Witam, ja niestety już drugi raz nie zdałem 65/74 i 67/74
Co pamietam to:
1.Stoimy na światłach pojawia się zielone zaczynamy ruszać i nagle wchodzi babka na pasy. Czy należy jej ustąpić?
T/N
2. Czy za tym znakiem zabronione jest cofanie? - znak strefa zamieszkania a pod nią tabliczka "straż pożarna" i drewniane jakby drzwi (chyba chodziło żeby nie zastawiać) T/
N3. Stoimy na czerwonym, zmienia się sygnalizacja z czerwonego na żółte i filmik się zatrzymuje. Czy można przejechać za sygnalizator? T/
N - według mnie nie bo żółte światło jest do przygotowania się do jazdy a nie do tego żeby jechać odrazu.
4. Jedziemy autem i widzimy bezdomnego który marznie. Co należy zrobić ?
A. Podać mu ciepły napuj
B. Podać mu alkohol
C. Wziąć do samochodu, dać koc i ogrzać (coś takiego)
5. Zdjęcie pokazuje ręke z rana i krwią. I pytanie jak należy ją opatrzeć (czy coś takiego)
A.Dźwignąć do góry żeby zatamować krew
B.Użyć jalowego opatrunki wraz z gazą (coś w tym stylu)
C. Zrobić opaske jakąś tam...
Więcej mi się przypomnij to napisze

Jeszcze coś mi się przypomniało...
Pytanie Czy widoczny 1 znak ograniczenia prędkości jest do skrzyżowania(rondo) ? Na zdjęciu było znak ograniczenia do 40 + ustąp pierwszeństwa i za tymi dwoma znakami jeszcze znak koniec ograniczenia prędkości 30km/h
T/N
Widzimy znak T-6c (ale pierwszeństwo jest z góry i z lewej strony) my stoimy na dole, przy tabliczce znak ustąp pierwszeństwa (ale bez czerwonego obrysu - pytanie podchwytliwe? ) i czy mamy pierwszeństwo jeśli chcemy jechać w lewo ? T/
N Bo znak pokazuje kto ma pierwszeństwo xd
Co należy do obowiązkowego wyposażenia samochodu ?
A. Trójkąt
B. Gaśnica
C. Apteczka
Czytałem, że gaśnica jest obowiązkowa. Według mnie wszystko he tu mogłem stracić pkta bo nie wiadomo co na 100%...
Poza obszarem zabudowanym jest wypadek. Czy ustawisz trójkąt w odległości 90m? T/
N tu nie byłem na 100% pewny
Ruchem kieruje policjant, obok niego stoi drugi policjant. Jeden pokazuje zakaz wjazdu na skrzyżowanie a drugi ze można jechać i zielone światło na sygnalizatorze. Czy można wjechać na skrzyżowanie? T/
N Według mnie nie, ponieważ ten co pokazywał zakaz stał na środku drogi a ten drugi obok niego... Bardzo ciekawe pytanie...
Jaka długość ładunku możemy przewozić licząc o przodu (coś takiego, nie bardzo zczaiłem )
A. 1m
B. 1,5m
C. 2m
Chyba C. Jak co to poprawiać