Szerszon napisał:
"gdzie jest napisane, że chodnik należy np do drogi"
Kłamiesz gościu... podaj cytat, ze tak napisałem.
Jeśli nie potrafisz zacytować mojej wypowiedzi to jak sie masz nauczyc przepisów.
Sprawdź definicję "drogi" - tam się dowiesz czy chodnik jest jej składowym elementem.
Jest. i co z tego. czy fakt należenia do drogi pozwala po nim jeździć wzdłuz samochodem i rościć sobie z tego tytułu jakiekolwiek prawa ?
Kpina.
Jeżeli chodzi o drugi cytat,
Oczywiście ,ze to bzdura. po prostu nie wyczułeś ironii

Tak samo jak z Art 25.3 w zalezności czy z lewej czy z prawej.
Jak tu posiedzisz zaczniesz łapać o co chodzi
Szerszon - z przykrością stwierdzam, że nie jesteś autorytetem w tej dziedzinie.
Autorytetem jeszcze nie, ale moja wiedzę oceniali , wybacz, troszeczkę lepsi od ciebie
Nie jesteś ekspertem, więc nie narzucaj nikomu swojego błędnego toku myślenie.
Nie narzucam. Przedstawiam popierając to przepisami. Możesz się nie zgadzać. Twoje prawo.
Tylko poza Art 17 zastosowanym bardzo wybiórczo i kierunkowo nie masz nic na obronę swojej racji.
Nie masz pojęcia o prawie o ruchu drogowym, twoje wypowiedzi nie są rzeczowe.
To ze sie z tobą nie zgadzam i uważam ,ze nie masz racji preferując jadących po chodniku wzdłuż i mających z tego powodu rzekome prawa nie świadczy , że nie mam pojęcia.
Wolałbym , abys to udowodnił, zamiast robił wycieczki osobiste.Świadczy to o braku argumentów i chwiejności stanowiska.
Jadący wbrew przepisom chodnikiem jest uczestnikiem ruchu !!!
Już byłeś łaskaw o tym poinformować. I co z tego ?
Dodaj jeszcze , że łamiącym wszystkie możliwe przepisy, jakie można złamać w takiej sytuacji.
Wyjeżdżając z posesji masz ustąpić pierwszeństwa innemu uczestnikowi ruchu !!!
Zgadza się. Tylko proponuje poszerzyc horyzonty i przyjąć do wiadomości, ze istnieją inne przepisy mające zastosowanie w takiej sytuacji.
Pomijanie tego faktu świadczy o kompletnym braku zrozumienia PoRD.
Jakbyś chciał ustąpienia pierwszeństwa wyjeżdżając spod B-20, bo jadący droga z pierwszeństwem ma ciebie po prawej stronie.
Toż to taka sama szalona interpretacja jak twoja dotycząc jazdy wzdłuż po chodniku.
W ogóle zanim dojdzie sie do Art 17, czy nawet 45 w pierwszej kolejności trzeba zastosować się do Art 3 i nie robic kaszanki i Art 4..czyli jednak przestrzegać tych przepisów.
Przepis nic nie mówi, że mamy ustąpić pierwszeństwa tylko tym uczestnikom ruchu, którzy poruszają się zgodnie z obowiązującymi przepisami !!!
Jest to napisane w Art 3 i 4..tylko trzeba pomyśleć.
ale musisz zrozumieć, że twój tok myślenie jest mówiąc delikatnie głupi.
Mój tok myślenia jest wystarczający, aby wykazać za pomocą podanych powyżej artykułów, ze w danej sytuacji chcesz zastosować przepis, który nie jest adekwatny.
tylko dlatego, że mądrzej myśli od Ciebie.
Jak napisałem powyżej..poszerz horyzonty i zdejm klapki z oczu. Art 17 ma tu niewiele do działania. Jeśli uważasz ,ze opierając sie tylko na tym artykule jesteś mądrzejszy... pozostaje spuścić tylko zasłonę milczenia.
Troszkę szacunku dla innych bystrzejszych rozmówców.
Dobra, będę ci mówił pierwszy dzień dobry.
Ale pod warunkiem ,ze do twojej łepetyny przebiją sie pozostałe przepisy.