Szerszon, ja Cie prosze, konkretnie w tym przypadku widziszt przy znaku " ustap pierszenstwa jakas tabliczke ? - Wiec od jakiego momentu obowiazuje ? ? ?
To dowodzi twojego braku profezjonalizmu...
Jakie było pierwotne pytanie ?
Gościu...zanim zaczniesz zadawać mi pytania to w pierwszej kolejności sie przygotuj..miotasz sie na razie.
W miejscu wyznaczonym linia zatrzymania , a jak jest brak P-13 to w miejscu, gdzie nasze zatrzymanie nie spowoduje nieustąpienia pierwszeństwa...
http://goo.gl/maps/Peoh8zatrzymaj sie przed przejściem dla pieszych w związku ze znakiem stop, bo pieszy ma pierwszeństwo wynikajace z D-1...
Pytaniem odpowiadasz na pytanie. Pytalem co wchodzi w skald drogi -> Jezdnia, sciezka rowerowa, chodnik. Konkretnie w tym przypadku masz polaczona sciezke rowerowa z chodnikiem. Wiec wyjezdzajac czy to z wjazdu / wyjazdu, drogi gruntowej czy wewnetrzenbaj czy sterfy zamieszkania jestes zobowiazany do ustapienia pierszenstwa rowerzyscie i tyle w temacie, ubolewam, ze tego nie wiesz i nie widzisz.
Kompletna bzdura...
rowerzysta na chodniku nie ma D-1..dlatego napisałem wcześniej, że uprzedzam twoje następne pytanie i polecam zapoznac sie z Par 2.1 ze 170
na pewno nie jesteś instruktorem...nie wierzę,żeby instruktor nie znał podstawowych przepisów...
I nie ośmieszaj się..Tu masz A-7, gdzie napisane jest w którym miejscu trzeba sie zatrzymać..spójrz w 220, gdzie jest to dokładnie wyjaśnione...
Dlatego nie dziwia mnie wypowiedzi w innych wątkach..bubel na bublu..przykro mi ale musisz sie gruntownie doszkolić..
4. Moze w PL, bo wi niektorych krajach tenze znak drogowy moze byc ustawiony
Bądż łaskaw nie przypisywać mi swoich wypowiedzi...nawet zacytować nie umiesz, a co dopiero dalej...
dałbys spokój z trollowaniem , ponieważ zaniżasz zdecydowanie poziom i szukasz zaczepki...
=====================
To sie tak z ciekawosci zapytam, co z cudzoziemcami ? MOze by zpowrotem zamknac granice i nie wpuszczac ? Albo cie Chinskim morem odgrodzic ?
czytanie ze zrozumieniem..jadę do innego kraju..sprawdzam jakie prędkości tam obowiązują, zawartość alkoholu we krwi..stosunek do rowerzystów czy do pieszych...są inne niz w naszym polskim prawodawstwie..jeśli tego nie widzisz to nic na to nie poradzę....jeśli tego nie wiesz..kompromitujesz się
Dochodzisz swoimi teoriami do absurdu a Konwencja ruchu drogowego jest wlasciweie tylko jedna
I tam napisali ,że znaki dotyczące pierwszenstwa dotyczą chodnika ? Poproszę artykuł...
Ty w ogóle znasz KW ?
4. Czyli aby jezdzic po Polsce to trzeba wczesniej w PL zrobic kurs PJ i zdac egzamin Innymi slowy Polska tylko dla Polakow z polskim PJ
Dla myślących... że w danym kraju poszczególne przepisy mogą sie różnić...