Odświeżę Ci pamięć - jest rondo? jest skrzyżowanie, jest droga?
Naprawde sie nie fatyguj..jest rondo, w przepisach określane skrzyzowaniem o ruchu okrężnym...droga na tym skrzyzowaniu to twój wymysł.
Napiszę powoli i wyraźnie, żebyś zrozumiał:
Nie chcę byc złośliwy, ale czy z takim samym pietyzmem przeczytałaś par 36.2 z 170 ?
"Znak C-12 występujący łącznie ze znakiem A-7 oznacza pierwszeństwo kierującego
znajdującego sie na skrzyżowaniu przed kierującym wjeżdżającym ( wchodzącym) na to skrzyżowanie"
Czyli masz napisane,że to co znajduje sie za C-12+A-7 to skrzyżowanie, a te trójkąciki wcale nie oznaczają ,ze znajdujemy sie przed droga z pierwszeństwem...
Widzisz tu jakąś nieścisłość w tym paragrafie ?
Czy widzisz coś na temat drogi ?
Ja nie widzę... i wszystkie twoje grafiki niestety sa dalekie od prawdy...
Na rondzie krzyżują się kolejno drogi wlotowe i wylotowe z jednokierunkową drogą wokół wyspy,
A gdzie to napisali ? Może w definicji skrzyzowania ? Pokaż mi, gdzie w przepisach jest chociaż cień przesłanki, że obwiednia jest drogą jednokierunkową....to farsa.
czyli jedna droga to obwiednia, a druga to droga wlotowa; następnie obwiednia i droga wylotowa, i znów obwiednia i droga wlotowa ... i tak do końca.
I w ten sposób w przepisie jest mowa o skrzyzowaniu ,a ty zrobiłaś ich kilka....no cóż...
Zwracam Ci jednocześnie uwagę, że to nie PORD decyduje, czy obwiednia jest drogą, czy nie. O tym decydują projektanci skrzyżowania (a tak się składa, że to jest dokładnie to samo ministerstwo, które odpowiada za znaki drogowe).
Niesamowite..a mozesz mi wskazać delegację , aby to projektanci mogli stanowić prawo ?
Do tej pory wydawało mi sie ,że taka moc ma Sejm ( ustawy) lub rząd ( rozporządzenai), o projektantach jako kolejnym ustawodawcy jeszcze nie słyszałem...chyba chcesz z tego zarządzenia zrobić akt prawny
Jeśli więc rondo zostało zdefiniowane jako skrzyżowanie z jednokierunkową drogą wokół wyspy, to masz jechać po jednokierunkowej drodze wokół wyspy i nic nie kombinować.
Masz artykuł z PoRD na potwierdzenie tej definicji ?
A i D-3 nie zauważyłem..jak jednokierunkowa to jednokierunkowa...
Jeszcze raz przypominam: podaj swoje definicje!
przeciez napisałem...
rondo, obwiednia -to jest przecięcie sie kierunków ruchu..czyli skrzyżowanie.
Co najmniej 10 m od wlotów, wylotów, linii ciągłych, wystrzałkowanych pasów, itp. - w mieście tej wielkości ronda raczej nie zobaczysz.
a na Placu Grunwaldzkim ?
Słuchaj no moja droga Pani...wystarczy chyba juz tej kompromitacji w twoim wykonaniu....
Już chyba wszyscy się śmieją z tej jednokierunkowej drogi .., a szymon gdyby mógł to by mi wlał
Tu odpowiedź taika
Aj, aj, aj.... pozwól, że przemilczę.
==================================
taikTy masz chyba fobię, na punkcie tej pojedynczej drogi?
czy ja mam fobię ???