szymon1977A to musi być gdziekolwiek napisane o kierunku jazdy na skrzyżowaniu
I wten oto sposób przyznałeś, że wypisujesz rzeczy,o których nie ma w przepisach. Natomiast o kierunkach jazdy przez skrzyżowanie jest.
skoro w żaden sposób nie różni się on od kierunku jazdy poza skrzyżowaniem?
Drobna dygresja...piszemy o skrzyzowaniu
Co pozwala Ci więc postrzegać kierunek jazdy na skrzyżowaniu w ten odmienny dość specyficzny sposób, jako wypadkową kierunków jazdy sprzed i zza skrzyżowania a nie jako faktyczny kierunek w jakim pojazd jedzie?
Nic mi nie pozwala postrzegać czegoś, czego nie ma..to twoja fantazja wynikająca z prostowania ronda i dzielenia manewru.
A "specyficzna" jest twoja interpretacja
Polecam definicje skrzyzowania czytać do bólu...czym jest skrzyzowanie.
Właściwie to masz rację.
Dlatego ty nie masz.
A teraz wytłumacz dlaczego z rozważaniami nt. kierunku jazdy pozostajesz na poziomie zgodności z przebiegiem drogi skoro Twój realny kierunek jazdy z kierunkiem drogi z przed i zza skrzyżowania przestaje się pokrywać pomimo, że cały czas jedziesz tą samą drogą?
Co to za nowy słowotwór ?
Realny kierunek jazdy ?

Kolejny bzdet ?
A jaki jest
nierealny kierunek jazdy ?
To jest kierunek ruchu, który nie pokrywa sie zawsze z kierunkiem jazdy...po to ci , jak widać bezskutecznie, serwowałem T-18 z F-10..
No nie ma
I to wystarczy, aby twoje dywagacje oparte na tym twierdzeniu wywalić do kosza.
Piszesz o czymś i żądasz dowodu na cos co sobie sam wymyśliłeś, a przepisy leżą odłogiem.
Ale czy to oznacza, że nie mogę ze skrzyżowania o ruchu okrężnym zjechać?
Z każdego możesz zjechać, co nie oznacza, że istnieje cos takiego w przepisach jak zjazd ze skrzyżowania.
Albo, że zjeżdżając ze skrzyżowania o ruchu okrężnym nie mogę skręcić w prawo?
Skręcić możesz, ale nie oznacza to, że zmieniasz kierunek jazdy w prawo.
Notorycznie boisz sie tego napisać
Nie krępuj się..twój punkt widzenia jest bardzo dobrze znany

i równiez wiadomo, ze jest daleki od prawdy.
Wykaż, że rzeczywiste skręcanie w prawo występujące podczas zjazdu ze skrzyżowania o ruchu okrężnym nie jest wg PoRD skręcaniem
Twoje czytanie ze zrozumieniem szwankuje coraz bardziej. Nie kwestionuje skrętu..kwestionuje ten skręt jako zmianę kierunku jazdy...mógłbyś juz dać sobie spokój z trollowaniem ?
przeciez ustawodawca załozył ,ze powinieneś to wiedzieć..jeśli nie to polecam zastosować sie do rady , której udzieliłeś...
szymon1977 napisał(a): Wróć się do podstawówki. Ustawodawca zakłada, że to wiesz.