cierpnik napisał(a):szerszon napisał(a):A jakie to jest prawidłowe oznakowanie?
2.Ma być wyznaczona dla kierunku a nie biec w tym kierunku.
3.Prowadzi ale nie jest wyznaczona dla mojego kierunku. Gdzieś nawet napisali, że słowo wyznaczony ma związek ze słowem znak.
4.Nadal nie czytasz Art.1
5.Tzn czego nie mogę zrobić?
6.Czyżby rowerzysta poruszający się jezdnią z jej prawej strony gdy to możliwe utrudniał ruch?
7.Co mi nie przeszkadza?
8.Poczułeś kiedyś podmuch wiatru od pędzącego tira?
9.Do których mało kto się stosuje bo jezdnia szeroka jak autostrada (i nie obwiniam tutaj kierowców bo dostosowanie prędkości do szerokości jezdni jest jak najbardziej naturalne). Szeroka kosztem chodnika.
10.Widać, że nie jeździsz rowerem i nie rozumiesz na czym polega utrzymanie równowagi na jednośladzie.
11.
- kamizelki jakoby rowerzyści byli niewidoczni za dnia jak i w nocy z prawidłowym oświetleniem
- kaski jakoby miały pomagać w zderzeniach z samochodem czego nawet normy kasków nie zapewniają, dziwne, że kierowcom się nie zakłada kasków skoro to oni częściej są narażeni na urazy głowy w przeciwieństwie do rowerzystów, którzy najczęściej okaleczają twarzoczaszkę, której kask nie chroni; to co? kaski motocyklowe?
- OC - OC dla wszystkich, pieszych również.
12.Czy nawet nie miałem licznika bo nie muszę go mieć?
1. Dz.U 220 warunki techniczne...
2. i jest...patrz zdjęcie...
3.Jedziesz jak ciężarówka... czy jadąc DDR jedziesz w innym kierunku ?

4. KW nie kończy sie na Art 1 którego i tak nie łapiesz.
5. Napisze inaczej. masz w końcu myśleć.
6. Czy piesi idący DDRiP z pozioma krechą utrudniają ruch ?
7. To co napisałem.
8. Podmuch przejeżdżającego TIRa nie ma nic wspólnego z twoim zachowaniem, jako rowerzysty wobec pieszych.
Inni kradną to ja też mogę ?
9. Co to ma wspólnego co robią ? Rozmawiamy o sytuacji, gdy przepisy są przestrzegane...co bardzo Ciebie uwiera.
10 Nikt Ciebie nie zmusza.To nie jeździj. Nakaz jaki czy co ?
Gdzie to jest napisane,ze rowerzyści maja mieć przywileje w dodatku nieuzasadnione ?
11. Akurat nie jestem za kamizelkami. W nocy sygnalizacja skrętu reką jest niewidoczna. Opaski odblaskowe na nadgarstkach wydaja sie lepszą opcją.
Kierujący pojazdami maja inne urządzenia bezpieczeństwa biernego.
Gdy nie ma -jeżdżą w kaskach-patrz wszelkiej maści wyścigi samochodowe.
OC- Pieszy nie przeciska sie na skrzyżowaniu rysując kierownicą roweru po karoseriach stojących na czerwonym sygnale pojazdów.
12. Dlatego tez obowiązek posiadania liczników jest lekko szalonym pomysłem, ale jest również furtką do takiego zachowania jakiego jesteś wyznawcą.