Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez Zonaimad » czwartek 29 sierpnia 2013, 00:01

oskinstruktor napisał(a):Zonaimad.... co Ty mi tu jakieś wykłady z prawa robisz?

Wykłady z prawa? :) Tobie? Broń Boże. Po prostu ktoś usiłuje dyskutować o czymś, na czym się nie zna. :-) I nie mam tu na myśli Ciebie. Natomiast - nawiasem mówiąc, bo to już całkiem inny temat - po prostu niechętnie bym się na Twoim miejscu przyznał do braków ze szkoły średniej, bo średnie wykształcenie jest jednak warunkiem bycia instruktorem.
oskinstruktor napisał(a):Człowiek nie może być specjalistą od wszystkiego, choć niestety niektórym się tak wydaje. Większą sztuką jest umieć przyznać się, że się czegoś nie wie, niż udawać że się wie wszystko. Powodzenia omnibusie :)

Nierzadko zdarza mi się przyznać do błędów - przejrzyj moje posty, jak nie wierzysz. :) Człowiek to jednak omylna bestia. Nie zabieram też głosu np. w poradach technicznych, bo na tym się faktycznie się kompletnie nie znam. Ale jest jeden człowiek, który udaje, że o PoRD wie wszystko - mimo, że z podstawowymi zagadnieniami z zakresu prawa ma bardzo poważne problemy. To, co nie zgadza się z jego krzywymi wizjami nazywa "bzdurami', Pozwól więc, że życzenia powodzenia potraktuję jako skierowane pod niewłaściwy adres. :)
szerszon2 napisał(a):Wystarczy mi ,że jestem ekspertem od PoRD

:lol: Śmiała opinia! Ekspert od PoRD, który nie wie co to przepis szczególny, albo kiedy zachodzi kolizja pomiędzy normami prawnymi. :mrgreen: :spoko: Wos, matematyka i polski na poziomie dzisiejszym gimnazjalnym jednak bardzo się przydadzą... Dopiero z jako-taką wiedzą wyniesioną z kształcenia podstawowego możemy mienić się ekspertami od czegokolwiek.
szerszon2 napisał(a):właśnie z niecierpliwością oczekuje "zasady prawnej" pozwalającej zinterpretować, iz znaki dotyczące pierwszeństwa przejazdu dotyczą chodnika i DDR

Ou... i znów wracamy do tematu rowerzystów... :wink: Nie mówiłem, że nie da ci to spokoju?

PS. To ty wymyśliłeś, że znaki dotyczące pierwszeństwa przejazdu dotyczą chodnika (tzn. jak z kontekstu wynika wymyśliłeś, że ja uważam, że dotyczą) więc... sam sobie szukaj. ;-)
szerszon2 napisał(a):Jest brak reakcji i przyzwolenie na przywoływanie np jednostek chorobowych ?

Gdybyś ty je przywołał i dostał za to bana nazwałbyś to pewnie banem za "stwierdzanie faktów", co? ;-)
szerszon2 napisał(a):Wyluzuj..masz o sobie za duże mniemanie ..nie gustuję w chłopaczkach :D

A jednak ciągle i ciągle czujesz potrzebę pisania o mnie, i do mnie, wymyślania coraz to kolejnych niestworzonych historii na mój temat... ;-) To bardzo niezdrowe...

Chyba pora wrzucić szerszona z powrotem na listę ignorowanych nim dojdzie do paranoi indukowanej, co też niniejszym czynię. Chyba tylko największy desperat szukający zainteresowania (ewentualnie troll) odpowie na post kogoś, kto go ignoruje... ;-)
Zonaimad

Postprzez simon1977 » czwartek 29 sierpnia 2013, 00:28

ella napisał(a):Gdyby Szerszon został moderatorem to wszyscy z innymi poglądami juz dawno mieliby pokasowane posty. Tak samo Zonamid, drezyna, cierpnik, oskbeffer nie mówiąc o szymonie.
Wartością wypowiedzi prezentujących odmienne stanowisko jest możliwość udzielenia odpowiedzi i zaprezentowania kontrargumentów. Wiele osób błędnie tutaj myli wartość merytoryczną wypowiedzi ze zgodnością wypowiedzi z prawdą. Otóż wartością merytoryczną wypowiedzi błędnych jest możliwość podjęcia próby wyprowadzenia kogoś z błędu, a przy okazji przedstawienie czytającym problemu. Pozbawione wartości merytorycznej są za to wypowiedzi, które streścić można w kilku słowach "nie masz racji a to co napisałeś to..." Tylko jeden z kilku przez Ciebie wymienionych był seryjnym ich twórcą, i w mojej ocenie tylko ta jedna osoba zasłużyła sobie na bana (aby zachować obiektywizm nie oceniam tutaj wypowiedzi własnych).

Bez wypowiedzi osób o odmiennych poglądach nie byłoby dyskusji. A właśnie od tego jest forum aby dyskutować. A biorąc pod uwagę zupełnie odmienne interpretacje przepisów wzajemnie funkcjonujące w środowisku i to na najwyższych szczeblach (wyższych nie znam) wydaje mi się, że w pewnych kwestiach ocena wypowiedzi pod względem zgodności z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa jest problematyczna lub wręcz niemożliwa.

Z punktu widzenia zwykłego Usera będącego uczestnikiem dyskusji łatwo napisać "uważam, że to co piszesz jest niezgodne z prawem". Natomiast w pewnych kwestiach dopóki nie dojdzie w środowisku do ujednolicenia interpretacji przepisów dopóty nie będzie możliwe stwierdzenie przez Moderatora "to co piszesz jest niezgodne z prawem, dostajesz bana, Regulamin Forum pkt.27."

Bez obaw, na moją kandydaturę nikt i tak by się nie zgodził, a nawet jeśli to nikt za poglądy z Forum by nie wyleciał. Osobiście uważam, że poniższy fragment regulaminu w pewnych kwestiach za nie możliwy do wyegzekwowania:
Regulamin Forum napisał(a):27. (...) Winfor (...) nie ingeruje w przebieg dyskusji, chyba że zamieszczone treści są niezgodne z (...) powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.

Proszę na chwilę przestać zwracać uwagę na moje poglądy i przestać źle myśleć na mój temat. Zwłaszcza, że po cichutku liczę, że gdy "ochłonę" Moderator odwiesi mnie, chociażby na próbę. I znów będę mógł prowadzić z Wami gorące dyskusje, także z kilkoma aktualnie zbanowanymi kolegami.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czwartek 29 sierpnia 2013, 10:58 przez simon1977, łącznie zmieniany 2 razy
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja" - Sankila.
simon1977

Postprzez lith » czwartek 29 sierpnia 2013, 01:14

Obrazek
lith

Postprzez oskinstruktor » czwartek 29 sierpnia 2013, 06:12

hahaha lith :) a na tym obrazku który to który? :)
oskinstruktor

Postprzez szerszon2 » czwartek 29 sierpnia 2013, 07:01

A jednak ciągle i ciągle czujesz potrzebę pisania o mnie

Masz za duże mniemanie o sobie. Nie ziębisz mnie, ani grzejesz.Nie przechodzę tylko do porządku dziennego nad fałszywymi zarzutami.Gdybys sie do mnie nie przywalał, nawet słowem bym nie wspomniał o twojej osobie. Naprawdę jesteś niewiele znaczącym pyłkiem :wink:

Natomiast prezentowanie oryginalnych "przepisów" ...owszem. :D Trzeba dementować.
Jakoś poza przypominaniem literówki repertuar zarzutów Ci sie skończył :D
Na resztę szkoda czasu odpisywać...bazarowa pyskówka w twoim wykonaniu..
szymon- piekny nick :mrgreen:
szerszon2

Postprzez oskbelfer3 » czwartek 29 sierpnia 2013, 12:39

simon1977 napisał(a):
ella napisał(a):Gdyby Szerszon został moderatorem to wszyscy z innymi poglądami juz dawno mieliby pokasowane posty. Tak samo Zonamid, drezyna, cierpnik, oskbeffer nie mówiąc o szymonie.

Wartością wypowiedzi prezentujących odmienne stanowisko jest możliwość udzielenia odpowiedzi i zaprezentowania kontrargumentów.

Zalogowałem się tutaj po raz kolejny: oskbelfer ---- "wywalony", oskbelfer2 ----- "wywalony"------------ więc oskbelfer3 ------ również za chwilę zostanę "wywalony"

Piszę tylko dlatego, że żadną klasą to dla autora postu, jak i moderatora dopuszczać do sytuacji w kórej na "wywalonego" forumowicza pisze się co ślina na język przyniesie - generalnie w negatywnym kontekście.

Pani moderator - dlaczego pani dopuszcza - by pojawiały się teksty dotycz ace oskbelfer - kiedy on nie ma możliwości odpowiedzic na zaczepki ?

autorze postu - dlaczego pan szarpie oskbelfer - kiedy on nie ma możliwości odpowiedzi i zaprezentowania kontrargumentów ?

simon1977 napisał(a):
Regulamin Forum napisał(a):27. (...) Winfor (...) nie ingeruje w przebieg dyskusji, chyba że zamieszczone treści są niezgodne z (...) powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.

Jakże cenny zapis regulaminu ----- tylko dlaczego moderator, nie potrafił zastosować tego punktu np. w jalowej dyskusji o rondach, ale i nie tylko tam ?

Bardzo fajny gif wstawiony przez litha, a oskinstruktor pyta, kto jest kto na tym rysuneczku :)?

Ja zapytam -- która z postaci - na tym rysuneczku wygląda na moderatora ?:)

To, co napisał szerszon2 - oczywiscie popieram (chocia z nie zawsze zgadzam się z nim - ale jakoś nie skaczemy sobie do oczu -- dziwne ??) ale Szrszon - nie potrzebuje adwokata, bo ma wiedzę i obrośniete jaja :) a co najważniejsze nie jest nabijaczem dziwnych teorii...

A teraz pani moderator --- czekam na bana, tylko proszę pilnować forum (które nie schodzi na psy) by o nieobecnych nie dyskutować w spośób negatywny publicznie poza ich plecami --- chyba że chce pani chwalić mnie za moją wiedze, profesjonalizm, kulture osobista, doswiadczenie zawodowe, wyksztalcenie, umiejetnosci, predyspozycje zawodowe, poglądy polityczne i przekonania religijne....

Nie oczekuję również na odpowiedź - gdyż stawiane tutaj pytania miały wyłącznie charakter retoryczny - a co to oznacza to kązdy średni inteligentny człowiek doskonale rozmumie :)

I tutaj jeszcze jedna dygresja ---- obecnie na forum (z władzy) jest tylko Lith - który potrafi wyciszyć, albo poprowadzić dyskujse ---- tyle w temacie
oskbelfer3

Postprzez ella » sobota 31 sierpnia 2013, 21:25

szerszon napisał(a):Mój powód bana nie ma pokrycia w faktach. Nikomu nie napisałem ,ze jest idiotą czy tym podobne.

LeszkoII napisał(a):Moim zdaniem kara długotrwałego banowania nie ma sensu, wystarczyłby okres czasu umożliwiający "ochłonięcie" z emocji

Ok, zobaczymy jak to będzie z odwieszeniem Szerszona.

Zonaimad, powstrzymaj się od innych komentrzy niż dyskusje w tematach.
ella
Moderator

Postprzez szerszon » niedziela 01 września 2013, 16:41

podziękował tym za wsparcie i ujęcie się za mną :spoko:
poważnie przemyślałbym jeszcze odblokowanie oskbelfera
facet dużo wie
szerszon

Postprzez oskinstruktor » poniedziałek 02 września 2013, 09:30

On wróci...... nawet nie wiecie jak szybko. Znaczy tak mi się wydaje ;) Szerszon witaj ponownie! Oskbelfer......Tobie pewnie na najbliższym czasie napiszę to samo :)
oskinstruktor

Postprzez niebieski90 » wtorek 03 września 2013, 13:45

Jedni wrócą inni odejdą i tak to dalej będzie się kręcić :)
niebieski90

Postprzez Grzego90 » środa 04 września 2013, 12:01

Mam czasem problem z dostępem do forum. Wyświetla mi sie komunikat, że mam całkowicie zabroniony dostęp. Czemu tak sie dzieje?
Grzego90

Postprzez ella » środa 04 września 2013, 21:15

Na pewno nie dostajesz wtedy bana 8)

Był jeden dzień gdzie nie można było nic napisać na forum.

Czy ktoś ma jeszcze taki problem jak Grzego90?
ella
Moderator

Postprzez Grzego90 » środa 04 września 2013, 22:22

Domyślam sie, że nie :D Chociaż na jedną strone kiedyś nie mogłem wejść bo jakiś osioł dostał bana, a że w sieci mamy wspólne ip to wiadomo.. Ten problem już miałem kilkukrotnie. Nie tylko w jednym dniu ;)
Grzego90

Postprzez Amos » czwartek 05 września 2013, 12:28

A to taki problem zmienić sobie na chwilę IP?
To nie prędkość zabija, tylko bezmyslność, złe przepisy i kiepska infrastruktura...
Amos

Postprzez Grzego90 » czwartek 05 września 2013, 14:06

Amos napisał(a):A to taki problem zmienić sobie na chwilę IP?

Po co mam zmieniać na chwile bawiąc sie jakimiś stronami z bramkami proxy?
Grzego90

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka