kombi nie wiem po co o tym w ogóle wspominasz?
po to, ze znak C-12 nie pozwala ci pojechać jak w ruchu lewostronnym. To oczywiste. Pomijasz jego podstawową funkcję.
A to, ze nie ma nic wspólnego z kierunkiem jazdy to już jest totalna herezja.
Cały czas z niecierpliwością oczekuję, ze wskażesz mi w przepisach coś o kierunkach jazdy przy C-12 tak samo jak przy F-10, czy P-8x.
To że się z tym nie zgadzasz i określasz mianem herezji jest mało przekonującym argumentem.
tak jak niejednokrotnie wspominałem. Dla ciebie termin" kierunek jazdy" jest tym samym co kierunek ruchu, czy tez sam kierunek.
W celu uświadomienia tej pomyłki co jakiś czas serwuje wam skrzyżowanie, na którym
kierunki jazdy są na wprost według znaków F-10 i występuje zmiana kierunku ruchu pokazana na T-18.
Według waszego punktu widzenia powinienem sygnalizować zmianę
kierunku ruchu, bo w sumie wykonuję skręt kierownicą i to nawet dwa razy. To nic , że jadę cały czas tą samą drogą i
nie zmieniam kierunku jazdy.
Ale ten oczywisty fakt nie może znaleźć podatnego gruntu..trafia na wyjałowione pole, albo jest skrzętnie pomijany.
To całe szczęście, że chociaż na turbinowych zazwyczaj nie ma z "warszawiakami" problemów, ale jak wynika z filmu Litha nie ze wszystkimi! "Warszawiak" musiał sobie ulżyć nawet tutaj i skręcić w prawo z lewego pasa, to nic, że po krawężniku...
Oczywiście odniosłeś sie merytorycznie do mojego fragmentu wypowiedzi.

w sprawie pokazanych kierunków jazdy z poszczególnych pasów.
Z krakusami tez nie ma problemu, bo nie zawracają pasem zewnętrznym i nie ma zawsze w prawo z ronda.
Na skrzyżowaniu możliwy jest tylko jeden. Ten na C-12.
jakoś nie chciałeś merytorycznie odnieść sie do dwóch wymijających sie pojazdów, bo ci za daleko od siebie były.
Oczywiście mogę go zmienić na inny opuszczając rondo.
F-11 określają zdecydowanie inną pozycję. Jadąc prosto przez rondo wydasz polecenie, proszę wjechać w ruch okrężny i wyjechać z ruchu okrężnego ?