Aaltonen, nie ustosunkowałeś się do punktu 3. z mojej poprzedniej wypowiedzi.
Zatem powtórzę: czy w miejscu, gdzie istnieje
możliwość zmiany kierunku jazdy, kierujący skręcający posiadał zamiar czy nie posiadał?
Przeprowadzę parodię analiz w Twoim stylu, korzystając ze słownika PWN.
zamiar «to, co ktoś
zamierza zrobić»
zamierzać «
postanowić coś zrobić»
postanawiać «podjąć jakąś
decyzję»
decyzja «postanowienie będące wynikiem dokonania
wyboru»
wybór «wybranie jednej z kilku
możliwości»
Znaki, o których mowa w ust. 1, obowiązują na najbliższym skrzyżowaniu lub w miejscu, gdzie występuje możliwość zmiany kierunku jazdy.
W ust. 1 wymieniono znaki od C-1 do C-11.
Widząc znak C-2 mam możliwość, wybór, podejmuję decyzję, postanawiam, zamierzam, mam zamiar ... zmienić kierunek jazdy,
co należy sygnalizować zawczasu i wyraźnie
====
aaltonen napisał(a):A no tak się ma, że strzałki P-8 i znaki F-10 są sprzeczne z dyspozycją znaku C-12.
Dla Ciebie owszem, są sprzeczne. Ciekawe czy dla ministra podpisującego się pod tym rozporządzeniem również... zapytaj się jak nie wiesz lub nie dajesz wiary przepisom.
aaltonen napisał(a):Zresztą jest napisane, że znaki F-10 stosujemy jeżeli organizacja ruchu na wlocie jest odmienna od ustalonej ogólnymi przepisami. Odmienna, a nie sprzeczna.
Ogólne przepisy masz w Art. 22.2., nie zaś w przepisie szczególnym - dyspozycji znaku C-12, który ma z organizacją ruchu na wlocie skrzyżowania tyle wspólnego, że znak umieszcza się na każdym z nich, i na tym się jego rola związana z wlotami - kończy.
aaltonen napisał(a):Te ogólne przepisy to par. 36 "170"tki , który mówi, że ruch na skrzyżowaniu odbywa się w kierunku wskazanym na znaku C-12.
Zjadłeś
dookoła wyspy lub placu 
czyli napisałeś po raz kolejny nieprawdę.
aaltonen napisał(a):Jak się ma kierunek wskazany na znaku C-12 do kierunków na znakach F-10? Nijak. Występuje sprzeczność.
Wniosków nie potrafisz wyciągać. Skoro ma się nijak, to jak może wynikać z tego sprzeczność?
Wciąż żyjesz w przeświadczeniu, że słowo
kierunek (w par. 36.1) odnosi się do
ruchu na skrzyżowaniu. Tymczasem prawda jest zgoła inna.
Kierunek ten jest kierunkiem względem wyspy(lub placu) i w pewnym sensie kierunkiem prawostronnym. Kierunek względem wyspy dotyczy specyfiki ruchu wokół niej. Ruch wokół wyspy odbywa się na
skrzyżowaniu, tj.
miejscu gdzie istnieje możliwość zmiany kierunków jazdy tak (jak to podaje Art. 25.1.).
Podsumowując - nie ma żadnego związku określenie kierunku "obrotu" dookoła wyspy z kierunkiem jazdy na skrzyżowaniu.
aaltonen napisał(a):Poza tym pokaż mi w przykładach z 220 skrzyżowanie oznakowane znakiem C-12 i strzałkami P-8 albo znakami F-10.
Po co mam Ci pokazywać, jak już je widziałeś, nawet sam wklejałeś. Tylko musisz jeszcze podpisy rysunków przeczytać a wklejając rysunki - nie wycinać ich.
aaltonen napisał(a):CO do znaku C-9 to powinieneś wiedzieć co oznacza. Czytać umiesz i prawo jazdy chyba też masz.
Przy Twoich wpisach, to zaczynam się zastanawiać czy potrafię czytać i czy mam prawo jazdy. No ale nich będzie, że wiem jak się nazywam

Pytanie służyło dyskusji, tzn. pogłębieniu tematu o kierunku (Twoim ulubionym słowie). Nie odpuszczę: co oznacza strzałka na C-9, zgodnie z dyspozycją tego znaku?