Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez Anett » niedziela 15 czerwca 2014, 11:11

@furby- liczy się sprawiedliwość. Ja dostałam za nic ostrzeżenie jakiś miesiąc temu, a ktoś kto regularnie spamuje, i jego posty dalej są nic.
Dlaczego?

A tu przykład osoby na bana zasługującej, która go nie otrzymała
http://zapodaj.net/images/3ccc3ff39daa7.png
Anett

Postprzez furby » niedziela 15 czerwca 2014, 11:23

WIELU adminow/webmasterow/modow uwaza sie za nieomylnych a forum/serwis/strone traktuje jak swoj folwark.
furby

Postprzez Anett » niedziela 15 czerwca 2014, 11:25

Wg mnie czas na zmiany... Moderatorzy szerszon i dylek jak najbardziej powinni mieć pełne funkcje, możę nie dochodziłoby do takich sytuacji.
Od razu skasowałam- mimo to mam osta.
A taki co wyzywa nic nie dostał :spoko:

Była już sytuacja gdzie ta sama osoba dała bany niesłusznie, ale gdy trzeba to nie daje. User do tej pory nie dostał.
Anett

Postprzez oskbelfer » poniedziałek 16 czerwca 2014, 18:49

Anett skończ z ta wazeliną, bo robi się przykro...

Są moderatorzy i wiedzą co robić...

Bardziej od OT czy pyskówek, należałoby zwrócic uwagę na nabijaczy "postów", którzy piszą bzdury i mają sie za ekspertów....
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Drezyna » środa 18 czerwca 2014, 14:26

oskbelfer napisał(a):...którzy piszą bzdury i mają sie za ekspertów....

Ale jak ich odróżnić? Dla mnie przykładowo Twoja walka ze skrzyżowaniami na autostradzie nie jest delikatnie mówiąc trafiona. Z kolei Ty wielokrotnie odsądzałeś moje posty od czci i wiary. Ale czy fora nie są właśnie przeznaczone do dyskusji? Czy nie warto poznać racje wielu stron i wyrobić sobie własny pogląd?
Ja na przykład staram się w miarę rzetelnie traktować powiedzmy posty szerszona, choć w mojej opinii są agresywne i praktycznie pozbawione zawartości merytorycznej popartej rzetelną wiedzą. Z kolei jego zdanie o mnie jest zapewne znacznie gorsze. Czy to, że powiedzmy wykluczy się jednego z nas automatycznie spowoduje, że posty pozostałych staną się pełne treści merytorycznej i prawdy obiektywnej? Moim zdaniem wręcz przeciwnie!
Drezyna

Postprzez szerszon » środa 18 czerwca 2014, 21:54

Nie mam zdania o tobie szanowny Drezyno.
Twoja opinią przejmuje sie najmniej.
======================== Drezyna został zgłoszony za kłamstwa. Za ten post.A konkretnie przeinaczenie mojej wypowiedzi i brak sprostowania.
Drezyna napisał(a):
szerszon napisał(a):... D-1 dotyczy chodnika , DDR i pobocza ...

To już trzeci kardynalny błąd, lub nowe objawienie. A wystarczyło zapoznać się z rozdziałem pierwszym 170, tam wszystko napisali, może za wyjątkiem przeczuć.

Napisałem
Cytuj:
Czyli jesteś zwolennikiem nowinki szerszona, że D-1 to jezdnia z pierwszeństwem?

A może D-1 dotyczy chodnika , DDR i pobocza ? Co ? Drezynka ..zadeklaruj się.
==================== Posty Drezyny poszły w kosmos.
szerszon

Postprzez Drezyna » środa 18 czerwca 2014, 23:34

Ku przestrodze innym, otrzymane od szerszon:

"Za perfidne manipulowanie i trolloowanie postaram usunąć ciebie z forum.
Nie będę tolerował chamstwa w twoim wykonaniu.
Miałeś szansę."

To jest chore...
Drezyna

Postprzez szerszon » środa 18 czerwca 2014, 23:52

Chorą można nazwać twoja postawę i manipulowanie postami. Prosiłem o "wyprostowanie" sytuacji.
Nie zrobiłeś tego , dalej sie popisując.
Nie ma miejsca tutaj dla takich userów.
Tak. Zostałeś zgłoszony za perfidne manipulowanie, co pokazałem powyżej.
I tak..to powinna być przestroga za przekłamywanie postów.
szerszon

Postprzez furby » czwartek 19 czerwca 2014, 01:06

oskbelfer napisał(a):Anett skończ z ta wazeliną, bo robi się przykro...

Są moderatorzy i wiedzą co robić...

Bardziej od OT czy pyskówek, należałoby zwrócic uwagę na nabijaczy "postów", którzy piszą bzdury i mają sie za ekspertów....

Specjalnie dla Ciebie powtorze. Jestem na kilku roznych tematycznie forach i b.wielu modow/adminow nie wie co czyni (patrz np.to forum przed nominacja dylka i szerszona).
A w przypadku @szerszona to nie jest wazeliniarstwo.
furby

Postprzez szymon1977 » czwartek 19 czerwca 2014, 02:19

Drezyna napisał(a):To jest chore...
Cóż poradzić Drezyno. Chcesz pozostać na Forum to albo zmień poglądy, albo ściśle trzymaj się Regulaminu Forum.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez lith » czwartek 19 czerwca 2014, 02:39

Nie wiem, ja tam zawsze wychodziłem z założenia, moderator działa dobrze jak użytkownicy tego nie odczuwają. A tutaj połowa* postów po edytowana, jakieś dopiski, dziury w wątkach :P No, ale to kwestia gustów. Wiem, że to forum jest do bani jeśli chodzi o moderowanie, szczególnie niektórych wątków, ale z drugiej strony chyba wolałem więcej offtopu niż zabawę z 'tate szerszona' ;)
no offence

*od razu mówię, że pewnie nie połowa, tylko to hiperbola... tak żebym prostować i przepraszać nie musiał :mrgreen:
lith

Postprzez Henq » czwartek 19 czerwca 2014, 03:34

szymon1977 napisał(a):Cóż poradzić Drezyno. Chcesz pozostać na Forum to albo zmień poglądy, albo ściśle trzymaj się Regulaminu Forum.

Ooo dobrze powiedziane: "...to jest mocno powiedziane, krótko powiedziane..."
Skoro jest regulamin to przestrzegajmy "go"! A zaczął bym od pkt.
19 Każdy uczestnik forum może używać tylko jednego konta.

I zwracam się do każdej maści "fahowcuw" proszę mi nie mydlić oczu stwierdzeniami typu:
"Przecież w tym samym momencie korzystam tylko z jednego profilu nie loguje się na dwóch na raz"
Dla mnie używanie profilu "a" w poniedziałek i używanie profilu "aa" we wtorek jest czystym łamaniem w/w punktu.
Na "innych forum" (defacto też jestem za tym że liczba mnoga "forum" jest "forach" ponieważ "dwa forum" brzmi nie po polskiemu ;) ) już dawno takie osobniki miały by dożywotni zakaz logowania/tworzenia klonów!

A teraz z innej beczki; ja i jeszcze jeden forumowicz (sorki nie pamiętam który) zainteresowałem się, czy obecne forum będzie w wydaniu na "tapatalka", moder @ella odesłała mnie do twórców strony więc wystosowałem maila w tej sprawie(już sporo czasu upłynęło od tego dnia), niestety do dzisiaj nie doczekałem się odpowiedzi od twórców tej strony. Więc śmiało, z wielkim żalem i ubolewaniem mogę napisać że takowego wspomagania nie będzie :(
Szkoda, może twórcy się boją że będziemy używać smartfonów "tapatalk"-ująć na forum w czasie jazdy :) a jak wiadome jest to zabronione.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez szymon1977 » czwartek 19 czerwca 2014, 11:01

Klonowanie jest nieeleganckie dość. Pal licho, że ktoś się klonuje i dyskutuje sam ze sobą. Jego sprawa. Zazwyczaj w tych wypowiedziach jest tak niewiele treści, że i tak nie bardzo jest z czym dyskutować. Zaśmieca Forum i tyle.

Gorzej jak ktoś po zbanowaniu powraca pod nowym nickiem i zamieszcza posty łamiąc cały czas te same punkty Regulaminu Forum. Co gorsza czuje się bezkarny i swoją nową obecność zaczyna od użalania się jaki to ciężki i niesprawiedliwy los go spotkał oraz niewybrednych uwag pod adresem Moderatorów. A, że rejestrując się na Forum wyraża zgodę na stosowanie się do Regulaminu nie pamięta.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez Drezyna » czwartek 19 czerwca 2014, 11:55

lith napisał(a):Nie wiem, ja tam zawsze wychodziłem z założenia, moderator działa dobrze jak użytkownicy tego nie odczuwają.

Mam podobne zdanie. No i pisałem już o tym, że nie powinien rozstrzygać we własnej sprawie, tak merytorycznej jak i ambicjonalnej. A tu masz: "Posty Drezyny poszły w kosmos". Jeśli mam zastrzeżenia do czyjejś opinii, to po prostu to zgłaszam, a ktoś niezaangażowany powinien rozstrzygnąć. Natomiast stosowanie metod szantażu, nękania, wymuszania, obelg czy usuwania niewygodnych postów nie znajduje mojej aprobaty, choć wielu jak się zdaje popiera takie metody.
Ze swojej strony zgłosiłem niezgodne z regulaminem posty. Zobaczymy.
Drezyna

Postprzez szymon1977 » czwartek 19 czerwca 2014, 12:08

Jak widać nasi moderatorzy zbyt emocjonalnie zaangażowaniu są w moderowane przez siebie dyskusje.
szymon1977

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka