A skoro o PoRD dyskutujesz nie możesz w końcu sam z treścią PoRD się zapoznać?
Zapoznałem sie i nic nie znalazłem na potwierdzenie twojego zdania.
Wypadałoby zamiast klepać bzdury typu "brak A-7 także ... zobowiązuje do ustąpienia pierwszeństwa". Mam nadzieję, że to tylko kolejne przejęzyczenie.

na skrzyzowaniu równorzędnym nie masz A-7, a pojazdy nadjeżdżające z prawej powinieneś przepuścić...chyba Art 25.1 jest ci znany ?
Włączając sie do ruchu z obiektu przydrożnego też nie mam A-7( częste przypadki)
Art 17 też jest ci znany...to jak ? przejęzyczenie ? Przypadeq ?
To nie ma nic wspólnego skoro wskazuje miejsce zatrzymania pojazdu w celu ustąpienia pierwszeństwa (§ 89.2.)?
Możesz nie manipulować przepisem ? Czy tak brzmi ten paragraf ?
Z powodu braku rozsądnych argumentów posuwasz sie do przekłamywania przepisów ? Świetnie.
Czyli nie jesteś w stanie wskazać.
ale także P-12, P-13, P-14 które tylko na wlocie drogi podporządkowanej się maluje.
P-14 ????????? Raczysz żartować.
Pokazać ci inne miejsca, gdzie jest P-13 i nie jest to wcale droga podporządkowana ? Pokazać ci inne miejsca, gdzie stoi A-7 i nie jest to droga podporządkowana ?
Toś się uczepił!
Przepraszam, nie wiedziałem ,że nie znasz Art 25 i Art 17. Juz nie będę.
. Kiedy do Ciebie dotrze, że A-7 jest tylko ostrzeżeniem o miejscu, w którym masz obowiązek ustąpić PP a sam obowiązek wynika z konkretnych zapisów?
W naszym przypadku nie ma A-7, jest tylko P-13, gdzie nie ma słowa o obowiązku ustąpienia pierwszeństwa w związku z sama linią.
Pojawiło sie to tylko w twoim zmanipulowanym przepisie.
Takie roszady możesz wstawiać osobom , które nie maja pojęcia oPoRD, a nie mi.
Mowa o sytuacji, gdy z daleka A-7 nie zobaczyliśmy (bo go nie było)
Czyli nie ma obowiązku ustąpienia pierwszenstwa w związku z faktem ,że niby jadę podporządkowaną.
za to turlając się (jak to na parkingu pod marketem bywa) zobaczyliśmy linię P-13. A Ty choć ją zauważyłeś to ignorujesz.
I co z tego ,że zobaczylismy samą linię ?
Czy to nakłada na nas jakiś obowiązek ?
Mógłbyś wskazać przepis ? Tylko tym razem bez manipulacji , dobrze ?
Ale to nadinterpretacja Twojego autorstwa.
Bardzo chętnie zobaczyłbym cytat, gdzie napisałem , że P-13 mnie zobowiazuje do ustąpienia pierwszeństwa
. Brak A-7 nie sprawia, że obowiązek tracisz. Masz go nadal, bo dojeżdżasz do skrzyżowania drogą podporządkowaną nawet jeżeli o znaku A-7 zapomniano.
Rozumiem , że gdzieś wcześniej jest tabliczka
"droga podporządkowana" :lol:
Bo inaczej niby skąd mam wiedzieć, że jestem na drodze podporządkowanej ? Bo D-1 lub A-6 nie ma ?
A może to skrzyżowanie równorzędne ?
Tylko możesz się w porę o tym nie zorientować i dlatego Sąd może odstąpić z uznania Cię za winnego spowodowania kolizji.
Łaski nie robi.