maryann napisał(a):szerszon napisał(a):Skoro na rondzie nie da sie skręcić w lewo to po co jest tu wsadzony zakaz skrętu w lewo ?
Pewnie chodziło autorowi o geometryczne lewo. Bo chyba nie sugerujesz, że o wjazd na wyspę centralną?
Nie wiem o co chodziło, ale przeczytaj co jest napisane przy znaku "zakaz skrętu w lewo"
Co ja się będę produkował...
cierpnik
Czy możesz mi podać przepis ,że sygnalizacja świetlna anuluje C-12 ?
Jak działa sygnalizacja to sugerujesz,że mogę skręcić fizycznie w pierwszą napotkana jezdnię ?
Dobre....
Może "warszafka" musi mieć dodatkowy znak.
O ....widzę,ze następny z kompleksami.
scooby14444
Jaki przepis PORD złamałem jadąc w ten sposób? ..
Zbyt się najeżyłeś, akurat tutaj nic Ci nie zarzuciłem. Napisałem zgodnie z prawdą ,że dobrze napisane.
Czyżby zasada ograniczonego zaufania nie obowiązywała? ..
..
Dlatego staram się zmienić pas na zewnętrzny tuż za ostatnim wlotem co mnie nie interesuje...właśnie z powodu tych , co im się spieszy...
Pokrętna logika, porównaj sobie wewnętrzny pas ronda , z lewym pasem na autostradzie, nie musisz albo nie chcesz to nie korzystasz.
Tu się z Tobą nie zgodzę. Jeśli uważasz za słuszne i zgodne z Art 22 objeżdżanie ronda pasem zewnętrznym i nie widzisz nic w tym złego i sprzecznego...
Mówimy o zjeżdżaniu z ronda z wewnętrznego pasa. Jeżeli nie ma znaków P-8 jest to ewidentne złamanie PORD.
Czyli łamię który artykuł ?
To szczególny przypadek skrzyżowania.
Bardzo chętnie zapoznam się z przepisem, gdzie ta wspomniana szczególność jest zaznaczona.
Dla Ciebie rondo może być wyjątkowe, dla innego skrzyżowanie w kształcie T, dla jeszcze innego skrzyżowanie z wyspą centralną
o ! np takie...
http://goo.gl/maps/NwoxR jaki cudo....
Skoro dla ciebie nie ma różnicy to czemu nie wjeżdżasz na środek wyspy i nie włączasz kierunku, ustępując tym z przeciwka?
Ponieważ jadę po części drogi przeznaczonej dla mnie, a środek wyspy nie spełnia tego warunku

Poza tym mam C-12 pokazujący z której strony mam objechać wyspę po części dla mnie przeznaczonej
Tu masz skrzyżowanie o ruchu okrężnym, gdzie ruch wokół wyspy jest skanalizowany znakami P-8,
Śnieżek przyprószy i...klops...paraliż...
Tu masz rondo, gdzie nie ma P-8 na powierzchni skrzyżowania
http://goo.gl/maps/fqIBtto co wjeżdżasz jak pokazują znaki przed skrzyżowaniem , a na środku skrzyżowania po pasie zewnętrznym ?