Kilka dni temu udało mi się zdać teorię.
Większość pytań, która się pojawiła była dosyć podobna do już zamieszczonych na tym forum.
Przy okazji bardzo dziękuję wszystkim wrzucającym pytania, bo czułam się pewniej wiedząc, że część pytań, które mi się wyświetliły przerabiałam już w domu!:)
Jednym pytaniem z którym wcześniej się nie spotkałam był filmik przedstawiający autostradę, na górze była elektroniczna tablica z napisem ''A2 do Berlina otwarta" a pod nim znajdowały się w rzędzie obok siebie znaki A-30 (inne niebezpieczeństwo). Pytanie o ile dobrze zapamiętałam, to czy należy zachować szczególną ostrożność. Ja zaznaczyłam TAK, ale po sprawdzeniu jeszcze raz wypunktowanych przypadków, kiedy należy zachować szczególną ostrożność, wydaje mi się, że to była błędna odpowiedź.
Inne pytanie, które zapamiętałam dot. szczególnej ostrożności - czy wyjeżdżając z drogi polnej na drogę utwardzoną należy zachować szczególną ostrożność? TAK, bo taki wyjazd to włączanie się do ruchu przy którym należy zachować szczególną ostrożność.
Kolejne dotyczyło opatrunku uciskowego - kiedy należy go użyć. Odpowiedź: przy krwotoku. Jedną z odpowiedzi było też ''przy zmiażdżeniu kończyny" - ale w tym przypadku użylibyśmy opaski uciskowej, a nie opatrunku uciskowego. Warto zapamiętać tę różnicę, żeby potem nie zrobić głupiego błędu.
Miałam też standardowe pytania o prędkość na różnych drogach, czy mogę ominąć pojazd, jeśli zatrzymał się, aby przepuścić pieszego, czy powinnam powstrzymać się od wyprzedzania widząc zataczającą się osobę.