LeszkoII napisał(a): Jeśli ten rysunek zawiera jakieś błędy, proszę o ich wskazanie i merytoryczne uzasadnienie, że strzałki nie reprezentują kierunków ruchu na wprost przez skrzyżowanie.
Niestety, ale odgięte kierunki ruchu wcale nie sprawią że to co narysowałeś ma coś wspólnego ze skrzyżowaniem o ruchu okrężnym......

LeszkoII napisał(a):
Jeszcze poczekam na merytoryczne uzasadnienie, którego nie znalazłem w całej twojej twórczości.
A możesz na pierwszym i drugim skrzyżowaniu wskazać RUCH OKRĘŻNY??? (dla ułatwnienia dodam że na trzecim jest zaznaczony czerwonym kolorem).
Narysowałeś skrzyżowanie bez ruchu okrężnego i na siłę próbujesz z niego zrobić rondo.
LeszkoII napisał(a): Skrzyżowania dzielimy na zwykłe i na skanalizowane. Skanalizowane może posiadać wyspę centralną. Wyszczególniony na Twoim rys. podział nie ma żadnego (poza subiektywnym) uzasadnienia w przepisach - nie tylko PoRD
Jest to jedno z WIELU kryteriów które można zastosować do podziału skrzyżowań. Ja mogę sobie podzielić na te z ruchem okrężnym i bez.
A wyspa na środku skrzyżowania to ŻADEN wyznacznik skrzyżowania Z RUCHEM OKRĘŻNYM.
P.S. Jeszcze jedna rzecz.
Skrzyżowanie z RUCHEM OKRĘŻNYM mogę dowolnie skalować i układ kierunków ruchu i miejsc przecięcia nie zmieni się.
Teraz ty spróbuj - na tym swoim błędnym schemacie układu kierunków ruchu - powiększyć wyspę. Zobaczysz co się stanie...wszystko ci się rozjedzie...