Witam drogich forumowiczów.
Chociaż przepisy zmieniły się niedawno chciałbym Was zapytać czy spotkaliście się z podobną sytuacją. W 2006 r zatrzymano mnie za jazdę pod wpływem alkoholu i podjęto odpowiednie kroki.
Załatwiając w tym roku sprawy w wydziale komunikacji dowiedziałem się, że nie muszę ponownie rozpoczynać kursu(chociaż zawsze jest to wskazane) ale mogę udać się od razu na egzaminy.
Więc 27.02 zaliczyłem teorie bez żadnego błędu i wyznaczyłem termin praktyki na 03.03 którą oblałem. Chcąc wyznaczyć termin kolejnego egzaminu spotkałem się z takim tłumaczeniem że:
- muszę udać się do wydziału komunikacji po jakieś ponowne skierowanie na egzamin ( tu pytanie do Was. Czy jest to samo skierowanie czy będę musiał jednak wykupić jakieś godziny w ramach przypomnienia aby je otrzymać?)
- powtórzyć jeszcze raz egzamin teoretyczny który zdałem w zeszłym tygodniu i dopiero teraz rzekomo ( bo mam wrażenie że tam nikt do końca nie jest pewny) będzie ważny przez pół roku.
Jeżeli macie jakieś strony odnoszące się do tych przepisowych ustaw byłbym wdzięczny.