szymon1977 napisał(a):Mogę Ci odpowiedzieć na inne pytanie: czy cały przejazd przez skrzyżowanie jest jedna wielką zmianą kierunku jazdy? Nie i wobec braku jakichkolwiek podstaw takie stwierdzenie jest błędem, jak i wszystkie oparte na nim a głoszone przez Ciebie i Dylka teorie.
Czy cały przejazd przez skrzyżowanie jest jedna wielką zmianą kierunku jazdy?
TAKWobec braku jakichkolwiek podstaw, że jest inaczej, to wszystkie teorie głoszone przez ciebie i tobie podobnych można sobie....
Gdyby było jak mówisz, to na KAŻDE skrzyżowanie mógłbyś sobie wjechać dowolnym pasem...na jego środku przeskoczyć na pasujący tobie i pojechać gdzie ci pasuje...np dojazd do skrzyżowania 2 pasy - lewy pusty tylko do skrętu w lewo...prawy zakorkowany do jazdy prosto i w prawo...Wjeżdżasz na skrzyżowanie wolnym pasem lewoskrętowym, na środku skrzyżowania wymyślasz sobie, że jednak skorzystasz z warunkowej strzałki, kierunkowskaz, przeskok na prawy pas i śmigasz w prawo... Dokonałeś zmiany kierunku jazdy nie na całym skrzyżowaniu lecz tylko na jego wyrywku... mandat za to zarobisz, egzamin za takie coś od razu przerywany, ale ty sobie twierdź, że tak ci przepisy pozwalają....powodzenia, ale ja tego nie łykam...
Przed skrzyżowaniem masz już wiedzieć co chcesz robić i konsekwentnie do tego się ustawić i tor jazdy przez skrzyżowanie obrać, tak, by wykonać na skrzyżowaniu
zmianę kierunku jazdy przepisowo, a nie dyrdymały opowiadać, że tu na skrzyżowaniu zmieniam, tam nie zmieniam...a w ogóle to mogę chcieć pojechać tak, a potem się rozmyślić i pojechać inaczej, byle odpowiednio pas zmienić...
Rozumi to czy nie rozumi?
A co do rysuneczku i pytania to dalej twierdze : może zmienia...może nie zmienia...zależy skąd wjechał i gdzie chce pojechać...to że jedzie łukiem, to za mało by określić, czy zmienia, czy też nie...trzeba wiedzieć skąd dokąd zmierza...

- kgodp.jpg (45.8 KiB) Przeglądane 4290 razy
Może być w tym miejscu z prawym kierunkowskazem - tor czerwony, bez kierunku - tor niebieski, bądź z lewym kierunkiem - tor zielony... Z twojej wstawki nie da się odpowiedzieć na twoje pytanie