Z uprawnieniami, ale jednak bez?!

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Z uprawnieniami, ale jednak bez?!

Postprzez bezprawka » czwartek 18 grudnia 2014, 01:31

Witajcie, pod koniec października tego roku zdałem egzamin na prawo jazdy kat.C. Prawko wstrzymałem bo od razu robiłem C+E. Aktualnie skończyłem kurs na C+E 2 tygodnie temu i czekam na egzamin. Jak się ma jazda w takim wypadku solówką, bądź jak to się kolokwialnie mówi samym "koniem"? Fizycznie w kieszeni mam prawko kat.B i kartę kierowcy gdyż ją można wyrobić na kat.B i potem zdając kolejne kategorie jeśli jest ten sam numer prawka (a jest jeśli chyba nie zmieni się miejsca zameldowania) to nie trzeba jej wymieniać. Czy policjant/inspektor podczas kontroli będzie w stanie dojść do tego, że mam prawko (bo kartę będzie widział, że mam), będzie miał to gdzieś w komputerze? czy może dostanę mandat 300 zł i kategoryczny zakaz jazdy?

Pewnie się dziwicie czemu pytam, ale po prostu wiem, że w najbliższym czasie będzie potrzeba przejechania solówką do serwisu na przegląd a te lenie zawsze się migają, tylko nawalać kilometry i najlepiej nie wysiadać pod dystrybutorem i na rozładunku. Bardzo by mi to pomogło. Pozdrawiam. Najgorsze jest to, że do serwisu mam 270 km, gdyby było z 50 kilometrów to nawet bym nie pytał a tak co ja zrobię 200 kilometrów od domu jak mnie zatrzymają :P Będę chyba czekał, aż policja odjedzie :O
bezprawka

Re: Z uprawnieniami, ale jednak bez?!

Postprzez testuje » czwartek 18 grudnia 2014, 17:15

Mandatów nie płacisz, a takimi pierdołami się przejmujesz? Jedź chłopie śmiało, najwyżej mandat do kosza wyrzucisz :lol:
testuje

Postprzez oskbelfer » czwartek 18 grudnia 2014, 19:07

powodzenia .... wiesz jakie ITD nakłada "kary" ?
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez bezprawka » niedziela 21 grudnia 2014, 17:51

2xup

Zanim zaczniesz się wymadrzac to przeczytaj dokładnie co napisałem. Nie interesuje mnie żadne 300 czy tam nawet 500 zł bo jak słusznie zauważyłeś wrzucam to do kosza. Robie tak od kilku lat, większość juz się dawno przedawnila, wiec mogą mnie cmoknac w trąbkę. Podobnie z foriradarami, jak kiedyś dostaniesz zdjęcie to odbierz i nic nie rób. Za pół roku przyslą czy może chcesz zapłacić zapłacić kwotę mandatu bez punktów. Ale jak chcesz dalej wspierać tych złodzieji to rób to dalej. Co nie zarobie to chcą % od tego i cały czas tylko mandaty płacić a dziury na drogach, że koła można pourywac. Zapewne nie wiesz o tym nic ( albo jestes z policji ) i będziesz zaraz się madrowal jak to jest wspaniale i, że trzeba płacić. Nie chce po prostu, aby mi uziemili auto 200 kilometrów od bazy.

Up

Wiem bo ostatnio dostałem w postępowaniu administracyjnym 10 tys zł za wykroczenia kierowcy, które popełnił w poprzedniej firmie. Zatrzymali go w 3 dniu pracy u mnie. Oczywiście dziady nic nie dystana i sprawa jest dla nich przegrana. Mimo, że o tym dobrze wiedzieli to wysłali do mnie pismo, a dlaczego? Bo mają % z mandatu, państwo może tak płacić funkcjonariusza, ale jak ja bym chcial dać kierowcy wypłatę od kilometra to już nie mogę, nawet jak on chce... sami widzicie, że to jeden wielki państwowy proceder. Najlepiej jak kiedyś młoda inspektora chciała dać kierowcy 500 zł mandatu bo łącznie w ciągu 28 dni przekroczył czas jazdy chyba 5 razy. Łącznie było to chyba 30 minuty. Kierowca poszedł do sądu i jeszcze dostali bure bo powinno sie karać od 15 min bo są różne sytuacje, czasem nie ma parkingu itp.
bezprawka

Postprzez oskbelfer » niedziela 21 grudnia 2014, 21:23

skoro jesteś taki kozak to czego tu szukasz dziadtransie ?
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Powrót do Sytuacje na drodze