Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez maryann » środa 17 września 2014, 14:18
przez szerszon » środa 17 września 2014, 14:21
przez maryann » środa 17 września 2014, 15:01
przez szerszon » środa 17 września 2014, 15:53
w odpowiedzi na twój tekst...Nie jesteś mi w stanie wytłumaczyć do tej pory mojego przykładu z F-10 i T-18..dla ciebie dalej to samo.
Jak długo ?
Do ty pory rozróżniali kierunek ruchu od kierunku jazdy.
przez LeszkoII » środa 17 września 2014, 20:13
Przecież zarówno w pierwszym jak drugim linku, występują te same linie(nie wszystkie, ale występują). Mylisz się, bo szkoła krakowska przeprowadza wyrafinowaną, niespisaną w prawie, klasyfikację SoRO na klasyczne i nieklasyczne ronda a odnośnie SoRO z sygnalizacją świetlną traktuje skrzyżowanie jako SoRO "tylko z nazwy" . W cytacie umieściłem słowa Marka Dworakamaryann napisał(a):Linie widzi? Więc szkoła krakowska rozróżnia ronda, czy rozróżnienie wynika z namalowanych linii OPISANYCH W PORD? Czy nie widzą różnic w tych rondach?:
przez Pentuer » środa 17 września 2014, 23:33
przez papadrive » środa 17 września 2014, 23:52
przez szymon1977 » czwartek 18 września 2014, 04:00
Przede wszystkim to nie dociera, dlaczego niby przepisy odnoszące się do skręcania i zmiany kierunku jazdy mamy stosować w zależności od przejechania przez skrzyżowanie w jakimś tam kierunku... nie tyle nie dociera, co nigdy nie zostało to przez nikogo wyjaśnione.LeszkoII napisał(a):Czy nie dociera, że w polskie PoRD nie określa szczegółowo sposobu zachowania na SoRO i nie dzieli tych skrzyżowań na klasyczne i nieklasyczne?
przez szerszon » czwartek 18 września 2014, 07:35
Zazwyczaj jeśli zmieniamy kierunek jazdy stosujemy przepisy dotyczące zmiany kierunku jazdy.Przede wszystkim to nie dociera, dlaczego niby przepisy odnoszące się do skręcania i zmiany kierunku jazdy mamy stosować w zależności od przejechania przez skrzyżowanie w jakimś tam kierunku.
Przecież do faktycznie wykonywanych skręceń i zmian kierunku jazdy przepisy te się odnoszą, a nie do kierunku przejazdu przez skrzyżowanie!?
A to kierunek jazdy określa sie względem jego powierzchni..sygnalizuj w takim układzie wjazd na to skrzyżowanie, bo tez ci się zmienia kierunek jazdy. I co z tego, skoro są skrzyżowania, przez które niezależnie w jakim kierunku przejeżdżam, to podczas zjazdu z niego skręcam w prawo, zmieniając przy tym kierunek jazdy, który miałem na skrzyżowaniu na kierunek jazdy będący względem niego na prawo?
Już wielokrotnie ci pisałem , że twój rysunek jest manipulacją, ponieważ pokazuje na ostatniej grafice część drogi i część przejazdu przez skrzyżowanie w przeciwieństwie od pozostałych.Nadal nie wyjaśniliście,
To, ze jadąc na wprost nie opuszczam drogi po której jadę. To co mam sygnalizować ?i co pozwala Wam twierdzić, że nie jest skręcaniem w prawo i zmianą kierunku jazdy w prawo.
Pozdrawiam, wpadłem na chwilkę.
przez szoferemeryt » czwartek 18 września 2014, 09:27
przez szerszon » czwartek 18 września 2014, 09:59
przez maryann » czwartek 18 września 2014, 10:13
Z Tobą za to można TYLKO polemizować, bo dobrze wiesz, że przy pomocy takiej analizy NIKT prawie nie jeździ, ani z PoRD idąc twoją metodyką po rondach jeździć się nie nauczymy, bo szukasz wniosków, których nikt w PoRD nie zawarł. To tak jak byś wziął mój pesel i udowodniał, że parzysta suma cyfry trzeciej i piątej mówi o mojej inteligencji. Nic takiego nie ma, za to pierwsze to data urodzenia, a ostatnia w dowodzie osobistym mówi czy to numer dowodu kobiety czy mężczyzny.LeszkoII napisał(a):Trudno z Tobą polemizować,(...) jest klasyczne czy nieklasyczne?
przez szerszon » czwartek 18 września 2014, 10:46
przez maryann » czwartek 18 września 2014, 10:52
przez kombi » czwartek 18 września 2014, 10:54
szerszon napisał(a):W E nie ma pokazanej drogi poprzecznej, przecinającej się z pokazana drogą. Jest tylko fragment skrzyżowania.
A ty na zakręcie nie skręcasz?szerszon napisał(a):Również wielokrotnie ci pisałem, ze masz bardzo oryginalne spojrzenie czym jest kierunek jazdy, a czym kierunek ruchu.Dla ciebie to to samo, ponieważ uważasz, że w obu przypadkach skręcasz..na zakręcie też skręcasz.
szerszon napisał(a):Masz te pasy tylko po to, abyś sie nie pogubił na rondzie.