Zapewne te pytania pojawiły się juz na stronie, jednak nie znam na nie odpowiedzi. Proszę o pomoc

1.Od czego najbardziej zależy długość hamowania
a) od nawierzchni
b) od szybkość reakcji kierowcy
c) od sprawnosci hamulcow
Wydaje mi się, że b, prawda?
2. Klip: Tramwaj wjeżdzający na skrzyżowanie, brak jakiegokolwiek oznakowania pionowego, linia p-14 na jezdni. Czy w tej sytuacji masz pierwszeństwo przed tramwajem?
T/N
3.
Klip: Policjant stojący do kierującego bokiem. Czy w tej sytuacji możesz skręcić w prawo?
T/N
4.Zdjęcie: Most oznaczony znakiem F-4.
Czy bezpośrednio za tym znakiem możesz zatrzymać pojazd? T/N
5.Klip: Policjant kierujący ruchem na skrzyżowaniu, zwrócony bokiem do kierującego.
Czy w tej sytuacji możesz przejechać na wprost przez skrzyżowanie? T/N
6.
Klip: Pojlicjant kierujący ruchem zwrócony do kierującego przodem, na sygnalizatorze sygnał zielony.
Czy w tej sytuacji możesz wjechać na skrzyżowanie? T/N
7.
Zdjęcie: Znak 'strefa ruchu'.
Czy kierujacy samochodem osobowym zawsze ustepuje pierwszenstwa pieszym?
T/N
8.
Klip: Samochod zatrzymał na srodku jezdni z włączonym lewym kierunkowskazem, po prawej pusta zatoczka na przystanek autobusowy. Kierunkowskaz samochodu stojacego jest bardzo slabo widoczny!
Czy kierujacy może wyprzedzić ten pojazd z prawej strony?
T/N
9.
Kilka osób stojących na jezdni w kamizelkach odblaskowych. Czy należy zmniejszyć prędkość?
T/N
10.
Obrazek z święcącym się światłem pomarańczowym na sygnalizacji ogólnej. Czy migające światło pomarańczowe oznacza zmianę w pierwszeństwie przejazdu?
T/N
11.
Do jakiego typu układu zalicza się ABS?
a) kierowniczy
b) hamulcowy
c) ...
12.
Klip: Znak a-21 (uwaga tramwaj), tramwaj wyjeżdża z pętli. Treść: Czy musisz ustąpić pierszeństwa tramwajowi? T/N
13. PIERWSZA POMOC: U której osoby nie zastosowałbyś defibrylatora?
a) kobiety w ciązy
b) dziecka poniżej 1 roku życia
c) osoby niepełnosprawnej
Wiem, że często pojawiała się odpowiedz "osobnie w strugach deszczu" czy coś takiego i to byłaby poprawna odp, ale co w takim przypadku??
14.
Zbliżasz się do znaku STOP. Treść: Czy zbliżasz się do drogi z pierszeństwem przejazdu?
T/N
15.
Jak zmienisz przednie koło w samochodzie?
a,b,c - nic nie pamietam
16.Klip: Jedziemy ulicą, dojeżdżamy do skrzyżowania, na wprost jest ulica ze znakiem B-1 (zakaz ruchu w obie strony). Pytanie: Czy jadąc na wprost, możemy wjechać na tą ulicę za znakiem aby zawrócić.
T/N
17.
Klip: Poruszająca się kolumna rowerów jednośladowych. Rowery poruszają się w dwóch grupkach, między tymi grupkami utworzyła się przestrzeń. Czy w tej sytuacji możesz wjechać pomiędzy poruszające się w kolumnie rowery?
z góry dziękuje, mam nadzieje, że ktos mi pomoże!