Tak samo nie łączą poszczególnych manewrów w jeden wielki manewr jak Ty to robisz. Ich "taktyka przejazdu", "moim zdaniem" czy "myślę, że wprowadzenie tego" w takim samym stopniu potwierdza moją jak i Twoja teorię, w takim samym stopniu zaprzecza mojej, jak i Twojej teorii. Brak konkretów, a przede wszystkim brak jednoznacznego stanowiska co do określenia zjawiska "zmiany kierunku jazdy" będącego powodem istnienia naszych dwóch odmiennych zupełnie teorii.szerszon napisał(a):Ich ogólność polega na tym, że nie dzielą manewru na poszczególne odcinki jak Ty to robisz.
Obie "taktyka przejazdu", "moim zdaniem" czy "myślę, że wprowadzenie tego" powstały jako wynik istnienie dwóch przeciwnych teorii, jako pewna ich wypadkowa. Bez wnikania szczegóły i próby oceny, która teoria jest prawidłowa opisano sposoby przejazdu przez rondo, które powinny zapewnić bezpieczeństwo i wzajemne zrozumieniem przez innych kierujących jeżdżących zgodnie z obiema teoriami. To co opisano w obu tekstach w zasadzie pokrywa się z tym, co ja piszę, że choć nie jest na klasycznym rondzie pierścieniowym wymagane i nie jest zabronione to można, a nawet czasem warto zrobić.
Obaj autorzy opisali uniwersalne ich zdaniem sposoby przejazdu przez skrzyżowanie, które na niektórych rondach mogą sprawić więcej zamieszania niż pożytku. Oba artykuły nie przybliżają do rozwiązania zagadnienia, wprost przeciwnie nawet od niego oddalają.
-----
Odnosisz wrażenie... nie pierwszy raz pokazałeś, że nie rozumiesz tego co czytasz, bo z mojej teorii nic takiego nie wynika. Jeżeli natomiast chodzi o prawy przy zjeździe to raczej na podstawie obu podlinkowanych przez Ciebie tak można sądzić.szerszon napisał(a):Odnoszę wrażenie ,że twoja teoria i na takim rondzie polega na prawym wjazdowym i prawym zjazdowym.
-----
Zgadza się, ja też zwolennikiem tego nie jestem. Tyle razy domagałeś się żebym ci o tym napisał, tyle razy Ci napisałem, a Ty nadal twierdzisz, że napisałem coś innego.szerszon napisał(a):Nawet wśród zwolenników tylko sygnalizacji zjazdu z ronda prawym kierunkowskazem nie ma czegoś takiego jak sygnalizacja wjazdu na rondo prawym kierunkowskazem bo to zmiana kierunku jazdy.