ella napisał(a):Kiedyś to forum rzeczywiscie służyło kursantom i początkującym kierowcom. Teraz z tego co wiem, wielu kursantów boi się zapytać na forum ( zapychając mi skrzynkę ) bo od razu zostają wyśmiani i dostają propozycje powrotu na kurs, zapytania instruktora, najlepiej niech idą do diabła bo tu przeszkadzają
To bardzo nieeleganckie. Osobiście choć uprawnień instruktora czy egzaminatora nie posiadam to w oczywistych sytuacjach staram się początkującym osobom udzielić wyczerpującej odpowiedzi wraz z cytatem stosownych zapisów. Niestety jest na Forum kilka osób, które zamiast konkretnie odpowiedzieć wolą tyle samo czasu poświęcić na odesłanie delikwenta na powtórny kurs lub do zgłębiania treści PoRD. Niestety język prawny z natury jest na tyle skomplikowany, że czytanie bez odpowiedniej wprawy zamiast wyjaśnić problem może rodzić kolejne wątpliwości.
ella napisał(a):Szanowni "specjaliści" odstraszacie kursantów którzy potrzebują pomocy a nie waszych tasiemcowych wywodów których nawet mnie się nie chce czytać.
To może otworzymy dział DOGŁĘBNEJ INTERPRETACJI PRZEPISÓW a w nim na początek dwa wątki "Jałowa dyskusja o rondach" oraz "Jałowa dyskusja o zmianie kierunku drogi, ruchu, jazdy i kolorowej kreski na białym kwadracie"? To nie jest przecież forum Warszawsko-Lubeksie tylko ogólnopolskie, a w niektórych regionach kraju odmienne od Waszej interpretacje PoRD są faktem. Czy może będziemy udawać, że w całej Polsce uczy się jeździć tak samo jak w Warszawie czy Lublinie a dyrektor Krakowskiego Ośrodka Egzaminacyjnego p. Dworak ze swoimi teoriami jest tylko wytworem chorych umysłów garstki szalonych forumowiczów?