Psychotesty a prawo jazdy prosze o pomoc

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Psychotesty a prawo jazdy prosze o pomoc

Postprzez nicooo » piątek 25 stycznia 2013, 14:51

Witam mam zamiar zrobić psychotesty na kat c

Jeśli chodzi o mnie jestem troche cieżko kapujący w sensie elektroniczne zdam ale pisemne npp FIGURY E takie główkowanie itp to nie bardzo i chodzi oto,że słyszałem,że jak się nie zda to i prawo jazdy odbiorą kat B czy to prawda? jak tak to strach nawet isc

i jak by ktoś podał kto byl w ostatnim czasie na tych testach jak to przebiega teraz
nicooo

Re: Psychotesty a prawo jazdy prosze o pomoc

Postprzez winston » piątek 25 stycznia 2013, 15:30

B nie odbiorą. A skoro potrafiłeś się zalogować na tym portalu, to testy zaliczysz.

pozdrawiam
PJ: ABCD
instruktor kat. B

winston

Postprzez nicooo » piątek 25 stycznia 2013, 18:05

Koledzy w poniedziałek mam badania i boje się głównie

Patyczków
Tych Figur na inteligencje od połowy już się zaczynają nie łatwe i nie jedna osoba pisała,że nieźle trzeba pogłówkować ehh i boje się tego kwadratu z cyframi ze bd długo szukal itp prosze o pomoc
nicooo

Postprzez szerszon » piątek 25 stycznia 2013, 18:11

jak nie masz problemów z oczami, albo dobre okulary patyczki da sie przejść.
cyfry w kwadratach weź na spokój-razem ze mną zdawał gostek , któremu zajęło to tak 30% więcej czasu niż mi i zdał.
szerszon

Postprzez rusel » piątek 25 stycznia 2013, 18:18

proponuje zapytac o w miare ugodowego psychologa, trzeba wiedziec gdzie isc, stereometr tez nie jest moim mocnym punktem, jezeli jest to starszy sprzęt to proponuje zapuscic zurawia i patrzec sie glownie na prowadnice, latwiej to ustawic
rusel

Postprzez nicooo » piątek 25 stycznia 2013, 18:28

wzrok mam bardzo dobry z 2 metrów przeczytam literki z notatnika na kompie ale boje się ze nie bd umiał ustawić tych patyczkow ze bd taki cieżko kapujący i,że te figurki ze może za to obleje
nicooo

Postprzez winston » piątek 25 stycznia 2013, 19:13

Powtarzam, żebys się nie bał "tych figurek". Sprawdzają czy nie jesteś imbecylem i potrafisz podejmować proste decyzje. Test jest podzielony na kilka działów, każdy o wyższym stopniu trudności. Zrobisz te najłatwiejsze i to wystarczy. Naprawdę różni ludzie tam przychodzą. Najważniejsza ciemnia, stereometr i czas reakcji.

A jak sie tak bardzo boisz to wpisz sobie w google psychotesty dla kierowców i znajdziesz mnóstwo testów z "tymi figurkami". Ale uważam, że nie powinieneś zaprzątać sobie tym głowy.

pozdrawiam
PJ: ABCD
instruktor kat. B

winston

Postprzez nicooo » piątek 25 stycznia 2013, 19:17

Ciemnia i czas reakcji powinien ujść ten stereometr mnie nie pokoi bo jak to ustawić tak dobrze
nicooo

Postprzez szerszon » piątek 25 stycznia 2013, 19:34

potrenuj w domu.
trzy patyki dwa sznurki i pudełko i jedziesz :D
szerszon

Postprzez Radhezz » piątek 25 stycznia 2013, 19:48

nicooo napisał(a):Ciemnia i czas reakcji powinien ujść ten stereometr mnie nie pokoi bo jak to ustawić tak dobrze

Ja powiem tak: bałem się psychotestów jak sam diabeł, po tym jak mi stereometr nie wyszedł za pierwszym razem nawet nie kontynuowałem badania.

Jeśli boisz się patyków idź na konsultację okulistyczną, tam wykonają Ci serię testów, w tym na widzenie stereoskopowe. U mnie to była książeczka z jednej strony obrazek z muchą, z drugiej strony z dziewięcioma zdawałoby się identycznymi obrazkami. Tyle tylko że to były obrazki 3D - po nachyleniu część obrazka się "unosiła", trzeba było tylko wskazać która. Zrobiłem bezbłędnie wszystkie i na psychotesty poszedłem wyluzowany, bo jak masz zaświadczenie od okulisty, to nawet jak padniesz na patykach to Ci to zaliczą ;)

Generalnie obyło się jednak bez problemów, m.in. dlatego że faktycznie trafiłem na psychologa, który nie zagęszczał atmosfery, ale wręcz przeciwnie, co spowodowało że testy poszły "jak po maśle". Dlatego też popieram to co napisał rusel: warto iść do kogoś kogo polecają znajomi, gdzie wiadomo, że nie będzie Cię chciał uwalić, bo z tym nie jest wcale tak trudno - zwłaszcza jeśli ktoś to robi pierwszy raz.

A jeśli chodzi o refleks to jeśli jesteś graczem (gry zręcznościowe, strzelanki, coś w tym stylu) to nie powinieneś mieć problemów z refleksem. Ja np. wyniki z maszyn miałem świetne :P
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez nicooo » piątek 25 stycznia 2013, 20:01

Czyli jak nie zdam tych patyczków to wsiąść odwołanie i zanim wyznaczą termin zrobić badania u okulisty i patyczki ominą?
nicooo

Postprzez Radhezz » piątek 25 stycznia 2013, 20:15

nicooo napisał(a):Czyli jak nie zdam tych patyczków to wsiąść odwołanie i zanim wyznaczą termin zrobić badania u okulisty i patyczki ominą?

Jakie odwołanie? Idziesz na badanie i jakby nie wyszło to mówisz żeby wstrzymali się z wydaniem orzeczenia, bo chcesz iść do okulisty na konsultację. Ja zrobiłem na odwrót, najpierw okulista potem psycholog, choć się okazało że niepotrzebnie. I nie, konsultacja okulistyczna nie wpływa na pominięcie któregokolwiek elementu badań psychotechnicznych, co najwyżej w razie uzyskania słabego wyniku warunkuje możliwość wydania pozytywnego orzeczenia.
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Postprzez nicooo » piątek 25 stycznia 2013, 20:51

e to polegne na patyczkach pewnie bo nie wiadomo jak to robić.Ma sie robić by one były takie same? czy jak jak tym joj padem ruszać zeby to ustawić? mam dobry wzrok bd dobry ale jak to ustawiać? wytłumaczy cyz jak

a jak obleje patyczki to co rok mam czekać? no bez przeasdy
nicooo

Postprzez Radhezz » piątek 25 stycznia 2013, 21:17

Na początku badania pokazują Ci położenie idealne, żeby było wiadomo jak to ma wyglądać.

Tu masz badanie na stereometrze od 0:50 do 1:15
http://youtu.be/n9gReAgUbD0?t=50s
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Radhezz

Postprzez rusel » piątek 25 stycznia 2013, 21:23

to są trzy igły, srodkowa nieruchoma, lewą i prawą musisz tak ustawic do przodu lub do tylu zeby wszystkie byly w tym samym przekroju poprzecznym tolerancja to 10mm, problem w tym ze nie ma zabardzo punktu odniesienia, patrzysz jedynie na plaszczyzne tego patyczka, ale warto jezeli jest mozliwosc spojrzec na tory po ktorych sie przemieszczają, jezeli psycholog jest "urzędniczy" w tej kwestii to walnie pieczątke jako niezdolny do wykonywania zawodu, nie ma dramatu idziesz do innego "psychola
rusel

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy