Zjazd z autostrady jako skrzyżowanie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Zjazd z autostrady jako skrzyżowanie

Postprzez Henq » niedziela 17 sierpnia 2014, 21:15

szerszon napisał(a):Przypomnieć ? :wink:
Plus te cytaty , które miały tę różnicę uwidocznić ?
czy z tego powodu nie musimy sie np. powstrzymać od ruchu który mógłby zmusić innego kierującego do istotnej zmiany prędkości lub kierunku ?
Czy takie zachowanie nie jest obowiązkiem wynikającym zarówno i z A-7 , zmiana pasa ruchu, czy włączeniem sie do ruchu ?
czy któreś z tych miejsc powoduje ,ze ustąpienie pierwszenstwa wygląda inaczej ?
Jeśli nie, to po co w ogóle o tym zacząłeś pisać ?
Przecież pisałem że w jednym przypadku dotyczy wszystkich pojazdów poruszających się drogą z pierwszeństwem a w drugim nie interesują Cię pojazdy jadące z naprzeciwka, ile razy mam to jeszcze powtórzyć?: Czytaj ze zrozumieniem (moderatorowi to nie przystoi).

I jaki ma to wpływ, komu ustępujesz ? Masz ustąpić.
Czy wycieczkami osobistymi zamierzasz zmieniać temat ? :wink:

A Ty dalej swoje w kółko jedno i to samo doczytaj może w końcu załapiesz, skoro nie interesuje mnie auto jadące z naprzeciwka to przed czym mam się powstrzymać? Co z mojej strony go zmusza do zmiany prędkości, a w drugim przypadku już tak, ot taka różnica.
szerszon napisał(a):skrzyzowanie jest długie i szerokie.
To inaczej. Wskaż mi na moim linku, gdzie skrzyzowanie sie kończy i nie obowiązuje już A-7
Podpowiem, pas włączenia jest pasem ruchu. Na autostradzie są pasy ruchu.
No :D robi sie ciekawie. czyli uważasz,ze A-7 dotyczy całego pasa włączenia ?
No chce ci wskazać i taki mam. Tylko czekam czy potwierdzasz A-7 dotyczy całego pasa włączenia :wink: Czyli jak duże jest to "skrzyżowanie"

No to dawaj ten art.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez szerszon » niedziela 17 sierpnia 2014, 22:36

A Ty dalej swoje w kółko jedno i to samo doczytaj może w końcu załapiesz, skoro nie interesuje mnie auto jadące z naprzeciwka to przed czym mam się powstrzymać? Co z mojej strony go zmusza do zmiany prędkości, a w drugim przypadku już tak, ot taka różnica.

Masz najzwyczajniej w świecie o jeden strumień ruchu mniej do ustępowania. Czyli ustąpienie pierwszeństwa jest to samo, a nie jak to sugerowałeś-różne.
Podchodząc w ten sposób to pewnie znalazłbyś z pięć różnych ustąpień w zależności komu, z której strony i w jakiej liczbie. :hmm:
No to dawaj ten art.

Z przyjemnością. :D Tylko wyduś w końcu do którego miejsca ustępujesz pierwszeństwa w związku z A-7. Bez tego nie posuniemy się naprzód.
A bronisz się przed tym już od paru stron.
szerszon

Postprzez oskbelfer » poniedziałek 18 sierpnia 2014, 01:23

szymon1977 napisał(a):
oskbelfer napisał(a):Nic się nie rozgałezia na 2 drogi Czy to tak cieżko ogarnąć ?
To jest wręcz niemożliwe do ogarnięcia. Jak to nic się nie rozgałęzia?

Y

Był jeden pas terenu - są dwa. Skrzyżowanie jak się patrzy! A czy i dlaczego wszystkie z tych pasów terenu są autostradami to już jest sprawa wtórna.

Człowieku - popatrz na fotografie które zamieściłem - to po 1.

Po 2 na tym Twoim szkicu zaznaczyłeś literę Y -- teraz w swojej wyobraźni postaw na każdym "końcu" znak początku autostrady.... z oznaczeniem czrwoną tabliczką A1

I teraz pytanie ---- autostrada A1 rozwidliła się na A1 i na A1 ??????

a do tego ogarnijcie definicje z prd :)

Ręce opadają

Skończyłem z Wami dyskusję, bo nie wyglada to na chęć zrozumienia tematu tylko na zwykłe trolowanie :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 18 sierpnia 2014, 02:35

oskbelfer napisał(a):a do tego ogarnijcie definicje z prd
Był jeden pas terenu a są dwa. Ruchu poprzecznego brak. Wszystko gra.
oskbelfer napisał(a):Skończyłem z Wami dyskusję
Ma nadzieję, że słowa dotrzymasz.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez kombi » poniedziałek 18 sierpnia 2014, 15:12

Bez przesady, nie trzeba być ekspertem żeby to wiedzieć. Wystarczy ELEMENTARNA znajomość PORD.
kombi

Postprzez Henq » poniedziałek 18 sierpnia 2014, 18:28

szerszon napisał(a):Masz najzwyczajniej w świecie o jeden strumień ruchu mniej do ustępowania.

A wynika to z czego? Z przepisu: 22.4 ale zrozumieć się nie chciało przez kilkanaście postów tylko jedno i to samo.
szerszon napisał(a):Czyli ustąpienie pierwszeństwa jest to samo, a nie jak to sugerowałeś-różne.

ustąpienie pierwszeństwa to ustąpienie pierwszeństwa cały czas to pisałem i nie wmawiaj mi inaczej.
szerszon napisał(a):Podchodząc w ten sposób to pewnie znalazłbyś z pięć różnych ustąpień w zależności komu, z której strony i w jakiej liczbie. :hmm:
Nie różnych "ustąpień" a "ustąpień wynikających z..." to słowo "wynikających z" jest tutaj podmiotem.
szerszon napisał(a):
No to dawaj ten art.

Z przyjemnością. :D Tylko wyduś w końcu do którego miejsca ustępujesz pierwszeństwa w związku z A-7. Bez tego nie posuniemy się naprzód.
A bronisz się przed tym już od paru stron.

No i dalej z czytaniem na bakier przecież masz wcześniej wszystko napisane ale dalej nie dociera? :wow:
Dawaj ten art.
szerszon napisał(a):
Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej wg Ciebie to nie akt prawny?
Rozporządzenie jest aktem prawnym. Możesz przypomnieć numer ?

sam się o to pytałeś już się zapomniało :)
Dz. U. 1999.43.430
Henq

Postprzez szerszon » poniedziałek 18 sierpnia 2014, 21:19

A wynika to z czego? Z przepisu: 22.4 ale zrozumieć się nie chciało przez kilkanaście postów tylko jedno i to samo.

Ale tu nie ma co rozumieć, bo pisałeś rzeczy niezgodne z prawdą. Nie widziałem nigdzie rozróżnienia ustąpienia pierwszeństwa ze względu na liczbę strumieni, jakim trzeba ustąpić.
Ta jakaś twoja autorska klasyfikacja...proponuje opatentować. :wink:
ustąpienie pierwszeństwa to ustąpienie pierwszeństwa cały czas to pisałem i nie wmawiaj mi inaczej.
Cieszę się ,że zmieniłeś zdanie. Szkoda że nie widać tego w punkcie powyżej. jakieś rozdwojenie jaźni :hmm:
No i dalej z czytaniem na bakier przecież masz wcześniej wszystko napisane ale dalej nie dociera?
Nic nie napisałeś. Podałem ci linka abyś wskazał do którego miejsca obowiązuje A-7.
To co napisałeś to takie krążenie wokół tematu, aby przypadkiem nie odpowiedzieć.

A w którym to paragrafie napisali o węźle jako skrzyżowaniu ? 3.10) ?
szerszon

Postprzez Henq » poniedziałek 18 sierpnia 2014, 23:14

szerszon napisał(a):

Ale tu nie ma co rozumieć, bo pisałeś rzeczy niezgodne z prawdą. Nie widziałem nigdzie rozróżnienia ustąpienia pierwszeństwa ze względu na liczbę strumieni, jakim trzeba ustąpić.
Ta jakaś twoja autorska klasyfikacja...proponuje opatentować. :wink:

No popatrz nie widziałeś; więc skąd wiesz komu masz ustąpić? kiedy masz ustąpić? czy w ogóle masz ustąpić? - chyba to "wynika z..." odpowiednich art.
szerszon napisał(a):
Cieszę się ,że zmieniłeś zdanie. Szkoda że nie widać tego w punkcie powyżej. jakieś rozdwojenie jaźni :hmm:

Nie zmieniłem zdania, męczy mnie rozmowa z osobą która nie potrafi czytać i zrozumieć tego co czyta. Cały czas tak pisałem a to że nie wiesz co znaczy słowo "wynikające z..." i nie rozumiesz sensu zdania z nim zawartego to nie moja wina.
szerszon napisał(a):
No i dalej z czytaniem na bakier przecież masz wcześniej wszystko napisane ale dalej nie dociera?

Nic nie napisałeś. Podałem ci linka abyś wskazał do którego miejsca obowiązuje A-7.
To co napisałeś to takie krążenie wokół tematu, aby przypadkiem nie odpowiedzieć.

Nic nie napisałem na pewno? (szkoda że nie ma smila :puknij sie: - bardzo by się przydał).
A-7 obowiązuje na najbliższym skrzyżowaniu. Skrzyżowanie: ...ich połączenie lub rozwidlenie... skoro się łączy z autostradą na całej długości to obowiązuje na całej długości. Tak pisałem ale po co czytać ważne nabijanie postów?
Skoro masz art mówiący inaczej daj ten art. a nie pisz w kółko jedno i to samo.
szerszon napisał(a):A w którym to paragrafie napisali o węźle jako skrzyżowaniu ? 3.10) ?

Tak, ale zapewne nie widzisz tego? węźle - ... lub połączenie dróg...
skrzyżowanie to również połączenie.
§80 masz o węzłach.
Henq

Postprzez szerszon » poniedziałek 18 sierpnia 2014, 23:36

No popatrz nie widziałeś; więc skąd wiesz komu masz ustąpić? kiedy masz ustąpić? czy w ogóle masz ustąpić? - chyba to "wynika z..." odpowiednich art.

Gościu..mącisz. Nie dzielimy ustąpienia pierwszeństwa ze względu na ilość uczestników ruchu, czy na miejsce. Weź daj sobie na wstrzymanie, bo to juz trąci jakąś paranoją.. Napisałeś coś lekko mijające się z prawdą , a teraz nie wiem co chcesz udowodnić.
Nie zmieniłem zdania, męczy mnie rozmowa z osobą która nie potrafi czytać i zrozumieć tego co czyta. Cały czas tak pisałem a to że nie wiesz co znaczy słowo "wynikające z..." i nie rozumiesz sensu zdania z nim zawartego to nie moja wina.

To trwaj w swojej autorskiej koncepcji różnych ustąpień pierwszeństwa :lol:
Nic nie napisałem na pewno? (szkoda że nie ma smila :puknij sie: - bardzo by się przydał).
A-7 obowiązuje na najbliższym skrzyżowaniu. Skrzyżowanie: ...ich połączenie lub rozwidlenie... skoro się łączy z autostradą na całej długości to obowiązuje na całej długości. Tak pisałem ale po co czytać ważne nabijanie postów?
Skoro masz art mówiący inaczej daj ten art. a nie pisz w kółko jedno i to samo.

Czyli napisałeś bzdurkę pisząc ,że A-7 obowiązuje na całej długości pasa włączenia. :D
O to mi chodziło... jakby ten pas włączenia ciągnął sie troszkę dalej to dalej obowiązywałby A-7 ? No to jakiej wielkości byłoby skrzyzowanie ? Do końca pasa włączenia ? Świetnie. Może jeszcze jadący drogą z pierwszeństwem miałby pierwszeństwo przy wjeżdżaniu na pas włączenia/wyłączenia przed jadącym tym pasem ?
Bomba. :spoko:
czyli nie byłeś w stanie podać granic skrzyżowania.
Tak, ale zapewne nie widzisz tego? węźle - ... lub połączenie dróg...
skrzyżowanie to również połączenie.
§80 masz o węzłach.

Nie każde połączenie jest skrzyżowaniem. Spokojnie może być zastosowany węzeł WA , gdzie nie ma słowa o skrzyżowaniu.
Poza tym węzły nie występują tylko na autostradach.
Odwalasz lipę.
szerszon

Postprzez Henq » wtorek 19 sierpnia 2014, 00:20

szerszon napisał(a):

Gościu..mącisz. Nie dzielimy ustąpienia pierwszeństwa ze względu na ilość uczestników ruchu, czy na miejsce. Weź daj sobie na wstrzymanie, bo to juz trąci jakąś paranoją.. Napisałeś coś lekko mijające się z prawdą , a teraz nie wiem co chcesz udowodnić.

Nie nie mące cały czas tak pisałem to Ty nie potrafisz odpowiedzieć na proste powyższe pytanie, bo chyba załapałeś o co chodzi ale dalej jedziesz w ślepo w to co wydaje Ci się że zrozumiałeś?
szerszon napisał(a):To trwaj w swojej autorskiej koncepcji różnych ustąpień pierwszeństwa :lol:

:wow: po raz kolejny nie zarzucaj mi czegoś co sam sobie ubzdurałeś.
szerszon napisał(a):Czyli napisałeś bzdurkę pisząc ,że A-7 obowiązuje na całej długości pasa włączenia. :D
O to mi chodziło... jakby ten pas włączenia ciągnął sie troszkę dalej to dalej obowiązywałby A-7 ? No to jakiej wielkości byłoby skrzyzowanie ?

a to skrzyżowanie wg Ciebie nie może być większe niż ile metrów bo nie rozumiem?
szerszon napisał(a):Do końca pasa włączenia ? Świetnie. Może jeszcze jadący drogą z pierwszeństwem miałby pierwszeństwo przy wjeżdżaniu na pas włączenia/wyłączenia przed jadącym tym pasem ? Bomba. :spoko:

Znów coś dopisujesz a potem będziesz twierdził że ja tak pisałem? Ogarnij się!
szerszon napisał(a):czyli nie byłeś w stanie podać granic skrzyżowania.

Przecież podałem znów problemy z czytaniem i rozumieniem? Uważam, że tak na całym pasie włączenia obowiązuje A-7 skoro to połączenie, to po raz kolejny pytam gdzie się łączy? skoro łączy się na całej długości to na całej długości obowiązuje A-7.
A teraz napisz co Ty uważasz do którego miejsca obowiązuje A-7? miałeś podać przepis nadal nie mogę się doczekać, tylko piszesz w kółko jedno i to samo.
szerszon napisał(a):Nie każde połączenie jest skrzyżowaniem. Spokojnie może być zastosowany węzeł WA , gdzie nie ma słowa o skrzyżowaniu.
Poza tym węzły nie występują tylko na autostradach.
Odwalasz lipę.

Jest jest ale się czytać nie chce. To że akurat przeczytałeś tylko o tym że jest takowy węzeł WA to bardzo dobrze pokazuje brak Twoich kompetencji, poczytaj teraz o rodzajach węzłów WA, jak już pisałem bodajże tylko przy jednym rodzaju nie wspominają o skrzyżowaniu.
Henq

Postprzez szerszon » wtorek 19 sierpnia 2014, 00:31

Nie nie mące
Nie..wcale...różne ustąpienia pierwszeństwa.
Opatentuj. :spoko:
po raz kolejny nie zarzucaj mi czegoś co sam sobie ubzdurałeś.

Polecam poczytać swoje wcześniejsze posty :D
a to skrzyżowanie wg Ciebie nie może być większe niż ile metrów bo nie rozumiem?
Ze nie rozumiesz to juz wiem. Według twojej koncepcji sa tylko same skrzyzowania, a nie ma dróg :lol:
Niestety palnąłeś totalna gafę, ze A-7 obowiązuje na całej długości połączenia pasa włączenia z droga główną. Otóz skrzyżowanie kończy sie w miejscu, gdzie jest naturalna wysepka. Pole wyłączone z ruchu i linia ciągła jest już poza skrzyżowaniem. A w momencie pojawienia się linii przerywanej obowiązują juz przepisy o zmianie pasa ruchu, a nie w związku z A-7 :lol:
Znów coś dopisujesz a potem będziesz twierdził że ja tak pisałem? Ogarnij się!

Mam ubaw z twoich rozmiarów skrzyżowania..przecież według ciebie A-7 obowiązuje do końca pasa włączenia :wink:

Uważam, że tak na całym pasie włączenia obowiązuje A-7 skoro to połączenie, to po raz kolejny pytam gdzie się łączy? skoro łączy się na całej długości to na całej długości obowiązuje A-7.

Na szczęście jesteś jednym z nielicznych co tak uważają. Pasy ruchu biegnące obok siebie też się łączą..mam rozumieć ,że cały czas jest skrzyzowanie ? :lol:

jak już pisałem bodajże tylko przy jednym rodzaju nie wspominają o skrzyżowaniu.
Pewnie tym na autostradzie. Idealnie pasuje. Pozostałe typy weżłow na drogach klasy S i GP.
czyli dalej lipa szanowny userze
szerszon

Postprzez Henq » wtorek 19 sierpnia 2014, 00:58

szerszon napisał(a):
Nie nie mące
Nie..wcale...różne ustąpienia pierwszeństwa.
Opatentuj. :spoko:
Polecam poczytać swoje wcześniejsze posty :D

Ty czytasz i jak do tej pory dalej nie potrafisz ogarnąć różnicy zdań tylko wciskasz mi na siłę swoje wypociny.
Skończ w końcu z różnymi ustąpieniami pierwszeństwa przestań mi dopisywać swoje twierdzenia! to że nie potrafisz zrozumieć sensu słów "wynikające z" to już Twój problem ogarnij się jesteś moderatorem powinieneś umieć czytać ze zrozumieniem i nie dopisywać słów innym forumowiczom jeżeli coś jest dla Ciebie nie jasne jeżeli czegoś nie ogarniasz, tak to ciężko załapać polska jezyk tródna mowa?
szerszon napisał(a):Ze nie rozumiesz to juz wiem.
Nie rozumiem Ciebie zresztą przypuszczam że Ty sam masz z tym problem po tym co tu wypisujesz.
szerszon napisał(a):Według twojej koncepcji sa tylko same skrzyżowania, a nie ma dróg :lol:
o a to coś nowego, nie wiedziałem że tak napisałem dziękuję bardzo że mnie uświadomiłeś co ja bym bez Ciebie zrobił, skończ mieszać!!!
szerszon napisał(a):Niestety palnąłeś totalna gafę, ze A-7 obowiązuje na całej długości połączenia pasa włączenia z droga główną. Otóz skrzyżowanie kończy sie w miejscu, gdzie jest naturalna wysepka. Pole wyłączone z ruchu i linia ciągła jest już poza skrzyżowaniem. A w momencie pojawienia się linii przerywanej obowiązują juz przepisy o zmianie pasa ruchu, a nie w związku z A-7 :lol:

Ok to podaj ten przepis, czy to tylko Twoja wolna interpretacja?
szerszon napisał(a):Pole wyłączone z ruchu i linia ciągła jest już poza skrzyżowaniem

Oczywiście masz na poparcie tego odpowiedni przepis?
szerszon napisał(a):Na szczęście jesteś jednym z nielicznych co tak uważają. Pasy ruchu biegnące obok siebie też się łączą..mam rozumieć ,że cały czas jest skrzyzowanie ? :lol:
Czyli wg Ciebie te pasy wcześniej tworzyły osobne drogi z jezdniami?
Poczytaj może różnicę między drogą/jezdnią/pasem ruchu.
szerszon napisał(a):Pewnie tym na autostradzie. Idealnie pasuje. Pozostałe typy weżłow na drogach klasy S i GP.
czyli dalej lipa szanowny userze

Lipę to Ty odstawiasz, czytać ze zrozumieniem nie umiesz węzeł typu WA ma różne rodzaje.
Czytaj: nie węzły są różne rodzaje (WA, WB, WC) - tylko węzeł WA ma różne rodzaje ( koniczynka, gruszka itp)
szerszon napisał(a):Pozostałe typy weżłow na drogach klasy S i GP

Na pewno WB nie może występować na autostradzie? Czyli dalej braki w czytaniu i rozumieniu, no ale co zrobić już się przyzwyczaiłem.
Henq

Postprzez szerszon » wtorek 19 sierpnia 2014, 01:32

Skończ w końcu z różnymi ustąpieniami pierwszeństwa przestań mi dopisywać swoje twierdzenia! to że nie potrafisz zrozumieć sensu słów "wynikające z"

I co z tego ,ze "wynika z" ?
Ma to znaczenie dla ustąpienia pierwszeństwa ?
Nie ma.
jesteś moderatorem powinieneś umieć czytać ze zrozumieniem

Właśnie czytam i dlatego zwróciłem ci uwagę na gafę jaką lansowałeś. :D
Nie rozumiem Ciebie zresztą przypuszczam że Ty sam masz z tym problem po tym co tu wypisujesz.
Nie mam problemów z wymyślaniem ustąpień pierwszeństwa. :D

o a to coś nowego, nie wiedziałem że tak napisałem dziękuję bardzo że mnie uświadomiłeś co ja bym bez Ciebie zrobił, skończ mieszać!!!

Ja ??? A to ja pisuje ,ze A-7 obowiązuje na całej długości pasa włączenia ? :help:

Ok to podaj ten przepis, czy to tylko Twoja wolna interpretacja?

Ten problem juz był tu dyskutowany wielokrotnie łącznie z programem "jedź bezpiecznie".
Rozciąganie obowiązywania A-7 na całą długość pasa włączenia to tylko kiepski żart.
Łączenie nie występuje na całej długości tylko w punkcie który podałem.
Inaczej będziesz miał "skrzyżowanie" z dwóch pasów ruchu biegnących obok siebie..a to juz byłoby interesujące...
Oczywiście masz na poparcie tego odpowiedni przepis?

Tak. Definicje skrzyżowania.
Na pewno WB nie może występować na autostradzie?

Może , ale polecam paragraf 84.Przy jakich warunkach. :D

Czyli dalej braki w czytaniu i rozumieniu, no ale co zrobić już się przyzwyczaiłem.

szkoda ,że nie stać ciebie na popisywanie sie przepisami...
Z przepisów nie wynika, ze można to nazwać skrzyzowaniem. Nawet w paragrafi 3.10) nie ma mowy o skrzyzowaniu, jest na to oddzielna definicja.
Taka drobna róznica w jednym słowie.
szerszon

Postprzez Henq » wtorek 19 sierpnia 2014, 08:11

szerszon napisał(a):I co z tego ,ze "wynika z" ?
Ma to znaczenie dla ustąpienia pierwszeństwa ?
Nie ma.
Ale ma znaczenie jeżeli chodzi o merytorykę wypowiedzi którą nie potrafisz załapać od samego początku dyskusji.
Ustąpienie pierwszeństwa jest jedno ale "wynika z..." w tym przypadku dwóch różnych sytuacji przepisów ale dla Ciebie to czarna magia bo nadal się spierasz o coś co sam sobie ubzdurałeś.
szerszon napisał(a):Właśnie czytam i dlatego zwróciłem ci uwagę na gafę jaką lansowałeś. :D

Nie, wciskasz mi na siłę że to gafa wymyślona przeze mnie ale akurat jest tak że to Ty sobie sam ubzdurałeś coś czego nikt nie powiedział bo nie potrafisz zrozumieć co się do Ciebie pisze.
szerszon napisał(a):Nie mam problemów z wymyślaniem ustąpień pierwszeństwa. :D

No nie masz bo sobie sam ubzdurałeś że są dwa i chcesz mi to wmówić :shock: :lol: kompletna parodia.
szerszon napisał(a):Ten problem juz był tu dyskutowany wielokrotnie łącznie z programem "jedź bezpiecznie".
Rozciąganie obowiązywania A-7 na całą długość pasa włączenia to tylko kiepski żart.
Łączenie nie występuje na całej długości tylko w punkcie który podałem.
Inaczej będziesz miał "skrzyżowanie" z dwóch pasów ruchu biegnących obok siebie..a to juz byłoby interesujące...
Tak. Definicje skrzyżowania.

Hola hola, ale dlaczego chcesz stosować def skrzyżowania w miejscu w którym jak twierdzisz nie ma skrzyżowania?
No właśnie definicja skrzyżowania mówi zupełnie co innego. Wciąż czekam na ten wielki art który miałeś zacytować!
szerszon napisał(a):szkoda ,że nie stać ciebie na popisywanie sie przepisami...
Z przepisów nie wynika, ze można to nazwać skrzyzowaniem. Nawet w paragrafi 3.10) nie ma mowy o skrzyzowaniu, jest na to oddzielna definicja.
Taka drobna róznica w jednym słowie.

Za to Ty mnie zasypałeś masą cytowanych artk dzięki nie wiem kiedy ja to wszystko zdążę przeczytać :spoko: :lol:
Poczytał o różnych węzłach typu WA czy dalej ciemnogród?
Henq

Postprzez szerszon » wtorek 19 sierpnia 2014, 09:27

Ale ma znaczenie jeżeli chodzi o merytorykę wypowiedzi którą nie potrafisz załapać od samego początku dyskusji.
I co z tego ,że wynika z dwóch różnych przepisów . Jest ich jeszcze więcej niz dwa.
Ale to nie ma żadnego znaczenia i nie ma podstaw do różnicowania ustąpienia pierwszeństwa.
Z punku widzenia posiadającego pierwszeństwo nie interesuje mnie co ma użytkownik w sytuacji podporządkowanej.
-czy zmienia pas
- wyjeżdża z drogi wewnętrznej
-wyjeżdża z posesji
-ma A-7
-ma B-20
- ma mnie ze swojej prawej na skrzyżowaniu równorzędnym.
- pojazd szynowy wyjeżdża z zajezdni
-jest S-2
To wszystko jest nieistotne i nie ma sensu robić "wynika z..." jak to lansujesz, ponieważ wszystko sprowadza sie do ustąpienia pierwszeństwa polegającego na nie zmuszeniu do istotnej zmiany prędkości lub kierunku.
bo nadal się spierasz o coś co sam sobie ubzdurałeś.

Twój podział jaki sugerujesz jest bezsensowny.A moja reakcja wynikiem tego bezsensu jaki zalansowałeś. Sorki..taki mamy klimat. :wink:

bo nie potrafisz zrozumieć co się do Ciebie pisze.

Bardzo dobrze zrozumiałem , inaczej byś sie tak nie pienił jak proszek IXI :D , gdy ci wskazałem twoją "różnicę" w ustępowaniu pierwszeństwa. :D

No nie masz bo sobie sam ubzdurałeś że są dwa i chcesz mi to wmówić kompletna parodia.
To nie ja pisałem o różnicy , bo"wynika z..." :wink:
W ogóle skąd taki pomysł ? "Wynika z..."

Hola hola, ale dlaczego chcesz stosować def skrzyżowania w miejscu w którym jak twierdzisz nie ma skrzyżowania?
No właśnie definicja skrzyżowania mówi zupełnie co innego. Wciąż czekam na ten wielki art który miałeś zacytować!

Bo skrzyżowania nie ma. Ty twierdzisz ,ze jest.Ale nawet gdyby było to i tak rozciągnięcie działania A-7 na całą długość pasa włączenia jest lekko zdumiewające i pozbawione jakiegokolwiek sensu.

Poczytał o różnych węzłach typu WA czy dalej ciemnogród?

Różne węzły WA z uwagi na kształt i tak nie maja znaczenia w stosunku do zasad jakim odpowiadają. To jest takie same porównanie, jak twoje "różne ustąpienia pierwszeństwa wynikające z.."
Czyli należy traktować to jako żart.
Paragraf 80.1.1) nie pozostawia wątpliwości, a kształt węzła nie ma żadnego znaczenia.
Chyba że WA pomyliło ci się z WC..i nie mam na myśli węzła :wink:
A Wiki nie jest źródłem prawa, bo podejrzewam ,ze powołujesz sie na ten "akt prawny" :lol: w stosunku do różnych węzłów typu WA
-
szerszon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze