cierpnik napisał(a):1.Czyli jazda slalomem Ci nie przeszkadza. Fajnie.
2.Mogę sobie iść całą szerokością chodnika tak jak mi się podoba uniemożliwiając innym wyprzedzenie, wyminięcie mnie.
3.Masz jakiś z tym problem? GDDKIA podpowiada.
4...które nakazują oddzielenie konstrukcyjne od innych części drogi. Kreska białą farbą tym nie jest.
5. No to się stosuję i nie korzystam z DDR w sposób zabroniony. Zapomniałem jeszcze o towarówce. Oczywiście walę jezdnią.
6.No patrz a KW wyraźnie jest napisane, że kierunek oznacza stronę.
7.Brawo. Zaczynasz myśleć poprawnie.
1. Znowu sobie dopowiedziałeś. Napisałem, gdy zachowują się jak normalni ludzie.
A jazda slalomem, najczęściej na centymetry od pieszego i przy znacznej prędkości w stosunku do pieszego nie spełnia warunku tej normalności.
Ale jeśli to jest dla Ciebie normalne....
2. Prezentujesz mentalność Kalego.
Jakoś to nie przeszkadzało Ci w egzekwowaniu praw rowerzystów, ale obowiązki to już ....
3. Niewiele podpowiedziało...dalej C-13/C-16.
Co prawda wygląda mi to na pic i fotomontaż...znak jest a DDRiP nie widać...
4. To nie ja zapomniałem, tylko szanowni nowelizatorzy zmieniają artykuły w ustawie w oderwaniu od rzeczywistości i rozporządzeń.
Według Art 2.5) wszystkie drogi oznaczone C-13/C-16 powinny przestać istnieć.
Co lepsze..powstają nowe

pod patronatem i błogosławieństwem wszelkiej maści organizacji rowerowych.
Wtedy łamanie zapisów ustawy im nie przeszkadza.
5.A sposób zabroniony to ...?
Cieszę się,że nie chodzisz po DDR , ewentualnie samochodem po niej nie jeździsz...
6. Nawet nie jesteś w stanie przeczytać do końca Art 1.z) KW
Nie jesteś w stanie wyjść poza ten artykuł....
Polecam zapoznać sie z kolejnymi artykułami KW
Art 10.1.a)
Art 16 ( o zmianie kierunku ruchu i wcale nie chodzi o zmianie z prawej strony na lewą

)
Art 18.4.a) ( może to uświadomi Ci o co chodzi z kierunkiem ruchu, a prawą stroną)
7.Jak to fajnie wyciągnąłeś jedno zdanie z całego posta...myślisz,ze post szymona chociaż w części potwierdza twoje stanowisko ? Wątpię.