nicooo napisał(a):Ciemnia i czas reakcji powinien ujść ten stereometr mnie nie pokoi bo jak to ustawić tak dobrze
Ja powiem tak: bałem się psychotestów jak sam diabeł, po tym jak mi stereometr nie wyszedł za pierwszym razem nawet nie kontynuowałem badania.
Jeśli boisz się patyków idź na konsultację okulistyczną, tam wykonają Ci serię testów, w tym na widzenie stereoskopowe. U mnie to była książeczka z jednej strony obrazek z muchą, z drugiej strony z dziewięcioma zdawałoby się identycznymi obrazkami. Tyle tylko że to były obrazki 3D - po nachyleniu część obrazka się "unosiła", trzeba było tylko wskazać która. Zrobiłem bezbłędnie wszystkie i na psychotesty poszedłem wyluzowany, bo jak masz zaświadczenie od okulisty, to nawet jak padniesz na patykach to Ci to zaliczą

Generalnie obyło się jednak bez problemów, m.in. dlatego że faktycznie trafiłem na psychologa, który nie zagęszczał atmosfery, ale wręcz przeciwnie, co spowodowało że testy poszły "jak po maśle". Dlatego też popieram to co napisał
rusel: warto iść do kogoś kogo polecają znajomi, gdzie wiadomo, że nie będzie Cię chciał uwalić, bo z tym nie jest wcale tak trudno - zwłaszcza jeśli ktoś to robi pierwszy raz.
A jeśli chodzi o refleks to jeśli jesteś graczem (gry zręcznościowe, strzelanki, coś w tym stylu) to nie powinieneś mieć problemów z refleksem. Ja np. wyniki z maszyn miałem świetne