szerszon napisał(a):Skoro miał możliwość zauważenia pojazdu jadącego po drodze z pierwszeństwem i nie powstrzymał się od ruchu- jest współwinny kolizji.
Twoja odpowiedź trąci mi teoretykiem, a nie praktykiem.
Teoretykiem, z dużą praktyką.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez tomekkoz » poniedziałek 29 grudnia 2014, 19:11
szerszon napisał(a):Skoro miał możliwość zauważenia pojazdu jadącego po drodze z pierwszeństwem i nie powstrzymał się od ruchu- jest współwinny kolizji.
Twoja odpowiedź trąci mi teoretykiem, a nie praktykiem.
przez szerszon » wtorek 30 grudnia 2014, 00:18
przez tomekkoz » wtorek 30 grudnia 2014, 00:53
przez szerszon » wtorek 30 grudnia 2014, 01:03
przez Henq » wtorek 30 grudnia 2014, 01:12
szerszon napisał(a):HenqUstępuje pierwszeństwa pojazdom poruszającym się drogą z pierwszeństwem
Tym jadącym po chodniku też ?![]()
szerszon napisał(a):A dla Ciebie opcja że pojazd na głównej nawet pod prąd nadal jest pojazdem poruszającym się drogą z pierwszeństwem
D-1 jedzie auto ma pierwszeństwo
A-7 jedzie auto ustępuje pierwszeństwa.
Tak skomplikowane dwie zasady że nie potrafisz ogarnąć?
J.w jadący po chodniku lub poboczem drogą z pierwszeństwem też ?
szerszon napisał(a):Nie. To tylko twój niemający związku z tematem przykład.Koleś nie opłacił OC łamie przepisy więc nie może jechać D-1 bo go tam nie ma - tak w skrócie wygląda Twoja filozofia,
szerszon napisał(a):Wszelkie przepisy? Jakie wszelkie? przekroczenie linii P-4 to wszelkie przepisy? no ciekawe.
Czyli znowu udowadniasz,ze nie masz zielonego pojęcia o przepisach..
P-4
Art 24.7.3)
Art 45.1.4)
Art 4
Art 3
A ty widziałes tylko przecięcie P-4
szerszon napisał(a):Cieszę się,że już wycofujesz sie ze swoich wczesniejszych twierdzeń.wyższość D-1 nad A-7Postęp.
Konkrety są ale sorki nie moja wina że czytasz tylko to co Tobie pasuje i odpowiada zresztą tak samo jak pord.szerszon napisał(a):Żadnego. Jeśli tak to zacytuj siebieNie podałem konkretów hmm no ciekawe....![]()
szerszon napisał(a):Nie piszemuy o jeździe przeciwległym pasem ruchu tylko o wyprzedzaniu na skrzyzowaniu o ruchu niekierowanym łamiąc po drodze kilka przepisów.Gdzie to masz napisane że jazda przeciwległym pasem ruchu jest niezgodna z przeznaczeniem?
Twoja odpowiedź świadczy,ze brak ci argumentów i podajesz kompletnie inny przykład..w dodatku bardzo ogólny.
o widze że znów coś wyrywasz z kontekstu i zmieniasz pod siebie z braku argumentów to i dobrze chociaż trochę zamieszać no cóż takich nie sieją.szerszon napisał(a):Oczywiście,że to odbywa się na skrzyzowaniu o ruchu niekierowanym nie ma już najmniejszego dla ciebie znaczenia.Jeżeli takowy znajdziesz to proponuje Ci trzymaj się go
Nie jesteś w stanie tego ogarnąć ?![]()
szerszon napisał(a):Znowu nie na temat. Tu jest skrzyzowanieDotarło do czego jest droga przeznaczona?![]()
czyli spokojnie mogę podtrzymać swoje zdanie-nie masz zielonego pojęcia o przepisach , ich kojarzeniu i stosowaniu.Sorki..taki mamy klimat.
szerszon napisał(a):A co do definicji drogi z pierwszeństwem to bm jeszcze bardziej polemizował czy wiesz o co chodzi.
szerszon napisał(a):albo oryginalnym i bardzo kiepskim
przez szerszon » wtorek 30 grudnia 2014, 01:42
Jedzie drogą z pierwszeństwem, prawda ? Co z tego ,że po chodniku ?Czemu od razu nie zapytasz czy tym włączającym się do ruchu też?
J/w nie moja wina że nie potrafisz ogarnąć różnicy jezdni od chodnika czy pobocza i pojazdów wjeżdżających na jezdnię z w/w.
Nic nie ma z tematem, ponieważ nie ma wpływu na relacje dwóch pojazdów będących na skrzyżowaniu.Mający i to dużo z tematem, dałem Ci przykład sam twierdzisz że nie ustępujesz bo a-7 bo nie ma komu auta nie powinno być,
Nie czytasz ze zrozumieniem. Napisaliśmy ci , dlaczego powstrzymuję sie od ruchu widząc nygusa jadącego tam, gdzie nie powinien jechać. I nie jest to w związku z A-7.a jest więc jak też trzymasz się swojej wersji że nie ustępujesz bo A-7 bo auta nie ma czy tym razem jednak A-7 obowiązuje?
Naprawdę nie rozumiem twojej wesołości..ser tam masz obok monitora ?A Ty widzisz masę przepisów które tam nie mają zastosowania np 45.1.4 czytał jakie jest przeznaczenie drogi czy nawet nie popatrzył?
a art 4 dla wyprzedzającego to jów w ogóle pojechałes
To może zacytuj z czego się wycofałem?
plus art 5. Chyba że dalej popierasz ten nonsens. Wyrazy przyjmij..wspólczuciaWyjeżdżający spod znaku A-7 jest w hierarchii wyżej niż łamiący przepis zabraniający wyprzedzania na skrzyżowaniu.
Napisałem...Konkrety są ale sorki nie moja wina że czytasz tylko to co Tobie pasuje i odpowiada zresztą tak samo jak pord.
I jakoś nie potrafiłaś zacytować konkretów ze swojego posta.Żadnego. Jeśli tak to zacytuj siebie
Twierdzisz że łamie przepis 45.1.4 używa drogi niezgodnie z przeznaczeniem więc się pytam gdzie? Sam nie wiesz co przepis mówi i teraz zarzucasz jakimiś bublami porażka...
Niewiele widzisz. To była tylko esencja twoich intrygujących i zdumiewających przemyśleń, gdy powoływałeś się na przepisy dotyczące pojedynczej drogi na skrzyżowaniu.o widze że znów coś wyrywasz z kontekstu
Z oryginalnego , z którym wypadałoby się zapoznać.O ciekawe coś nowego to chyba z Twojego pordu jest, skrzyżowanie to nie droga no ciekawe ciekawe...
Ty nie wiesz o co chodzi a masz najwięcej w tym temacie do powiedzenia.
Na razie wystarczy oryginalny PoRD , aby wykazać twój ....No to szkoda pisać o Tobie bo z własnym pordem i swoimi bublami jesteś poniżej, ale nie mnie osądzać widocznie na warszafkę to wystarczy - to nie jest wycieczka osobista luźna gadka
przez Henq » wtorek 06 stycznia 2015, 01:47
szerszon napisał(a):HenqJedzie drogą z pierwszeństwem, prawda ? Co z tego ,że po chodniku ?Czemu od razu nie zapytasz czy tym włączającym się do ruchu też?
No to jak ?J/w nie moja wina że nie potrafisz ogarnąć różnicy jezdni od chodnika czy pobocza i pojazdów wjeżdżających na jezdnię z w/w.
A to D-1 nie jest ważniejszy od Art 17 ???Niemożliwe...sprawdź...![]()
przez szerszon » wtorek 06 stycznia 2015, 17:32
Skoro tak pogrywasz to "sprawdź to" :
D-1 jest ważniejszy od art 25.1?