przez driver901 » niedziela 22 września 2013, 17:04
przez szerszon » niedziela 22 września 2013, 18:30
przez oskinstruktor » niedziela 22 września 2013, 19:13
przez driver901 » niedziela 22 września 2013, 19:44
przez kxk » niedziela 22 września 2013, 21:28
driver901 napisał(a):zaskoczył mnie zadaniem żebym zatrzymał pojazd przy najbliższym znaku drogowym wykonałem poprawnie ale poraz pierwszy spotkałem się z takim zadaniem i pytałem 3 osób które zdawały egzaminy o takie zadanie i oczywiście każda z tych osób odpowiedziała że pierwsze słyszy
driver901 napisał(a):kolejną sytuacją jaka była to to że on nawet nie zauważył jak zmieniałem kierunkowskaz z lewego na prawy ciągle łapał mi za kierownicę dla mnie to nadaje się na jakąś skargę żeby wyciągneli od niego jakieś konsekwencje nie poto idę na egzamin żeby traktowano mnie jak śmiecia tylko jak zdającego egzamin na równi z prawem i z nim zgodnego
przez Anfa » niedziela 22 września 2013, 22:54
później na miescie zaskoczył mnie zadaniem żebym zatrzymał pojazd przy najbliższym znaku drogowym
przez rusel » poniedziałek 23 września 2013, 10:42
Według mnie nie miał racji gdyż nie ma nigdzie w przepisach ile musze się zatrzymać przed linią czy ma to być idealnie z obrysem auta czy też 1-2 metry przed nią byle by się zatrzymać dodam że miałem możliwośc upewnienia się że nie stworze zagrożenia
przez szerszon » poniedziałek 23 września 2013, 11:36
przez oskbelfer » poniedziałek 23 września 2013, 17:33
przez driver901 » poniedziałek 23 września 2013, 18:00
przez Grzego90 » poniedziałek 23 września 2013, 18:55
driver901 napisał(a):nawet gdyby była takowa sytuacja że zatrzymuję się bo widzę poprzedzający samochód to i tak nigdzie nie znajdziemy przepisów które nakazywało by podjechanie drugi raz nawet do samej linii
przez szerszon » poniedziałek 23 września 2013, 18:57
(nie będącego mistrzem złotego pióra i ortografii)
Egzaminator nie chciał zaliczyć bo "za wolno spuściłem hamulec ręczny"
w czasie obserwacji egzaminów zdarzało sie polecenieJeśli chodzi o zatrzymanie przed znakiem drogowym wydał polecenie proszę się zatrzymac przy najbliższym znaku drogowym nie było to hamowanie do miejsca znaku a po prostu zatrzymanie się
tu byłbym ostrożny co do zgodnosci z prawej. zazwyczaj jest linia zatrzymania P-14 związana z Pdp i sygnalizacją i jest to miejsce zatrzymania w związku...nie metr wcześniej czy 2 metryW sytuacji którą ja miałem wykonałem wszystko zgodnie z prawem i oczywiście będzie odwołanie do Urzędu Marszałkowskiego
przez driver901 » poniedziałek 23 września 2013, 20:27
SZERSZON tu byłbym ostrożny co do zgodnosci z prawej. zazwyczaj jest linia zatrzymania P-14 związana z Pdp i sygnalizacją i jest to miejsce zatrzymania w związku...nie metr wcześniej czy 2 metry
przez szerszon » poniedziałek 23 września 2013, 21:16
Tu nie wiem o co chodzi. Link z googla by sie przydał.Według mnie jeśli na jezdni były by dwie linie tzn jedna z przodu i jedna z tyłu i prawo nakazywało by zatrzymać się tak by obrys samochodu schował się między tymi dwiema liniami
Zatrzymałem pojazd (unieruchomiłem koła) miałem Pole widzenia na tyle dobre że uznałem że nie stworzę zagrożenia na drodze i wykonałem manewr dla mnie sytuacja jest zgodna z prawem tak jak wczesniej pisałem nie robiłem to z tgz" MARSZU" jeśli można by to tak nazwać i chciał bym żeby i oni uznali moją rację
przez oskbelfer » wtorek 24 września 2013, 20:34
driver901 napisał(a):
ps prosił bym jeszcze o numer artykułu pord odnoszącego się do strzałki warunkowej