Wskazanym na znaku. I nie będzie to ten sam kierunek w twoim rozumieniu dla pojazdów na poszczególnych wlotach.A to zgodnie z treścią znaku C-12 ruch na skrzyżowaniu odbywa się wokół wyspy centralnej w jednym czy w dwóch kierunkach?
Częścią wspólna jest tylko jazda obok wyspy z właściwej strony.
Jezdnia, na której ruch odbywa się w jednym kierunku jest jezdnią jedno czy dwukierunkową?
Czyżbyś zapomniał, że jednak jest to skrzyżowanie ?
A co mamy na skrzyżowaniu ? Jedną jezdnię czy przecięcie sie przynajmniej dwóch dróg posiadających jezdnie ?
Czy rozumiesz pojęcie jezdni w świetle Art 2.6) ?
Jednokierunkowa.
D-3 dalej nie widzę.
A może Twoja kolejna autorska zasada, że choć na jezdni ruch odbywa się tylko w jednym kierunku nie jest to jezdnia jednokierunkowa bo ustawodawca nie wymaga stawiania przed nią znaku D-3?
Nazwanie powierzchni skrzyżowania jezdnią jednokierunkową jest bardzo nowatorskim i przyszłościowym podejściem do PoRD.
Chyba przebiłeś sympatycznego usera, ze na łamanym pierwszenstwie ma dwie drogi w prawo...
Tu napisałeś jak najszczerszą prawdę. Szkoda tylko ,ze nieświadomie i przypadkowo.to nie jest to taki kierunek jak na znaku D-3, tylko taki jak na znaku C-12 właśnie.
Czy aby na pewno pojazdy mają różne kierunki jazdy tylko dlatego, że chwilowo poruszają się w innych kierunkach geograficznych?
Przecież jasno określiłem co i jak. przeczytaj..nie zmuszaj mnie do cytowania po raz enty tego samego.
Jadą w przeciwnych kierunkach i wymijają sie na skrzyżowaniu. nagle zaczęły mieć ten sam kierunek jazdy ?
Żeby po raz kolejny skrzyżowanie nie zaciemniło ci obrazu sytuacji powtórzą mój rysuneczek, który także umknął i to nie tylko Twojej uwadze.
nie umknął..nawet pozwoliłem sobie go wcześniej pośrednio skomentować przy okazji innego twojego posta. Chyba nie chcesz abym jeszcze raz sie odniósł ?

Na rysuneczku B pojazdy czerwony i niebieski mają nadal ten sam kierunek jazdy. Dopóki tego nie zrozumiesz na rysuneczki C, D, E lepiej nawet nie patrz.
Są na drodze i nie nadjeżdżają w stosunku do siebie z przeciwnych kierunków.
A rysunek E jest niespójny z pozostałymi. Sytuacja dzieje sie na skrzyżowaniu, a w pozostałych na drodze.
Dlatego juz nie raz , nie dwa kwestionuję merytorykę twoich rysunków. Na Michała Anioła też nie masz predyspozycji.