Proszę o komentarze to przedstawionej sytuacji .
Na filmie od 11-18 min (reklamy niestety obowiązkowe)
http://www.ipla.tv/Stop-drogowka-odcine ... od-6051983
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez SXE » sobota 20 grudnia 2014, 09:44
przez szerszon » sobota 20 grudnia 2014, 17:29
przez gagatek » sobota 20 grudnia 2014, 19:01
przez Makabra » sobota 20 grudnia 2014, 19:26
SXE napisał(a):Proszę o komentarze to przedstawionej sytuacji .
Na filmie od 11-18 min (reklamy niestety obowiązkowe)
http://www.ipla.tv/Stop-drogowka-odcine ... od-6051983
szerszon napisał(a):Pan Policjant należy do tych 40% o których wspomina raport NIK. Jeśli trzymać się tak idiotycznej interpretacji to jadący pod prąd autostradą byłby tylko współwinny czołowego zderzenia z pojzdem wyprzedzającym lewym pasem, ponieważ tamten nie ustapił pierwszeństwa pojazdowi jadącemu po swoim pasie ruchu..to nic ,że pod prąd
przez szerszon » sobota 20 grudnia 2014, 19:32
Komu miał ustąpić ???Miał ustąpić a nie ustąpił,
Było PdP Droga dwujezdniowa..co tam miałby robić pieszy ???Jak by tam pieszy przechodził w miejscu z którego van nadjechał, to by pieszego pierdyknął.
Od momentu interpretacji tego Pana Policjanta, który w Art 17 dopatrzył sie określenia "wszystkim uczestnikom ruchu"A od kiedy to wyprzedzając pasem ruchu do mojego kierunku mam ustępować komuś pierwszeństwa?
przez Makabra » sobota 20 grudnia 2014, 19:56
szerszon napisał(a):Komu miał ustąpić ???Miał ustąpić a nie ustąpił,
Było PdP Droga dwujezdniowa..co tam miałby robić pieszy ???[/quote]szerszon napisał(a): Jak by tam pieszy przechodził w miejscu z którego van nadjechał, to by pieszego pierdyknął.
Od momentu interpretacji tego Pana Policjanta, który w Art 17 dopatrzył sie określenia "wszystkim uczestnikom ruchu"A od kiedy to wyprzedzając pasem ruchu do mojego kierunku mam ustępować komuś pierwszeństwa?
Kierujący pojazdem, włączając się do ruchu, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu.
przez szerszon » sobota 20 grudnia 2014, 20:05
przez Makabra » sobota 20 grudnia 2014, 20:26
szerszon napisał(a):No to co sie dziwisz, gdy zmieniam pas na autostradzie w celu wyprzedzenia i ładuję sie na czołówkę z jadącym pod prąd, ale on pasa nie zmienia![]()
Art 22.1![]()
przez szerszon » sobota 20 grudnia 2014, 23:35
Cieszę sie bardzo, że obserwujesz. jednak, jak pokazują ostatnie przypadki nie jest to takie łatwe.Patrzę co się dzieje na autostradzie przede mną jak zmieniam pas ruchu.
Tu prezentujesz tok myślenia tych co wbijają się z podporządkowanej i już są na drodze z pierwszeństwem.A po zmianie pasa ruchu to już nie moja wina jak coś nadjedzie z naprzeciwka
Wolałbym jakieś konkretne odpowiedzi, a nie o filmikach..Nie wiem, chyba się naoglądałeś ruskich filmików, gdzie jadą 1 metr od tira i nagle wyskok na sąsiedni pas ruchu, a tam stoi auto w korku
przez Makabra » wtorek 23 grudnia 2014, 05:22
szerszon napisał(a):Cieszę sie bardzo, że obserwujesz. jednak, jak pokazują ostatnie przypadki nie jest to takie łatwe.Patrzę co się dzieje na autostradzie przede mną jak zmieniam pas ruchu.
.
Tu prezentujesz tok myślenia tych co wbijają się z podporządkowanej i już są na drodze z pierwszeństwem.szerszon napisał(a):A po zmianie pasa ruchu to już nie moja wina jak coś nadjedzie z naprzeciwka
szerszon napisał(a):Wolałbym jakieś konkretne odpowiedzi, a nie o filmikach..Nie wiem, chyba się naoglądałeś ruskich filmików, gdzie jadą 1 metr od tira i nagle wyskok na sąsiedni pas ruchu, a tam stoi auto w korku
przez szerszon » wtorek 23 grudnia 2014, 08:15
Prowadzenie jak prowadzenie. Gorzej gdy trzeba to robić świadomie.W 100% się z Tobą zgadzamProwadzenie samochodu nie jest łatwe, wszystkim to powtarzam
To za mało.Ta zmiana pasa spowodowała także inne konsekwencje.Mój tok myślenia sprowadził się do zmiany pasa.
Nie interesuje mnie ,ze zmieniłeś. Jesteś w trakcie tego manewru i w tym samym czasie jedzie ci taki myślący inaczej.Nie ustąpiłeś jak nic.Konkret. Zmieniłem pas ruchu na autostradzie i poruszam się pasem innym którym wykonuję manewr wyprzedzania.