Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez szerszon » środa 07 sierpnia 2013, 23:59

Będziesz mógł głosik razem z innymi oszołomami rowerowymi swoje funta kłaków warte teorie i używać sobie na bydle samochodowym.
Ja ograniczam się do absolutnego minimum.
szerszon

Postprzez cierpnik » czwartek 08 sierpnia 2013, 12:16

szerszon napisał(a):1.oprócz głupoty jaką prezentujesz
2.olewczy stosunek do przepisów
3.bo przecież nic sie nie stało
4.wyzywanie wszystkich , kogo sie da od bydła i morderców...
5.Faktycznie , skoro jesteś tolerowany na tym forum to ja nie mam czego tu szukać...
Żegnam ozięble.
1.To nie ja wykonuję manewr w lewo na rondzie.
2.Rozumiem, że Szerszon nigdy ale to nigdy nie popełnił żadnego wykroczenia.
3.W przeciwieństwie do kierowców nie gadam bzdur, że jadę szybko ale bezpiecznie 1,5t pojazdem.
4.Szerszon oczywiście teraz wskaże dokładnie kogo nazwałem bydłem samochodowym i kogo nazwałem mordercą (a nie potencjalnym).
5.Przypomnę tylko, że to od was zaczyna się kultura kierowców na drodze. Skoro wy tak traktujecie rowerzystów to nie dziwne, że później kierowcy tak jeżdżą.
I również ozięble odczep się od rowerzystów.
oskbelfer napisał(a):cierpnik, a kim Ty właściwie jesteś ??
Przynajmniej nie ośmieszam grono instruktorów.
oskbelfer napisał(a):bo żygac się chce jak czytam gości którzy pie... o konwencji z wiednia --- weź ją najpierw całą przeczytaj następnie poczytaj prd -- jak zrozumiesz to się odzywaj
Mi też rzygać się chce jak muszę słuchać "doświadczonych kierowców" wyrzucających rowerzystów z jezdni.

Szerszon. Koledze już nie wypomnisz kardynalnego błędu ortograficznego?

Uczcie się.
cierpnik

Postprzez szerszon » czwartek 08 sierpnia 2013, 14:16

1.http://www.l-instruktor.pl/sztuczny-egz ... _sie_lubic…/458.html
2. Nie propaguje tego na publicznym forum i nie obnosi sie z głupotą
Mi też rzygać się chce jak muszę słuchać "doświadczonych kierowców" wyrzucających rowerzystów z jezdni.

Na część drogi dla nich przeznaczona , zgodnie z Art 33.1 i znakiem C-13
I również ozięble odczep się od rowerzystów.

jak przestaną łamać przepisy....
Uczcie się.

WORD Słupsk i wszystko jasne...znam ta ulotkę od dłuższego czasu i powtórzę.
Co mam sądzić o osobie, która w ulotce firmowanej przez WORD napisała o drugiej stronie ulicy :spoko:
Ten sam WORD chyba jako jedyny lansował zawracanie na rondzie pasem zewnętrznym jako zgodna z przepisami..juz ich "wyprostowali"
Co do błędu oskbelfera...
on zrobił błąd ortograficzny..tylko...Ty oprócz tego jeszcze piszesz bzdury. :lol:
szerszon

Postprzez cierpnik » czwartek 08 sierpnia 2013, 14:34

1.Zdanie L instruktora czy Szerszona mnie nie interesuje. Tym bardziej, że nie są one żadną wyrocznią.
2.A ja propaguję łamanie przepisów? Napisałem gdzieś: rowerzyści jeździjcie po PdP? Chyba rozmawialiśmy tylko o konsekwencjach karnych.
3.Przeznaczona nie znaczy obowiązkowa zawsze i wszędzie.
4.Czyli nie odczepisz się nigdy. A kiedy przyczepisz się do kierowców a w szczególności do siebie?
5. Mi tam zwisa co o nich sądzisz. W kwestii rowerzystów mają rację. A co ci się nie podoba w drugiej stronie ulicy to nie wiem.
cierpnik

Postprzez oskbelfer » czwartek 08 sierpnia 2013, 15:06

cierpnik żygać mi się chce , żygać przez ż z kropką ---------- bo rzygać przez RZ to jest mało powiedziane.
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez szerszon » czwartek 08 sierpnia 2013, 15:57

cierpnik napisał(a):1.Zdanie L instruktora czy Szerszona mnie nie interesuje. Tym bardziej, że nie są one żadną wyrocznią.
2.A ja propaguję łamanie przepisów? Napisałem gdzieś: rowerzyści jeździjcie po PdP? Chyba rozmawialiśmy tylko o konsekwencjach karnych.
3.Przeznaczona nie znaczy obowiązkowa zawsze i wszędzie.
4.Czyli nie odczepisz się nigdy. A kiedy przyczepisz się do kierowców a w szczególności do siebie?
5. Mi tam zwisa co o nich sądzisz. W kwestii rowerzystów mają rację. A co ci się nie podoba w drugiej stronie ulicy to nie wiem.

1. Oczywiście ,że zdanie czynnego egzaminatora Ciebie nie intersuje..jesteś najmądrzejszy...
2. Jak nie wyedytowałeś to poszukam, przecież nic sie nie stanie, jak sie nie zatrzymasz na S-2, albo durne ograniczenia pędkości...ciekawe kto to napisał...nie wiesz ?
3.Kiedys pytałem...a gdzie to masz napisane ? Gdzie jest zwolnienie ze stosowania sie do znaku nakazu ??? Gdzie ? Pokaż artykuł lub paragraf ...
4. Głupotę będę piętnował, szczególnie jeśli będzie sie objawiała np w sposób prezentowany przez Ciebie.
Dobierasz sobie przepisy, które są po twojej myśli, głuchy na argumenty..pal licho moje...ale firmowane przez egzaminatora, który pisze pod imieniem i nazwiskiem ?
Myślisz,ze jego szefostwo pozwoliłoby mu na takie szerzenie herezji ?
5.Mają rację w kwestii rowerzystów tylko dlatego,że napisali głupotę ,która Ty lansujesz.
Jak można pisać o drugiej stronie ulicy..gdzie jest wymieniona ulica w PoRD ?
Chyba od WORDu mozna wymagać trzymania sie chociaż terminologii ?
Poza tym,kultura Ci sie gimnazjalisto na dzisiaj skończyła...mi nie "zwisa" i dlatego poczekam, aż takie indywidua polecą z tego forum, bo to jest skandal,że jeszcze tu funkcjonujesz.
Zero kultury, znajomości przepisów....
szerszon

Postprzez Zonaimad » piątek 09 sierpnia 2013, 01:19

Pytałeś o "konkrety", kiedy zarzuciłem ci, że raczej nie słyniesz z dbałości o piękny język... Oto i one:
szerszon napisał(a):Będziesz mógł głosik razem z innymi oszołomami rowerowymi swoje funta kłaków warte teorie i używać sobie na bydle samochodowym.

Daleko szukać nie musiałem... :spoko:
szerszon napisał(a):Ja ograniczam się do absolutnego minimum.

Spore te twoje "minima"... :)
szerszon napisał(a): Przy dyskusji z userem , obu nam znanym, bo wymienianym przed paroma postami, tendencja była całkowicie odwrotna.

Ja nie piszę o nim, tylko o tobie - nie zmieniaj tematu. :D
szerszon napisał(a):Cieszy mnie popularność,że niektórzy prawie śnią o mnie...

Przykro mi to pisać, ale zainteresowanie twoją osobą nie wynika z mojej rzekomej fascynacji, tylko z dbałości o porządek w dyskusji. Innymi słowy - nie chodzi mi o ciebie, tylko o innych...
szerszon napisał(a):A dyskusja zmierza dlatego w stronę, jaką zmierza ponieważ jesteś mi znany z tematyki, jaką sie tu głównie zajmujesz.

Tematyka rowerowa jest jedną z wielu tematów, jakie poruszam na tym forum. Nie przeczę - o rowerach napisałem sporo postów. Ale zauważ, że większość tych postów jest na jeden i ten sam temat. I to w dodatku temat podczas... rozmowy z tobą. Ponieważ w kółko, i w kółko ciągnąłeś jakąś tam anty-rowerową śpiewkę, a ja w kółko, i w kółko - sięgając do przepisów - odpowiadałem, dlaczego się mylisz. Często zresztą pisząc "to samo przez to samo". Gdy zwrócisz uwagę na ilość poruszanych przeze mnie zagadnień rowerowych zauważysz, że jest ich mniej-więcej tyle, co na temat parkowania, oznakowania, czy zasad ogólnych PoRD. Tylko akurat tam, gdzie brak jest twojego emocjonalnego podejścia, wątki te są dużo krótsze... przypadek?

Widzisz... to, że "jestem tobie znany" głównie z tematyki rowerowej, którą "się tu głównie" zajmuję, wynika z tylko z tego, że akurat ta tematyka budzi w tobie najmniej zdrowe emocje. Gdybyś był antysemitą, pewnie byłbym Tobie "znany głównie z żydowskiego pochodzenia" (którego notabene nie posiadam ;-)). A gdybyś był, powiedzmy, absolutnym przeciwnikiem zatrzymwania się na zielonej strzałce - byłbym tobie znany jako członek prostrzałkowego lobby. ;-) Tak to działa...

szerszon napisał(a):A nie są ? Czepiam sie rowerzystów jeżdżących zgodnie z przepisami ?

Dość wspomnieć, że rowerzyści - uczestnicy ruchu jak wszyscy inni - w dodatku słabo zintegrowani (bo gdzie babci jadącej rowerem na cmentarz do np. kolarza szosowego) jawią ci się jako jakiś "ruch", "frakcja"... ;-) Przypomnę, że niedawno nazwałeś tę grupę użytkowników przykładem świetlanej głupoty. I bynajmniej nie siliłeś się na żadne rozróżnienia...
szerszon napisał(a):Akurat Ty zwracasz uwagę na rowerzystów, bo sympatyzujesz z tym ruchem bardziej niz z pozostałymi grupami użytkowników i dlatego zwracasz na to uwagę.
Sympatyzuję tez z pieszymi, kierowcami autobusów, drogówką, motorniczymi, strażą miejską i kierowcami samochodów. Ba, sam nawet jestem jednym z nich. :mrgreen: Ale tylko na temat rowerzystów zdarza ci się czasem - ni z tego ni z owego - napisać jakiś post kompletnie nie pasujący do tematu. Mający udowodnić naturalnie, że rowerzyści to zagrożenie co najmniej tak duże, jak nieodpowiedzialni kierowcy. :-)

szerszon napisał(a):
zonaimad napisał(a):Wszystkie twoje opinie są zawsze silnie ugruntowane i na wszystko masz bardzo proste i łatwe wyjaśnienie... co nie?

A nie są ?

Oczywiście, że są... Ale nie mam w związku z tym dla Ciebie dobrych wieści. Paranoja polega właśnie na tym, że dotknięta nią osoba jest w stanie - całkiem spójnie i logicznie - uzasadnić i wyjaśnić każdy pogląd, który z tej paranoi wynika. Co więcej, pozwolę sobie zacytować za wikipedią:
Zespoły paranoiczne są trudne do leczenia z uwagi na brak współpracy i chęci chorego do leczenia, który logicznymi wywodami podkreśla, że to osoby z jego otoczenia są chore, a nie on sam.

Skądś to znamy, prawda...? No bo to przecież Zonaimad jest przesadnie zainteresowany rowerami (notabene chce pomordować rowerzystów i wspiera prozachodnie lobby!), a nie szerszon - i szerszon ma na to logiczne wywo... pardą, dowody...
Zonaimad

Postprzez cierpnik » poniedziałek 12 sierpnia 2013, 08:19

1. Pójdę do sądu i się tym podeprę.... raczej podetrę.
2. Nie edytowałem. Poszukaj. Tylko wiedz o tym, że wskazywanie durnych przepisów nie jest nakłanianiem do ich łamania.
3. Art 33, który ciebie przerasta.
4. Zjadę z ronda wewnętrznym pasem bo skręcam w lewo i jak przywalę w tego jadącego zewnętrznym do pójdę do sądu i powołam się na Szerszona i L instruktora. :lol:
A widziałeś szefa wszystkich również podpisującego się z Krakowa? Mówi zupełnie co innego.
5. Szerszon. Wydaj słownik wszystkich wyrazów, których można używać.
Jak nie wiesz co to jest ulica to twój problem. Jakbyś był kumaty to PoRD nie jest jedyną obowiązującą ustawą. Droga to budowla a więc i inne ustawy mają znaczenie.

I tak Szerszon. Masz zero kultury w stosunku do rowerzystów. Szerszon to Pan za kierownicą.
cierpnik

Postprzez szerszon2 » poniedziałek 12 sierpnia 2013, 09:42

Kłaniam się.
Jako ,że zostałem zbanowany na swoim podstawowym koncie, pozwoliłem sobie otworzyć drugie dla jednego posta.
Nie udzielę odpowiedzi powyższym userom, bo nie czuje sie do tego uprawniony.
Chciałem tylko pożegnać sie z normalnymi userami, przynajmniej do czasy odblokowania mojego podstawowego konta, a Pani Moderator życzyć dalszej owocnej, obiektywnej oceny...jest super :spoko: nazywanie kogoś bydłem , d.... mieści sie standardach tego forum....
Nawet nie była łaskawa poinformować innych w tym wątku,ze już nie jestem w stanie odpowiedzieć.
Tak jak napisałem w stopce...wreszcie poszedłem za cman"em :D
dziękuję
szerszon2

Postprzez oskbelfer2 » poniedziałek 12 sierpnia 2013, 14:45

szerszon2 napisał(a):Kłaniam się.
Jako ,że zostałem zbanowany na swoim podstawowym koncie, pozwoliłem sobie otworzyć drugie dla jednego posta.
Nie udzielę odpowiedzi powyższym userom, bo nie czuje sie do tego uprawniony.
Chciałem tylko pożegnać sie z normalnymi userami, przynajmniej do czasy odblokowania mojego podstawowego konta, a Pani Moderator życzyć dalszej owocnej, obiektywnej oceny...jest super :spoko: nazywanie kogoś bydłem , d.... mieści sie standardach tego forum....
Nawet nie była łaskawa poinformować innych w tym wątku,ze już nie jestem w stanie odpowiedzieć.
Tak jak napisałem w stopce...wreszcie poszedłem za cman"em :D
dziękuję

Witam.
Nazwa i awatar konta nie są przypadkowe, pozwoliłem sobie otworzyć konto dla jednego posta, gdyż moje konto wlaściwe zostało zbanowane - pewnie na zawsze, tak domniemywm - gdyż nie podło ze strony admina i moderatora doprecyzowanie terminu banicji :) Powód podany przez Admina rozumiem, szkoda jedynie iż "szefostwo" forum nie było łaskawe poinformować innych w tym wątku, że zostałem wykluczony.
Piszę by pozdrowić Normalnych Userów, ponieważ nie wiem czy dane mi będzie jeszcze kiedykolwiek tutaj pisać :)
Szczególnie pozdrawiam Szerszona i Rusela, a i innych - kolezanki i kolegów - jednak z racji licznej grupy nie wymieniam z Nazwy :)
Pani Moderator i Administracji życzyę dalszej owocnej, obiektywnej a nadto merytorycznej oceny dyskusji, zaś nowym (zwłaszcza "młodym szoferom" ) polecam (ze zrozumiałych wględów) literaturę prd takich ludzi jak: Zasel, Drexler, Soboń, Stefański

Dziękuję za uwagę :)
Info od admina:
1.Masz całkowicie zabroniony dostęp do tej witryny.
2.Powód zablokowania: forum schodzi na psy pora poszukać nowego

Podtrzymuję zdanie --- prawda zabolała ? ....najlepiej wywalić tych, kórzy krytykują :)
Czytam stronę www.L-instruktor.pl jest cool :)
oskbelfer2

Postprzez ella » wtorek 13 sierpnia 2013, 22:15

Moderator życzyć dalszej owocnej, obiektywnej oceny.
Obu panom także życzę owocnej pracy twórczej na innych forach.
.
Tu powód waszych banów jest prosty - nagminne ataki personalne w dyskusjach.

Pani Moderator i Administracji życzyę dalszej owocnej, obiektywnej a nadto merytorycznej oceny dyskusji,

Jakoś niektórym ciężko pojąć , że moderator nie jest od oceny merytorycznej dyskusji. To jest forum a nie praca dyplomowa.
ella
Moderator

Postprzez Zonaimad » wtorek 13 sierpnia 2013, 22:33

Brawo admin! W końcu dyskusja będzie (być może) dotyczyła przepisów i praktyki, a nie tego, kto jest oszołomem, kto powinien wrócić do gimnazjum, a kto nie umie czytać.
Zonaimad

Postprzez szerszon2 » środa 14 sierpnia 2013, 22:08

Pani "moderator" ..my sie nie tłumaczymy, bo nie mamy z czego..stwierdzamy fakt,ze obowiązują tutaj podwójne standardy, a piętnowanie głupoty jest karane...ale to prywatny folwark i właściciel ustala co jest dla niego priorytetem.
Na szczęście są inne fora , a to, o obecnym "poziomie" z biegiem czasu stanie sie mglistym wspomnieniem w odmętach internetu.
szerszon2

Postprzez ella » środa 14 sierpnia 2013, 22:31

Na szczęście są inne fora , a to, o obecnym "poziomie" z biegiem czasu stanie sie mglistym wspomnieniem w odmętach internetu.

To idź na te inne fora i przestań się tutaj produkować. Powodzenia.
ella
Moderator

Postprzez niebieski90 » środa 14 sierpnia 2013, 22:39

szerszon2 napisał(a):Pani "moderator" ..my sie nie tłumaczymy, bo nie mamy z czego..stwierdzamy fakt,ze obowiązują tutaj podwójne standardy, a piętnowanie głupoty jest karane...ale to prywatny folwark i właściciel ustala co jest dla niego priorytetem.

Myślę, że to raczej Twoje dotychczasowe wypociny będą od tej chwili powoli tonąć we wspomnieniach Internetu. Nie spodziewałem się takiego ruchu administracji tego forum, co w moich oczach bardzo podnosi jego wizerunek. Dość już samozwańczych internetowych instruktorów i kierowców-frustratów. Poczekać jeszcze tylko parę lat a znikniecie też z dróg publicznych, wtedy jazda samochodem, rowerem, chodzenie pieszo staną się bezpieczniejsze. Swoją drogą, na jakiekolwiek forum kierowców by nie spojrzeć, wszędzie kłótnie, wywyższanie swoich racji, docinki osobiste, brak szacunku i kultury do drugiego człowieka. Jest to wręcz charakterystyczne w dyskusji z innymi kierowcami, a także z niektórymi instruktorami/egzaminatorami - samozwańczymi, lub co gorsza - realnymi. Aż chce się spytać, czy ten stan nie odzwierciedla dość dokładnie tego co dzieje się na naszych drogach? Czy mając świadomość istnienia kierowców takich jak ostatnio zbanowani można czuć się bezpiecznie w ruchu drogowym? I jest to niestety pytanie retoryczne. Zafiksowanych frustratów nam nie potrzeba, ani na drogach, ani przy szkoleniu młodych kierowców, ani na forach internetowych. Brawo admin!
niebieski90

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka