więc jak nie występuje kolizja jak występuje?
przez LeszkoII » piątek 09 stycznia 2015, 18:56
Też to zauważyłem - na Forum pisałem. Wg. mnie to jakiś bubel.szoferemeryt napisał(a):W cytacie jest "gdy nie następuje kolizja",(...) [cudzysłowy dodane - Leszkoii]