Skoro nie ustępuje pierwszeństwa to to pierwszeństwo posiada,
I właśnie w tym momencie udowodniłeś, że nie masz zielonego pojęcia o przepisach.
Jadąc drogą podporządkowaną nie musimy ustępować pierwszeństwa , jeśli nie ma komu.
Tej opcji nawet nie wziąłes pod uwagę..po co ?
Sam sobie przeczytaj
też gdzieś napisałem, ze D-1 jest ważniejsze od P-4 na podstawie Art 5 ?
Tu mała prośba ..naucz się cytować i pisz nieco składniej..plizzz
Zmieniasz wypowiedzi pod siebie by wyszło na Twoje a i tak bzdury wypisujesz.
Nic nie zmieniam , tylko usiłuję poznac przepis dający pierwszeństwo gościowi łamiącemu wszelkie przepisy.
Dlatego proszę nie lamentuj tylko konkretnie.
ktoś doczeka się Twojej odpowiedzi wprost na postawione pytanie
Nic nie poradzę, że twój zasób wiedzy nie pozwala ci na zrozumienie odpowiedzi.
Dostałeś konkretne przepisy Art 4, Art 45.1.4) Art 3..natomiast z twojej strony była tylko piramidalna bzdura o wyższości D-1 nad innymi przepisami.
. Bzdurą jest to co piszesz a nie przepis jak mi to sprytnie próbowałeś zarzucić, ale znów Ci coś nie wyszło.
Bardzo dobrze mi wychodzi, ponieważ w całym swoim poście nie podałeś konkretów tylko sie zapluwasz.Nic innego ci nie pozostało.
Jak się ma przepis 45.1.4 do wyprzedzania, napisz mi proszę swoją wizję tylko bez kręcenia mącenia, wprost odpowiedz.
Pisałem, że masz się zameldować po zapoznaniu się z przepisem. najlepiej ze zrozumieniem. Ale płonne nadzieje meeeee.....
No to spróbujemy razem jak dziecku w przedszkolu
Art 45.1.4)
Zabrania się:
wykorzystywania drogi lub poszczególnych jej części w sposób niezgodny z przeznaczeniem, chyba że przepisy szczegółowe stanowią inaczej.
Chyba nawet do ciebie powinno dotrzeć, ze jazda pod prąd na skrzyzowaniu pasem dla kierunku przeciwnego w dodatku przecinając P-4 nie jest właściwym wykorzystywaniem drogi lub jej poszczególnych części w sposób zgodny z przeznaczeniem. Chyba to miejsce nie jest przeznaczone do takiej jazdy i wyprzedzania ?
Dotarło ?