Pewnie że masz rację w 100% jeśli chodzi o skrzyżowanie X.
I też będziesz widział cztery skrzyżowania na skrzyżowaniu ?
. Również w 100% nie przyjdzie mi do głowy twierdzenie, że na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym są 4 jezdnie jednokierunkowe na wzajem przecinające się jak na obrazku Leszko.
Dwukierunkowe te jezdnie też nie są. Drogi przecinające sie są z jezdniami jednokierunkowymi.
Twierdziłem, twierdzę i będę twierdził, że na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym typu O jest jedna jezdnia jednokierunkowa zamknięta tworząca obwiednię.
Pogadać zawsze sobie możesz...szkoda tylko, ze to jest sprzeczne z przepisami czyli definicja skrzyżowania i paragrafem 36, Art 22 znakami F-10 i P-8x...reszta się zgadza.
Możesz nawet twierdzić , że C-12 nakazuje kierunek jazdy..tylko co z tego ?
Jak jest to kompletnie bezsensowne i nie ma zaczepienia w żadnym przepisie, a podstawą jest ..."bo widać"
Mogę tylko wyrazić ubolewanie, że nie możesz usuwać moich postów.
Mogę, ale nie chcę ingerować w dyskusję w której uczestniczę. Poza tym sam sie kompromituj tą jezdnią zamkniętą jednokierunkową..tego też jeszcze nie grali.
Moje poglądy w tym konkretnym temacie wielu innych widzi podobnie.
A ilu to klony ?
Widzisz. Nie przyjmujecie argumentów udając ,że ich nie ma tylko z zamknietymi oczami swoje.
Robisz drogę z obwiedni co jest niezgodne z przepisami.
W przeciwieństwie do wielu innych ja widzę rzeczywisty obraz SoRO,
I to jest poziom na którym sie zatrzymałeś. Równiez w rzeczywistości widzisz na zakręcie zmiane kierunku jazdy ? przecież ruszasz kierownicą ...