No ja. A to po wjechaniu na skrzyżowanie pojazd choć jedzie przestaje mieć kierunek jazdy? To raczej Ty powinieneś pewną tezę wytłumaczyć, nie ja.
O , faktycznie ty...

No to jaki ten kierunek jazdy jest na skrzyzowaniu..taki sam jak przez skrzyżowanie ?
Gdzie jest napisane o kierunkach na skrzyżowaniu ?
Czy sam fakt przejechanie przez skrzyżowanie w lewo zobowiązuje mnie do użycia lewego kierunkowskazu? NIE!
tak. ponieważ ze strzałki poziomej i ze znaków F-10 wynika, że jest to zmiana kierunku jazdy.
Obowiązek użycia kierunkowskazu na podst. Art.22.5. wynika ze zmiany kierunku jazdy, która ma miejsce podczas przejazdu w lewo przez skrzyżowanie zwykłe.
Opisałeś jedno w dwóch punktach sam sobie przecząc.
już sam fakt, że ustawodawca o tym wspomina
I co z tego ,że wspomina ? czy podał jakieś inne zasady poruszania sie po takim skrzyzowaniu, jeśli chodzi o kierunek jazdy ?
Możesz wskazać ?
. Dlaczego niby miałbym migać lewym kierunkowskazem przejeżdżając w lewo przez skrzyżowanie, z pasa ruchu oznaczonego lewą strzałką
Zmieniasz kierunek jazdy. Dlatego masz sygnalizować. Kwestionujesz paragrafy 72 i 87
skoro zmianę kierunku jazdy ma miejsce dopiero podczas zjazdu z tego skrzyżowania i na dodatek jest to zmiana kierunku jazdy w prawo?
masz na to jakiejolwiek potwierdzenie poza ruchem kierownicą ? Moze jakieś strzałki kierunkowe..F-10 ? masz ?
czy tylko na straży tego stwierdzenia stoi twoje przekonanie ? mało trochę ?
Upierasz się , że zjeżdżając ze skrzyzowania zmieniasz kierunek jazdy w prawo, bo sobie machniesz kierownicą..a co w przypadku, gdy zjeżdżasz ze skrzyzowania i nie machasz kierownicą.
Bodajże stoisz na stanowisku, że zjazd ze skrzyzowania jest zmiana kierunku jazdy.
Czyli do momentu zjazdu uważasz, poprzez brak jakiejkolwiek sygnalizacji nie jesteś na skrzyzowaniu tylko na drodze ?
Od drugiej strony zaczynasz udowadniać ,że obwiednia to nie skrzyzowanie ?
Rozczaruję Cię Szerszon, strzałka w lewo przed rondem pierścieniowym jest jak najbardziej zgodna ze szkołą krakowską.
Nie ustaliliście wspólnego stanowiska. A sygnalizujesz te zmiane kierunku jazdy zawartą w strzałce kierunkowej w lewo ? A strzałka na wprost jest zgodna ze szkołą krakowska ?
Jak to "też"? Na razie nie obaliłeś żadnej
Wszystko po kolei, co do tej pory napisałeś w temacie rond. tylko jesteś głuchy na to co inni piszą i dalej klepiesz swoje.
Pomysł zaczyna się z braku powodu aby skręcanie w znaczeniu dosłownym nie nazwać skręcaniem w znaczeniu PoRD.
Zbyt dużo bierzesz dosłownie. może trzymaj się tego co napisali w paragrafach.
. Nie ma to żadnego odniesienia do chwilowego kierunku jazdy jaki będziesz mieć podczas przejazdu przez to skrzyżowanie.
chilowy kierunek jazdy. To tez twoje autorskie ?
No to po raz kolejny pytam sie . jaki jest to ten chwilowy kierunek jazdy ?
Widząc F-10 nie musisz pojechać na skrzyżowania tak jak pokazuje strzałeczka na tym F-10 (łukiem w lewo). Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś po wjechaniu pojechał kawałek tak jak pokazują strzałeczki na C-12.
jeśli piszesz, że mam jechać jak mi pokazuja strzałeczki na C-12 to co mi pokazują ?
Kierunek jazdy pokazuje mi F-10. Piszesz ,ze chwilowo mam pojechac jak pokazują strzałeczki na C-12. a to jakieś strzałki kierunkowe ?..a co z F-10. ?..szymon to fantastyka
Ważne tylko abyś w odpowiednim momencie przestał jechać tak jak strzałeczki na C-12 pokazują
Ale przejeżdżając przez skrzyzowanie cały czas jadę z właściwej strony wyspy..ty mi sugerujesz , abym traktował strzałeczki na C-12 jak strzałki kierunkowe...sorki..ale to brednia..i zapierasz sie , gdy ci te brednię wytykamy.
czyli dla ciebie przejazd przez skrzyzowanie to stosowanie sie kolejno do F-10->C-12_>F-10..totalna bzdura.
pokaż mi , gdzie jest napisane, ze mam sie stosowac do strzaleczek na C-12 "chwilowo" ignorując F-10
Widzę, że nadal nie poprosiłeś nikogo o pomoc w zrozumieniu § 36.1...
Obawiam się ,że tej pomocy będziesz raczej ty potrzebował.
Zdumiewające jest, ze odsyła mnie do polonisty osoba , która pisze z koszmarnymi błedami ortograficznymi.
Pytam sie , gdzie jest napisane o kierunku ruchu ?
Gdzie jest napisane o "chwilowym" kierunku jazdy "co strzałeczki na C-12 pokazują ..gdzie masz napisaną te fantastykę ?