maryann napisał(a):Wiesz, wiesz; gdybyś tylko chciał wiedzieć... tłumaczyłem.
No nie wiem...stosując waszą pokrętną logikę chyba lewy kierunkowskaz wjazdowy (skoro "wyjazdowy" ruch "nie po okregu" jest na prawo od "ruchu po okręgu", to chyba, analogicznie, "ruch po okregu" jest na lewo od "wjazdowego" "ruchu nie po okręgu ? ). Z drugiej strony to odgięcie toru wjazdowego związane z kręceniem w prawo kierownicą.... prawy kierunkowskaz? Bo, że zmiany kierunku obowiązek mamy sygnalizować - nie dyskutuję...Jak zmieniam kierunek w prawo czy lewo to wiem który kierunkowskaz. Nie wiem tylko którym kierunkowskazem miałbym niby sygnalizować zmianę "prosto" na " w kółko" i odwrotnie. Pytam, pytam i jedyne co wiem, to że mam zmianę sygnalizować - jak dopytuję jak i dlaczego, to wszyscy zaczynają udawać, że pytania nie było.
maryann napisał(a):To może inaczej- tak samo sygnalizujesz przejazd przez połączenie dróg jak i przez ich rozwidlenie?
No ja przejazdów nie sygnalizuje, a i wam próbuję wpoić, że sygnalizacja zmian kierunków na rondzie (ustawowo nakazana) to zupełnie co innego niż sygnalizowanie toru przejazdu przez to rondo (wasz wymysł).