Witam to tak na początek. Egzamin zdałem ale chętnie podzielę się pytaniami i spostrzeżeniami. Na trzy podejścia do testów dwa razy zdałem- jak to możliwe? Po odbyciu kary dostałem skierowanie na egzamin sprawdzający. Dlaczego? nie wiem ale cóż zdałem testy oblałem jazdę na własne życzenie (nie zatrzymałem się na STOPIE przy wyjeździe z placu manewrowego

. Po powrocie do wydziału komunikacji dowiedziałem się, że cofają mi uprawnienia- to ci niespodzianka (dodam, że zabrano mi prawko na 3 lata). Po odczekaniu na nowy profil kandydata na kierownicę przystąpiłem po raz kolejny pierwszy raz do egzaminu. Nie zdałem testów ale tylko przez brak skupienia i nie doczytywanie pytań. Np.
Pyt. Czy system ABS sluży do hamowania:
1.
na wprost TAK
2. wyłącznie na zakręcie NIE
3. wyłącznie przy wymijaniu NIE
Pyt. czy skręcając w prawo na teren posesji należy zachować szczególną ostrożność?
1. tak-zaznaczyłem lecz nie wiem bo zrobiłem 3 błędy i to jest odpowiedź, w którą zacząłem wątpić
2. nie
Pyt. Czy w tunelu o długości nie przekraczającej 500 m na leży zachować odstęp od poprzedzającego pojazdy 50 m.
1. tak- zaznaczyłem tak ale dopiero po fakcie uświadomiłem sobie o co się pytają
2. nie - jest odpowiedzią poprawną.
W teście, który dzisiaj zdałem zastanowiło mnie pytanie odnośnie zatrzymania samochodu tzn.
Film. albo zdjęcie -nie pamiętam i nie ma to nic do rzeczy bo chodzi o samo ujęcie.
Opis. Droga jednokierunkowa dwupasmowa rozdzielna linią przerywaną.
Pyt. Czy na tej drodze możesz zatrzymać samochód po lewej stronie. TAK/NIE
Zaznaczyłem, że tak ale... Ujęcie jest rodem z wjazdu na wiadukt lub drogę ekspresowa/autostradę. Po lewej i prawej barierka.
Podsumowując- Egzamin teoretyczny był dla mnie naprawdę prosty. Muszę jednak podkreślić, że bierze się to z lat doświadczeń. Chciałbym podziękować ludziom z forum, a przede wszystkim komuś kto opracował odpowiedzi na tych ok. 120 pytań bo naprawdę sporo, a nawet dużo się powtórzyło. Co do pozostałych waszych postów to dla kogoś kto się uczy to może mieć naprawdę mętlik w głowie bo odpowiedzi i komentarze na niektóre pytania są naprawdę idiotyczne.
Pewnie więcej się nie pojawię na tym forum więc nie odpisujcie na mój post bo nie ma to sensu, a mi samemu nie chce się wam odpowiadać. Serdecznie pozdrawiam i życzę szerokości