szerszon napisał(a):Cała przeważająca liczba rond nie pasuje do waszej teorii sygnalizowania tylko prawym kierunkowskazem.
Ale z naszej teorii nie wynika sygnalizowanie prawym kierunkowskazu zjazdu z każdego ronda, tylko z klasycznego ronda pierścieniowego.
-----
szerszon napisał(a):...na Placu Grunwaldzkim taki chętny do lewego kierunkowskazu nie byłem- ale nie pasuje mi ten plac do idei ronda...
Za to doskonale pasuje do opisu skrzyżowania, przed którym drogowcy zgodnie z PoRD mogą postawić C-12.
-----
szerszon napisał(a):Namalowałeś absurd.
Sugerujesz, że coś jest absurdem, choć jest zgodne z PoRd tylko dlatego, że nie potrafisz się na tym czymś zachować zgodnie z PoRD.
dylek napisał(a):...serio powinni wykreslić możliwość stawiania C-12 na placach... bo to tylko bajzel wprowadza...
Sugerujesz nie stawianie C-12 przed skrzyżowaniem, choć jest to zgodne z PoRD tylko dlatego, że nie potrafisz się na tym czymś zachować zgodnie z PoRD.
-----
dylek napisał(a):Chętnie poznałbym zdanie p.Dworaka...
Nie wiem co na to p. Dworak, ale moim zdaniem na skutek niezgodnego z PoRD oznakowania kierujący mają twardy orzech do zgryzienia.