2. Niech to będzie poważna dyskusja..nie rozśmieszaj mnie...wiesz jak wyglądało zbieranie tych 100 tys podpisów i kto sie pod podpisywał ? Podczas zlotów rowerzystów w poszczególnych miastach...powaliłeś mnie tym "argumentem"
no to masz bardzo niewielką wiedze na temat prac ktore sie nad tym projektem odbywaly pomijajac wszystkie organizacje na rzecz brd w tym kraju i chyba zerową wiedze na temat zgodnosci owczesnych przepisow z konstytucją
4. Najbardziej niepokojącym jest fakt,że czynny egzaminator , który zaszedł wysoko w drabince znajomości PoRD łyka wszystko jak pelikan....kto mu dał uprawnienia? ( w tym punkcie pozwoliłem sobie na odpowiedź adekwatną do twojej wypowiedzi),masz problem ze zrozumieniem
tych bzdur komentowac nie bede
Ty chcesz dyskutować merytorycznie ?
Jezeli naprawde nie masz nic do powiedzenia w tym tamacie procz slowa "nadinterpretacja" to ja naprawde nie mam ochoty brac udzialu w tym bełkocie ktory probujesz wcisnąć mi na sile...
Jezeli masz problem z interpretacja danego przepisu to zglos sie do odpowiednich instytucji z prosba o pomoc, ja takiego dylematu nie mam, stosuje przepisy w zgodzie z wlasnym rozumiem i poki co zaden instruktor, ochotnik na egzaminatora czy urzad marszalkowski tego nie podwazyl
To wskaż, który to jest dokładnie przepis.
I nie odpowiedziałeś na pytanie jaka to jest część drogi?
220 w sprawie wyznaczania przejsc dla pieszych jakie musza byc spelnione warunki co do minimalnych szerokosci itd. i miejsca w ktorych przejscia sie wyznacza...
jest to
zjazd, zaden chodnik, ma posiadac jezdnie wiec nie wciskaj mi tu kitu cierpnik bardzo prosze...
Zjazd indywidualny powinien mieć: 1) szerokość nie mniejszą niż 4,5 m, w tym
jezdnię o szerokości nie mniejszej niż 3,0 m i nie większej niż szerokość jezdni na drodze
2) droga - budowla wraz z drogowymi obiektami inżynierskimi, urządzeniami oraz instalacjami, stanowiącą całość techniczno-użytkową, przeznaczona do prowadzenia ruchu drogowego, zlokalizowaną w pasie drogowym;
6) chodnik - część drogi przeznaczona do ruchu pieszych;
8.
zjazd - połączenie drogi publicznej z nieruchomością położoną przy drodze, stanowiące bezpośrednie miejsce dostępu do drogi publicznej w rozumieniu przepisów o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym;