Po raz kolejny podałeś przepis, z którego wynika, że możemy na skrzyżowaniu spotkać zmieniającego kierunek jazdy. Nie przeczę, możemy.
Przecież pisałeś ,ze zmiana kierunku jazdy ze skrzyżowaniem nie jest w PoRD powiązana.
No popatrz, jednak zmieniłeś zdanie. Cieszy mnie to niezmiernie.
To co ? Ustalamy, ze na skrzyżowaniu można zmienić kierunek jazdy i jest to powiązane z konkretnym przepisem.Tak ?
Ale nie przeczę, że możemy spotkać zmieniającego na skrzyżowaniu kierunek więc niż jeden raz. Podany przez Ciebie Art.25.1. nie przeczy także.
Oczywiście. zawsze może zawrócić za skrzyżowaniem i jeszcze raz przez nie przejechać. Skrzyżowania nie są jednorazowe.
natomiast w Art 25 nie zauważyłem, aby napisali, że zbliżając sie do skrzyzowania skręcając w prawo, a potem w lewo i znów w prawo ma zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa...może masz jakiś specjalistyczny PoRD ? Mógłbyś wrzucić linka ?
Chyba że kilka skrzyzowań następujących po sobie traktujesz jako jedno skrzyżowanie. A na to nic nie poradzę. Nie dogadamy się..
Czy zmieniający na skrzyżowaniu kierunek jazdy dwukrotnie jest zmieniającym na skrzyżowaniu kierunek jazdy, czy nie? Oczywiście, że tak. Nadal więc czekam na choć jeden przepis, z którego wynikałoby, że zmienić kierunek jazdy na skrzyżowaniu mogę jeden raz.
Tak , wiem. Już dałeś popis, gdzie wrzuciłem miejsce do zawracania, co określiłeś jako dwa skręty w lewo. faktycznie ..wtedy zmieniasz kierunek jazdy dwa razy.
Tylko to nie jest dwukrotna zmiana kierunku jazdy tylko brak umiejętności w rozszyfrowaniu sytuacji drogowej i organizacji ruchu. Na to tez nic nie poradzę.
tak samo wygibasy na powierzchni skrzyżowania nazywasz zmianą kierunku jazdy...niech ci będzie.. zmieniaj sobie kierunki jazdy tylko stosuj sie oznakowania zgodnie z tym co leszko napisał odnośnie filmiku i pisz mi, ze moge zawracać lub skręcac w lewo jadąc z pasa do jazdy na wprost lub skrętu w prawo.
Dobrze, że przeprosiłeś. Przypominam, że nie nazywam zmienianiem kierunku ruchu poczyń kierującego. To tylko Twoja kolejna bzdura aby uprawomocnić skręcanie bez migacza i nijak ma się to do treści PoRD.
Przeprosiłem,ze zmuszam ciebie do myślenia.

Kierujący jest zmuszony zmieniać kierunek ruchu zgodnie z organizacja ruchu. Nic za niego tego nie zrobi.
A o ile wiem, to skręt bez sygnalizacji kierunkowskazem w lewo jest raczej twoja specjalnością, ponieważ ty zawsze w prawo..migaczem...a długimi też ?