szerszon napisał(a):Przypomnieć ?![]()
Plus te cytaty , które miały tę różnicę uwidocznić ?
czy z tego powodu nie musimy sie np. powstrzymać od ruchu który mógłby zmusić innego kierującego do istotnej zmiany prędkości lub kierunku ?
Czy takie zachowanie nie jest obowiązkiem wynikającym zarówno i z A-7 , zmiana pasa ruchu, czy włączeniem sie do ruchu ?
czy któreś z tych miejsc powoduje ,ze ustąpienie pierwszenstwa wygląda inaczej ?
Jeśli nie, to po co w ogóle o tym zacząłeś pisać ?Przecież pisałem że w jednym przypadku dotyczy wszystkich pojazdów poruszających się drogą z pierwszeństwem a w drugim nie interesują Cię pojazdy jadące z naprzeciwka, ile razy mam to jeszcze powtórzyć?: Czytaj ze zrozumieniem (moderatorowi to nie przystoi).
I jaki ma to wpływ, komu ustępujesz ? Masz ustąpić.
Czy wycieczkami osobistymi zamierzasz zmieniać temat ?![]()
A Ty dalej swoje w kółko jedno i to samo doczytaj może w końcu załapiesz, skoro nie interesuje mnie auto jadące z naprzeciwka to przed czym mam się powstrzymać? Co z mojej strony go zmusza do zmiany prędkości, a w drugim przypadku już tak, ot taka różnica.
szerszon napisał(a):skrzyzowanie jest długie i szerokie.
To inaczej. Wskaż mi na moim linku, gdzie skrzyzowanie sie kończy i nie obowiązuje już A-7
Podpowiem, pas włączenia jest pasem ruchu. Na autostradzie są pasy ruchu.
Norobi sie ciekawie. czyli uważasz,ze A-7 dotyczy całego pasa włączenia ?
No chce ci wskazać i taki mam. Tylko czekam czy potwierdzasz A-7 dotyczy całego pasa włączeniaCzyli jak duże jest to "skrzyżowanie"
No to dawaj ten art.