Gdzie tu sprawiedliwość !

przez MEL » czwartek 14 lutego 2013, 20:43
przez lindor » czwartek 14 lutego 2013, 21:15
przez oskbelfer » czwartek 14 lutego 2013, 21:50
lindor napisał(a):Egzaminator nawet jak egzaminuje tylko na kat B a jest egzaminatorem I stopnia (ABCD) to ma podstawy co najmniej 4 tyś plus co najmniej 1000 dodatku zadaniowego. Dodatkowo 100zł za to, że posiada prawko na kat E. Czyli taki egzaminator zarobi nie mniej niż 5100 brutto.
A egzaminator IV kategorii egzaminujący tylko na B ma podstawy 2500 plus nie mniej niż 1000 dodatku zadaniowego - daje nam to sume 3500 brutto
jeden i drugi robią dokładnie to samo a wynagrodzenie jak widać różne..
Czyli jakby nie licząc to word dostaje po dupie conajmniej 1600zł na jednym etacie. Pomnożyć to przez powiedzmy 10 etatów. To daje 16000 misięcznie oszczędności a rocznie 192 tysiące.
przez lindor » czwartek 14 lutego 2013, 22:37
przez MEL » czwartek 14 lutego 2013, 22:46
oskbelfer napisał(a):6. Znam szkoły nauki jazdy gdzie instruktorzy z abcdet -- dostaja znacząco więcej od "cnotek" kategorią B - to do MELAale są to wyjątki i należy ubolewać.
Dość fajna syuacja pojawiła sie pod koniec roku na rynku szkoleniowym - gdzie instruktorzy z kategoriamii CE pizneli kierownikowi kluczykami i przeszli do innej szkoly jazdy - wiadomo za wyższą stawkę godzinową.
Pytanie jest takie czy "cnotka" zrobi coś takiego ? raczej nie - ze wzgledu na brak kwalifikacji.
Znam środowisko instruktorskie - i wiem co mówią o "cnotkach" a co o "1stopniu"
Nadal uważam że instruktorzy zarabiają za mało i powinno się to zmienić --- ale do zawodu dostało się zbyt dużo ludzi przypadkowych i to psuje rynek.
przez oskbelfer » piątek 15 lutego 2013, 00:22
lindor napisał(a):Proponuję abyś oskbelfer zrobił ze swojego posta PDF a nastepnie wysłał w ramach konsultacji społecznych do ministerstwa transportu.
Mówił byś jednym głosem jak dyrektorzy obcecnych ośrodków egzaminowania i wojewoda mazowiecki.
Nie rozśmieszaj mnie z tą fachowościa egzaminatorów pierwszej kategorii. Dużą część z tych osób to chłopaczki którzy wślizgneli się do roboty poprzez protekcję. W między czasie zrobili prawko na CDE, uczestniczyli w szkoleniu dodatkowym, wyuczyli się tego co trzeba i fru na weryfikację.
Tacy z nich specjaliści... jakby nagle eldorado się skończyło i przyszło im szukać pracy w transporcie, okazało by się, że to małe dziewczynki bez doświdczenia i bez pojęcia o jeździe.
przez lindor » piątek 15 lutego 2013, 01:14
przez kadziunt » piątek 15 lutego 2013, 14:09
przez oskbelfer » piątek 15 lutego 2013, 18:04
kadziunt napisał(a):O szkoleniu nie ma się co wypowiadać dawno skończyły się czasy gdzie ktoś patrzył na umiejętności czy doświadczenie instruktora a statystyki podawane przez WORD'y to czysta kpina (możecie śmiało po mnie jechać). Patrząc przez pryzmat mojej osoby ale też okolicy w ostatnich latach ze szkolenia odeszły osoby z doświadczeniem i wieloma kategoriami albo tak jak ja z uprawnieniami do egzaminowania (szukam pracy-jak by ktoś coś wiedział) a zastąpiono nas 21 latkami za 8 zł za godzinę
fakt czasem mają fajniejsze cyce
przez JAKUB » piątek 15 lutego 2013, 21:42
przez winston » sobota 16 lutego 2013, 01:08
przez viera » sobota 16 lutego 2013, 13:57
przez oskbelfer » sobota 16 lutego 2013, 15:07
przez winston » sobota 16 lutego 2013, 15:36
przez oskbelfer » sobota 16 lutego 2013, 15:50