Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez szerszon2 » czwartek 22 sierpnia 2013, 20:53

Tego konta używam tylko do czytania i ewentualnych PMek....
Ban to ban i dlatego nie napiszę ani jednego posta pod innym nickiem z innego komputera.
Ale fajnie się czyta :lol: z dystansu....
Dalej uważam,ze moderowaniem powinien zająć się ktoś mający pojęcie o przepisach z uwagi na to,ze zaglądają tu kandydaci na kierowców i wiele postów może zdrowo namieszać w głowach.
szerszon2

Postprzez Zonaimad » czwartek 22 sierpnia 2013, 22:33

Nastukanie czterech tysięcy postów na forum o ruchu drogowym i papiery instruktora od x lat nie dają gwarancji ani bycia dobrym instruktorem (taki ktoś chyba umiałby opanować język na publicznym forum), ani posiadania pojęcia o PoRD... takie czasy. :spoko: Nie dają też gwarancji posiadania za grosz klasy... "nic nie napiszę, ale koniecznie muszę zwrócić waszą uwagę pisaniem o tym, że nic nie napiszę"... Ech.
Zonaimad

Postprzez dylek » czwartek 22 sierpnia 2013, 22:44

Zonaimad - nastukanie 900 postów na tym forum i brak kwitów instruktorskich dają jeszcze mniejsze gwarancje znajomości PoRD.
Klasy również nie gwarantują...
Nie rozumiem po co ten twój post...szerszon oberwał za prywatne podjazdy - ty wsiadając na niego ustawiasz się w kolejce po banana za nim czy jak ?

Zgodzę się z wpisami tutaj odnośnie poziomu... Mi również już się odechciewa tu pisać i mam cofkę przy przeglądaniu jak coś wysmarują cierpniki, szymony i im podobni... W szambie nikt nie ma ochoty brodzić to i ludziska się zmywają... Zostanie to co zostanie, ale skoro tak ma być.... aktualności tu takie aktualne...poziom dyskusji siada przy akceptacji góry...może komuś o to chodzi, by to forum sobie umarło ?
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez oskinstruktor » piątek 23 sierpnia 2013, 00:41

Od jakiegoś (dłuższego) czasu staram się nawet nie wchodzić do działu sytuacje na drodze (z powodów opisanych powyżej) i widzę, że nie tylko ja mam odczucie, że poziom tego działu "lekko" pikuje.
oskinstruktor

Postprzez Zonaimad » piątek 23 sierpnia 2013, 04:53

dylek napisał(a):Zonaimad - nastukanie 900 postów na tym forum i brak kwitów instruktorskich dają jeszcze mniejsze gwarancje znajomości PoRD.

Dają dokładnie takie same - czyli żadne. Problem w tym, że ja nie uzurpuję sobie prawa do nieomylności. A to właśnie takie poczucie nieomylności (złudne) jest, odnoszę wrażenie, przyczyną skłonności do prywatnych podjazdów.

Myślę, że masz rację - być może przesadziłem z tą krytyką. Ale chciałem zwrócić uwagę na to, że jak ktoś jest zbanowany, to powinien być zbanowany, zamiast dawać kolejne popisy na nowym koncie. Zwłaszcza, jak któryś raz z kolei pisze, jak tu mu wszystko nie odpowiada, i że stąd odchodzi... Ale nie, zamiast odejść raz na zawsze - twardo tu siedzi i pisze. To nie jest poważne.

Poziom forum chyba faktycznie leci. Może było do odratowania, ale za długo siedziały na nim osoby, których jedynym argumentem było "bo ja tak uważam", poparte stekiem wyzwisk... To nie zachęca do budowania społeczności.
Zonaimad

Postprzez szymon1977 » piątek 23 sierpnia 2013, 07:31

Ale co Wy wszyscy chcecie od Szymona1977? Przecież to nie Szymon1977 jest problemem tylko brak jednomyślności w kwestii interpretacji przepisów w "środowisku". Z całym szacunkiem nie tylko dla Szerszona i Oskbelfra ale i dla Was wszystkich, a także dla wszystkich ludzi z branży instruktorów, egzaminatorów, dyrektorów ośrodków egzaminacyjnych... i nie wiem kogo jeszcze wymienić, to co powiecie na to, że w "połowie" ośrodków egzaminacyjnych jadąc właśnie zgodnie z moimi rysuneczkami i głosznymi przeze mnie teoriami zdamy egzamin na prawo jazdy, a jadąc według tego, co Wy uczycie egzamin zostanie oblany przykładowo za nie użycie kierunkowskazu i wymuszenie pierwszeństwa przejazdu na rondzie? A co powiecie na to, że nikt jak dotąd nie usunął ze stanowiska i nie zabronił emitowania programów w TV temu szaleńcowi, z którym to co ja piszę się zgadza?

To, że na Forum zebrało się kilka osób odmiennych ode mnie poglądach... proponuję wybrać się np. do Krakowa i spróbować przekonać kolegów po fachu do swojego stanowiska w kwestii użycia kierunkowskazów i pierwszeństwa przejazdu na klasycznym rondzie pierścieniowym, czy w kwestii drogi z pierwszeństwem przejazdu przebiegającej przez skrzyżowanie łukiem i oznakowania jej za pomocą znaku D-1/A-6+T-6 (a może najpierw zapoznać się z treścią "220" w części dotyczącej znaku, gdzie wyraźnie ustawodawca o takiej możliwości wspomina a Wy jej istnienie w rzeczywistości wykluczacie). Jak ich przekonacie obiecuję publicznie, na Forum przyznać się, że to ja jestem szaleńcem. Dopóki tego nie zrobicie proszę nie pisać, że to ja zaniżam poziom forum, że to ja w błąd wprowadzam, że to ja...

Rzecz w tym, że nie wypowiedzi na Forum są szambem, tylko wzajemnie funkcjonujące odmienne interpretacje tych samych przepisów w różnych ośrodkach egzaminacyjnych i brak stosownej reakcji ze strony Ministerstwa. Sambo to fakt, że kursant Szerszona w Krakowie egzaminu nie zda, a kursant z Krakowa przez Szerszona na egzaminie zostanie oblany. Dyskusja z odmiennymi stanowiskami to tylko odzwierciedlenia Szamba, w jakim wszyscy, czy tego chcemy czy nie się babramy. Wystarczy wybrać się na wycieczkę po kraju i kilka rond zaliczyć po drodze.

Zonaimad napisał(a):Poziom forum chyba faktycznie leci. Może było do odratowania, ale za długo siedziały na nim osoby, których jedynym argumentem było "bo ja tak uważam", poparte stekiem wyzwisk...
Racja. Powolutku ich ubywa. Całe szczęście, że postulaty tych osób aby Moderatora zamienić w cenzora razem z nimi odchodzą w zapomnienie.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez rusel » piątek 23 sierpnia 2013, 08:54

to co powiecie na to, że w "połowie" ośrodków egzaminacyjnych jadąc właśnie zgodnie z moimi rysuneczkami i głosznymi przeze mnie teoriami zdamy egzamin na prawo jazdy, a jadąc według tego, co Wy uczycie egzamin zostanie oblany przykładowo za nie użycie kierunkowskazu i wymuszenie pierwszeństwa przejazdu na rondzie? A co powiecie na to, że nikt jak dotąd nie usunął ze stanowiska i nie zabronił emitowania programów w TV temu szaleńcowi, z którym to co ja piszę się zgadza?

"to mnie wzrusza, jestem ożywiony, tak jakoś pobudza"

inż Mamoń
rusel

Postprzez cierpnik » piątek 23 sierpnia 2013, 09:42

Najgorsi są jednak instruktorzy czy egzaminatorzy gdyż ich stanowisko przekonuje ich do większej racji niż zwykłego kierowcy. Bo takie przekonanie jest w ich społeczności i to przekonanie przekazują kierowcom w przekonaniu, że na pewno jest to prawidłowe. Dziwne zatem, że co region to inne reguły. A niech się ktoś taki postawi u regionalnej władzy to zostanie wychłostany tak samo jak poseł głosujący inaczej niż banda partyjna. I kółko się zamyka. Leśniewski będzie się bił z Dworakiem nawet na cmentarzu. Oboje specjaliści, oboje mają rację a oboje mówią co innego. Śmiech na sali. A efekty widać na drogach.

W kwestii rowerzystów najgorsi są wszyscy kierowcy, którzy rowerem nie jeżdżą. Teorię bez praktyki na siodełku można sobie wsadzić.
cierpnik

Postprzez JanRyba » piątek 23 sierpnia 2013, 12:14

cierpnik napisał(a):Oboje specjaliści, oboje mają rację a oboje mówią co innego. Śmiech na sali. A efekty widać na drogach.

To tak jak tutaj - niejaki cierpnik i szymon....
JanRyba

"- Na litość boską, królowo - ..... - czyż ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus."
JanRyba

Postprzez cierpnik » piątek 23 sierpnia 2013, 12:45

Oczywiście. Ja i Szymon jesteśmy egzaminatorami i instruktorami. Oczywiście specjalistami również. Bo teraz każdy kto coś robi czy wie jest specjalistą. W końcu ten co sprząta ulice jest specjalistą nie to ten co sprząta w domu.

JanRyba mi coś śmierdzi. Dopiero co się zarejestrował a już wie wszystko na temat wszelakich dyskusji. A jeśli jest nowy to niech wie, że ja, Szymon czy Maryaan podpieramy się tylko PoRD w przeciwieństwie do Szerszona czy Oskbeflera, który podpierali się swoim fachem tudzież autorytetami od (nie)bezpieczeństwa ruchu drogowego (tymi zatrzymanymi w epoce kręcenia korbką również).
cierpnik

Postprzez ella » piątek 23 sierpnia 2013, 14:43

JanRyba mi coś śmierdzi

JanRyba napisał(a):Szacun dla szerszona - szerszona2 i oskbelfer - oskbelfer2 - bo widać, że goście Ci mają jaja i nie ukrywają się pod 5 innymi nickami
ella
Moderator

Postprzez cierpnik » piątek 23 sierpnia 2013, 14:50

Szanowny moderatorze. Nikt nie zabrania wyrażania szacunku dla samego siebie. Szczególnie jeśli ma to na celu zmylenie przeciwnika. Jeśli moje podejrzenia są prawidłowe to jak widać nawet moderator się naciął.
cierpnik

Postprzez JanRyba » piątek 23 sierpnia 2013, 15:36

cierpnik napisał(a):Oczywiście. Ja i Szymon jesteśmy egzaminatorami i instruktorami. Oczywiście specjalistami również. Bo teraz każdy kto coś robi czy wie jest specjalistą. W końcu ten co sprząta ulice jest specjalistą nie to ten co sprząta w domu.

JanRyba mi coś śmierdzi. Dopiero co się zarejestrował a już wie wszystko na temat wszelakich dyskusji. A jeśli jest nowy to niech wie, że ja, Szymon czy Maryaan podpieramy się tylko PoRD w przeciwieństwie do Szerszona czy Oskbeflera, który podpierali się swoim fachem tudzież autorytetami od (nie)bezpieczeństwa ruchu drogowego (tymi zatrzymanymi w epoce kręcenia korbką również).

Aby poczytać forum, nie koniecznie trzeba być na forum zarejestrowanym, można np pracować u "konkurencji" tworząc portal http://info-car.pl/infocar.html, lub można np. pisać dla konkurencyjnego portalu, a w zakresie obowiązków służbowych mieć czynności z monitorowaniem i obserwację konkurencji.

Może się jeszcze okazać iż "czytelnik" tego forum dłużej czyta i obserwuje dyskusje niż jakiś tam zarejestrowany cierpnik może sobie wyobrazić, a rejestracja i udział w dyskusji nie jest w żaden sposób zabroniona.

Tak na marginesie pragnę zaznaczyć, że nie śmierdzę natomiast nie mam watpliwości iż forumowicz Maryan zna i właściwie interpretuje prd, co z pewnościa Pana Cierpnika ucieszy, jednak musze Pana Cierpnika zasmuciś, że co do Pańskiej i Szymona fachowości i podpieraniem się przez Panów prd mam ogromne wątpliwości, zreszta chyba nie ja jeden, gdyż kilku innych forumowiczów również na tym forum oceniło wasze poczynania...

Natomiast, jak zauważył jeden z forumowiczów aktualności tutaj też pozostawiają ...., ale to nie mój cyrk i nie moje małpy tylko odpowiadam skoro zostałem wywołany do odpowiedzi :)
JanRyba

"- Na litość boską, królowo - ..... - czyż ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus."
JanRyba

Postprzez cierpnik » piątek 23 sierpnia 2013, 15:44

Kolego pomyliłeś się. Nikt nie oczekiwał Twojego tłumaczenia.

A jeśli dobrze czytałeś forum to niestety się mylisz. Maryann jako jeden z niewielu nie podziela szerszonowej teorii jeżdżenia po rondach.
cierpnik

Postprzez JanRyba » piątek 23 sierpnia 2013, 16:33

cierpnik napisał(a):Kolego pomyliłeś się. Nikt nie oczekiwał Twojego tłumaczenia.

A jeśli dobrze czytałeś forum to niestety się mylisz. Maryann jako jeden z niewielu nie podziela szerszonowej teorii jeżdżenia po rondach.

Szanowny Panie Cierpnik, jak już pisałem - dość wnikliwie czytałem to forum i proszę uzmysłowic sobie, ze jest tutaj bardzo dużo forumowiczów i nie tylko forumowiczów, którzy obserwują forum z różnych powodów (zresztą nie tylko to forum i nie tylko kwestie prd) natomiast czy Pan Maryann czy Pan Szerszon zgadzają się czy tez nie w interpretacji ronda - to ja nie o tym piszę - obaj są dla mnie rewelacyjni, w odróżnieniu od Pana czy Szymona - którzy, to w wielu kwestiach prd, a nie tylko "rond" chwytacie się czegoś jak przysłowiowy "tonący brzytwy"

Osobiście nie ma żadnego wpływu na to, czy administracja przywróci użytkowników oskbelfer-oskbelfer2 czy szerszon-szerszon2, ale widzę - że kilku forumowiczów już wzięło w obronę Pana Szerszona, a to również o czymś świadczy, zaś obaj - tj oskbelfer i szerszon - kiedy mieli coś napisać, to pisali pod swoimi "drugimi" nickami -- a teraz to może się jeszcze pojawić 1000 np cieprników1....2.....3 i wcale nie musi oznaczać to że jest to Pan:)

Reasumując pisząc o poziomie i fachowości nie myśle jedynie o jakimś tam rondzie, a o całej rozpietości prd gdzie musze z przykrością stwierdzić kuleje Pan tak samo jak Pan Szymon :)
JanRyba

JanRyba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka