cierpnik napisał(a):1.Teraz wytłumacz to szerszonowi.
2.Zatem ja już nie wiem czym dla Ciebie jest wyznaczony kierunek. Bo ewidentnie dostanie się do wjazdu na posesję jest jazdą w kierunku takim samym jak poprowadzona jest DDR. Bo oczywiście jesteś świadomy, że zjazd na posesję (wyłączanie się z ruchu) nie jest tożsame ze zmianą kierunku jazdy?
3.Rozporządzenie, które określa jak klasyfikuje się grunty. Czyli kiedy mamy do czynienia z drogą.
4.PoRD w żaden sposób nie mówi jak rozpoznać drogę. Od tego są inne rozporządzenia. Tak samo jak masz rozporządzenia o znakach itd.
5.To nie jest droga. O tym rozmawiamy.
6.Warunki techniczne dróg powinny Ci wskazać w jaki sposób odróżnić chodnik od jezdni.szerszon napisał(a):. pokaż mi oznakowane chodniki w pasie drogowym ( co to w ogóle jest ?) poza DDP
7.Masz jechać po drodze a nie poza nią.szerszon napisał(a):3. Co ma plan do PoRD ? Co Ciebie obowiązuje jako uczestnika ruchu ?
8.Droga znajduje się tylko w pasie drogowym. Poza nim teren jest gruntem o innej klasyfikacji niż droga. I tego nie zmienisz chyba, że zażyczysz sobie przekształcenie terenu.
1. Akurat ten "argument" oczywiście oparty na podstawach prawnych jest nie do przejścia. Jeden z drugim sobie ustalili i tak będzie...

2. Zawracając tak jak pokazałem na grafice jednak coś sie dzieje, nieprawdaż ? To teraz pomyśl ,co ?
DDR jest dwukierunkowa i jazda zarówna z północy na południe wyczerpuje jazdę w tym samym kierunku, jak i analogicznie jazda z południa na północ.
Może w łopatologiczny sposób jak dla przedszkolaka.
Masz dwie jednokierunkowe DDR stykające sie ze sobą. Tego nie pojmiesz to już dramat.
3. Chyba tylko na nie sie powołałeś, ale to nie jest istotne.
Jaki wpływ to rozporządzenie ma na PoRD ? Niewielki a wręcz żaden...a więc nie widzę sensu na powoływanie sie na nie skoro interesuje nas tylko droga w rozumieniu PoRD.
Co mnie obchodzi jako kierowce do jakiej klasy pastwiska jest przypisany trawnik obok drogi ?

4. Nie wiedzieli,ze będziesz miał problem z rozpoznaniem jezdni, chodnika, DDR i innych ?
Wiesz co to jest jezdnia ?
Wiesz co to jest chodnik ?
Jak wiesz to i drogę rozpoznasz...
Jeszcze czekam jak napiszesz ,że PoRD nie mówi jak rozpoznać np pojazd samochodowy albo pieszego.Sam juz nie wiem co odpisywać na takie "cuś"

5. Nie rozmawialiśmy o tym. Ty usiłujesz wciskać ciemnotę.
Skoro do istnienia drogi wystarczy jeden z elementów występujących w Art 2.1) to dlaczego to nie może być chodnik ?
Jak czytam takie rzeczy to strach ogarnia jak będziemy mieli takich "doktorantów".
6. Nie pytam o odróżnienie chodnika od jezdni tylko o oznakowane chodniki.
Leszko napisał bzdurę,a Ty w ogóle odpowiadasz bez sensu. Rozumiesz w ogóle pytanie ?
7. Kolejny przykład twojej bezmyślności i napisania czegokolwiek dla samego napisania.
Mam jechać nawet po jezdni, ponieważ chodnik występujący obok jezdni do jazdy nie służy.
Ale tutaj nie było mowy o jeździe tylko czy chodnik sam w sobie może być drogą. I nie widzę żadnych przesłanek, aby nią nie był.
8. Chłopie, tutaj jest forum o prawie jazdy, a nie kółko rolnicze. Weź sie ogarnij o czym Ty w ogóle piszesz. jakie klasyfikacje gruntów ?
kogo obchodzi , ile Ty z unii kasy przytulisz za posiadanie odpowiedniej klasy "morgów"

================================
Chyba już można zakończyć, nie mam zamiaru w następnych postach dowiadywać się, czym cierpnik karmi swoja krasulę i na jakiej klasie ziemi.