Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szymon1977 » niedziela 24 sierpnia 2014, 00:39
przez szerszon » niedziela 24 sierpnia 2014, 00:44
przez szymon1977 » niedziela 24 sierpnia 2014, 00:55
przez szerszon » niedziela 24 sierpnia 2014, 01:07
przez szymon1977 » niedziela 24 sierpnia 2014, 01:24
No ale to coś co wg "innych aktów prawnych" nazywa się łącznicą z główną jezdnią autostrady łączy się na jednym poziome.szerszon napisał(a):Skrzyżowanie to w jednym poziomie
Ale o jakim węźle z puntu widzenia PoRD mowa, skoro wg PoRD czegoś takiego jak węzeł nie ma?szerszon napisał(a):musisz sobie podzielić węzeł
przez szerszon » niedziela 24 sierpnia 2014, 01:31
No ale to coś co wg "innych aktów prawnych" nazywa się łącznicą z główną jezdnią autostrady łączy się na jednym poziome.
O o jakim skrzyzowaniu piszesz, skoro nie jest w jednym poziomie ?Ale o jakim węźle z puntu widzenia PoRD mowa, skoro wg PoRD czegoś takiego jak węzeł nie ma?
przez szymon1977 » niedziela 24 sierpnia 2014, 02:00
A to gdy dwie drogi się łączą nie ma połączenia tych dróg? A może, żeby było skrzyżowanie to dwie drogi muszą się połączać a nie wystarczy, że się łączą?szerszon napisał(a):Poza tym nie łączy... w definicji skrzyzowania jest napisane o połączeniach
O tym połączeniu które jest w jednym poziomie więc nie wiem po co wracasz do tego przecięcia, które w poziomach jest dwóch.szerszon napisał(a):O o jakim skrzyzowaniu piszesz, skoro nie jest w jednym poziomie ?
przez szerszon » niedziela 24 sierpnia 2014, 08:39
A to gdy dwie drogi się łączą nie ma połączenia tych dróg?
Poczekam do czasu, jak w końcu przeczytasz rozporządzenie.Nie wiesz o czym piszesz.A może, żeby było skrzyżowanie to dwie drogi muszą się połączać a nie wystarczy, że się łączą?
O tym połączeniu które jest w jednym poziomie więc nie wiem po co wracasz do tego przecięcia, które w poziomach jest dwóch.
Kręcisz i kręcisz... a jakbyś nie kręcił to dwa pasy terenu łączą się w jeden:Y
przez Makabra » niedziela 24 sierpnia 2014, 09:34
szerszon napisał(a):Gościu...poczytaj, Jesteś nudny...W PorD jest odwołanie do innych źródeł choćby w temacie dróg wewnętrznych i publicznych. Co sie tak bronisz przed wiedzą ?
szerszon napisał(a):W 220 nie napisali o skrzyżowaniach przy autostradach, w rozporządzeniu tez nie..
przez Henq » niedziela 24 sierpnia 2014, 10:43
szerszon napisał(a):HenqAkurat dobrze pamiętam,
Przykro mi, ale guzik pamiętasz. Będę zmuszony w wolnym czasie sięgnąć po twoje cytaty.
ustąpienie pierwszeństwa wynikające ze zmiany pasa
ustąpienie pierwszeństwa wynikające ze znaku A-7
przez oskbelfer » niedziela 24 sierpnia 2014, 12:53
Henq napisał(a):oskbelfer napisał(a):Naprawdę miałem się nic nie odzywać już w kwestii autostrad, ale powiem jeszcze raz -- na autostradzie nie ma skrzyzowań.Henq napisał(a):Masz rację lepiej nic nie mów jak masz takie głupoty pisać
A jesteś w stanie wykazać, że to ja piszę głupoty ? Śmiem twierdzić, że jest odwrotnieNa dowód tego kolejne Twoje słowa
Henq napisał(a):A teraz dlaczego akurat się odniosłeś do wstawionego linku z balic a nie do wstawionego linku gdzie krzyżują się A-1 z A-4?
Dlatego że to Ty wstawiłś tego linka z Balić usiłując wcisnąć "kit" o skrzyżowaniu na utostradzie, kóre defacto jest skrzżowaniem, lecz nie ma tym rozjeżdzie autostradyJesteś zwyklym manipulantem.
Henq napisał(a):może na ten temat podyskutuj i zobaczymy czy prasa napisze że zakorkowali autostradę A14czy napisze że jeden zakorkował A-1 a drugi A-4?
przez szerszon » niedziela 24 sierpnia 2014, 21:17
Henq napisał(a):Juz pisałem o tym wcześniej, jest różnica zmiana pasa ruchu, a ustąpienie pierwszeństwa wszystkim poruszającym się drogą główną.szerszon napisał(a):Czyż zmiana pasa z wjazdu na autostradę na drogę główna nie jest związana z ustąpieniem pierwszeństwa ?
W tym przypadku akurat bardzo trafnym, masz A-7 to skoro zmieniasz pas masz ustąpić wszystkim pojazdom, jak by tego A-7 nie było zmieniając pas z prawego na środkowy masz pierwszeństwo przed zmieniającymi pas z lewego na środkowyot taka drobna różnica
a Ty sobie wymyśliłeś "różne" ustąpienie pierwszeństwa - parodia
Do tej pory nie potrafiłeś załapać więc czego można się spodziewać?
W definicji autostrady w PoRD nie ma żadnego odwołania do innych źródeł.
W PoRD napisali o skrzyżowaniach na autostradzie.
przez Makabra » niedziela 24 sierpnia 2014, 21:39
szerszon napisał(a):
MakabraW definicji autostrady w PoRD nie ma żadnego odwołania do innych źródeł.
Jest w innych artykułach.
szerszon napisał(a):W PoRD napisali o skrzyżowaniach na autostradzie.
Gdzie ?
przez LeszkoII » niedziela 24 sierpnia 2014, 21:42
przez Makabra » niedziela 24 sierpnia 2014, 21:45
LeszkoII napisał(a):Nie potrafię teraz wskazać przykładu z pamięci, ale na pewno istnieją sytuacje gdzie dwie drogi przebiegają obok siebie przez pokaźną długość pomimo tego, że mieszczą się w jednym pasie drogowym(UoDP) - jestem gotów to sprawdzić a wynik wkleić.