mirinda napisał(a):Przepisy mówią ze kursant ma dostać kartę na pierwszych zajęciach z teorii i wszystkie zajęcia sam wpisywać a instruktor po skończonych zajęciach potwierdzić udział w zajęciach i sie podpisac na karcie.Znane są przypadki kiedy instruktorzy wczesniej rozpisują godziny zeby przyspieszyć kurs a pozniej nie są w stanie zrealizować napisanych godzin(np. auto się zepsuło) i kursant jest w plecy, a godziny juz podpisał .
Przepisy mówią , że karta zajęć jest zakładana na poczatku kursu ale nie precyzują kto i jak ma ja przechowywać w trakcie kursu.
A zarzut że instruktorzy wpisują sobie co chcą i że rozpisują wszystko szybciej to jest raczej bezpodstawny zarzut, a jeśłi już ktoś pełnoletni sobie na to pozwolił - to już źle świadczy o nim samym.
wiruswww napisał(a):Ja karty nie dostałem ale miałem do niej wglą kiedy tylko chciałem, zajęcia podpisywałem po skończonym kursie czyli jadąc na egzamin miałem do złożenia jakieś 20 autografów i uwarzam że takie rozwiązanie jest w porządku wobec kursanta.
to też nie jest dobre rozwiązanie - podpisywanie po zakończeniu WSZYSTKICH zajęć na raz - uczciwie powino być, że podpisujesz to co właśnie skończyłeś jeździć - godzinkę, dwie - po każdej zakończonej jeździe w danym dniu.